Да помогнем на българските болници с дооборудване, поддръжка и сервиз в борбата с COVID-19! Включете се в инициативата ТУК!


Новини

ETI: За новите PV инвертори са нужни и нови предпазители, които да отговорят на повишените изисквания за защита на изхода

07.10.2019 г.


Фотоволтаичните инвертори стават все по-големи и по-умни, а техните характеристики – все по-добри и по-добри. „Последните поколения инвертори са интелигентни, безопасни, надеждни и ефективни. Поради повишеното изходно напрежение инверторите на съвременните фотоволтаични централи изискват специално проектирани предпазители за надеждна защита от късо съединение и ток. ETI разработи ново поколение NH gG и NH gS предпазители за напрежение 800 V AC със стандартни NH размери“, информираха за Инженер.bg от българския офис на ETI Elektroelement, водещ словенски производител на решения и продукти за защита на електрически инсталации.Постигнатата ефективност на фотоволтаичните инвертори в момента е над 98.5%. Една от най-важните технически характеристики на новото поколение устройства е изходното напрежение от 800 V AC, вместо 400 V AC. С това увеличение на изходното напрежение се постига намаление от 75% на AC загубите в свързващите проводници.


Като един от първите производители на NH предпазители, ETI разработи ново поколение предпазители NH gG, специално проектирани за кабелна защита на 800 V AC системно напрежение. С иновативен дизайн на стопяемите вложки, както и с използване на керамичен материал, устойчив на висока температура и вътрешно налягане, крайната конструкция на NH-предпазителите вече може да бъде включена в стандартните типоразмери на NH.

 

В момента ETI предлага предпазители с размери NH00, NH1 и NH3 gG, за номинален ток от 25 A до 250 A, проектирани и тествани при 800 V AC с много ниско разсейване на мощността и с висока изключвателна способност. По заявка на клиента ETI може да разработва предпазители и за по-високи номинални токове.


Общи технически характеристики на новите предпазители на ETI:


  •  - Номинално напрежение: 800V AC;

  •  - Номинален ток: 6 A – 315 A;

  •  - Изключвателна способност: 120 kA AC (NH1, NH3); 30 kA AC (NH00);

  •  - Стандарт: IEC 60269-2;

  •  - Характеристика: gG.

 

Повече информация за ETI Elektroelement, марките, продуктите и услугите, които предлага у нас, реализации и актуални промоционални кампании, бихте могли да намерите в микросайта на фирмата в Борса.bg! Разберете още кои са активните постоянни и стажантски позиции на компанията, както и подробности за технологичните възможности и бъдещите ѝ планове за развитие от ТУК!Източник на снимковия материал: ETI Elektroelement

Още от Електротехника