Новини

GSS и Gilat изграждат широколентова инфраструктура за достъп в Русия през новия сателит Yamal 601 Ka

05.11.2018 г.

Gazprom Space Systems (GSS), международен сателитен оператор, и Gilat Satellite Networks, световно доказан разработчик и доставчик на сателитни комуникационни технологии, решения и услуги, подписаха споразумение за 18 млн. долара за предоставяне на широколентова свързаност в Русия, обявиха за Инженер.bg от РейСат България, дъщерна фирма на Gilat у нас. „Gilat ще достави своя мултисервизна платформа и потребителски терминали, които ще оперират през новия сателит Yamal 601 Ka“, поясниха те.Yamal 601 Ka се очаква да бъде пуснат в орбита през 2019 г. и ще осигурява широколентово покритие както за Европейските, така и за Азиатските региони на Русия. 32-та лъча на сателита ще бъдат подпомагани от двата портала на GilatSkyEdge II-c, които ще бъдат инсталирани в централните и сибирските федерални райони.

 

Първата фаза на проекта включва инсталирането на портали за използване на пълния капацитет на сателита. Обхваща доставката на десетки хиляди терминали на Gilat, базирани на усъвършенстваната технология DVB-S2X. Разширяване на проекта се очаква, когато ще бъде необходим допълнителен капацитет за по-нататъшно обслужване“, заявиха от РейСат България.


Високоефективната платформа на Gilat, поддържаща широка гама от мобилни сателитни терминали VSAT, ще позволи на GSS да осигури висококачествени комуникационни услуги за широколентов достъп на различни пазарни сегменти. „Решенията Scorpio VSAT дават на клиентите достъп и до най-отдалечените локации, докато Capricorn VSAT ще позволи на селските райони да се възползват от корпоративната свързаност и споделения достъп“, поясниха от българското дружество.Допълнително, GSS и Gilat се договориха за по-нататъшно бизнес сътрудничество, ангажирайки се да разширят регионалното и глобалното покритие за фиксирани и мобилни платформи. Плановете на двете компании включват още предоставяне на комуникационни услуги на пътниците на железопътния транспорт с терминали на Gilat и сателитния капацитет на GSS.

 

На българския пазар глобалната израелска компания Gilat Satellite Networks оперира чрез своето дъщерно дружество РейСат България. Фирмата у нас развива разнообразна по вид дейност, в т.ч. консултантска дейност; внос, износ и производство на детайли за сателитни антени; търговия със сателитни антени и възли; проучване, разработка и производство на сателитни комуникационни системи и др.


„За нас най-ценният актив са нашите служители и приветстваме всеки специалист с или без опит и по-нестандартни идеи да се присъедини към екипа ни от високовалифицирани професионалисти“, заявиха от РейСат България.

 

Повече информация за РейСат България ЕООД, марките, продуктите и услугите, които предлага у нас, реализации и актуални промоционални кампании, бихте могли да намерите в микросайта на фирмата в Борса.bg!


Разберете още кои са активните постоянни позиции на компанията, както и подробности за технологичните възможности и бъдещите й планове за развитие от ТУК!Източник на снимковия материал: Gilat Satellite Networks

Още от Електротехника