Новини

ETI Elektroelement обяви пазарния дебют на серията разединители за предпазители STV D02

11.10.2018 г.

Словенската компания ETI Elektroelement е утвърден производител на решения за защита на оборудване ниско и високо напрежение. Широкият продуктов асортимент на компанията включва и разединители за предпазители. „Разединителите STV D02 представляват устройства със стопяема вложка за защита на електрическото оборудване. Те дават възможност за използване на експлоатационните предимства на системата за защита D0 (б.ред. аналогично VLD01) в качеството им и на изключватели”, съобщиха за Инженер.bg от от българския офис на ETI.


Принцип на работа на разединителите STV D02


С цел смяна на стопяемата вложка, вилката на разединителя се натиска надолу, за да се прекъсне електрическата верига. След това патронът се издърпва и се изважда вложката. „Когато патронът с вложката е издърпан, прекъсването на веригата става видимо. Това позволява устройството да се използва като главен предпазител или главен изключвател в разпределителни системи“, поясниха от ETI България. Калиброването на предпазителите се извършва чрез специален центриращ елемент. Разединителите могат да бъдат използвани и за предпазители D01 посредством използване на специален адаптер. Разединителите се монтират на шина, съгласно EN 60715.


Технически специфики на новия продукт на ETI


 - Позволяват подмяната на предпазител извън строя без риск от допир до части под напрежение с пълна защита в съответствие с VBG 4;

 - Надеждният контакт се осигурява чрез пружинна конструкция;

 - Възможност за свързване на захранването от горната или от долната страна;

 - Възможност за пломбиране във включено или изключено състояние;

 - Вид на товара: AC 22 V, AC 23 V(35A), DC 22 V;

 - Изключваща способност: 50 kA;

 - Изпълнение: еднофазно, двуфазно, трифазно, еднофазно с нула, трифазно с нула;

 - Токов диапазон: от 2 до 63 A;

 - Използването на разединителя с автоматични изключватели позволява постигането на необходимата селективност.


 


Повече информация за ETI Elektroelement, марките, продуктите и услугите, които предлага у нас, реализации и актуални промоционални кампании, бихте могли да намерите в микросайта на фирмата в Борса.bg! Разберете още кои са активните постоянни и стажантски позиции на компанията, както и подробности за технологичните възможности и бъдещите й планове за развитие от ТУК!

 


Източник на снимковия материал: ETI Elektroelement

Още от Електротехника