Новини

Legrand представя нови интелигентни системи за осветление Smart Lighting, предназначени за „умни домове“

07.01.2019 г.

Групата Legrand, световен лидер в областта на електрическите и цифровите сградни инфраструктури, представя новата си колекция от устройства за управление на осветлението, които работят с повечето големи платформи за интелигентни домове. „Името на продуктовата линия е „radiant® collection“ и включва голямо разнообразие от електрически ключове, димери, стенни панели и модули, както и контролери за осветление или минимрежи, обхващащи всички електрически ключове или контакти в един апартамент или стая“, съобщиха за Инженер.bg от Легранд България.Новите интелигентни устройства за осветление към момента са на пазара, които работят със стандарта Open Connectivity Foundation (OCF) 1.3.1, което означава, че се интегрират безпроблемно в платформите за интелигентен дом, като Google Assistant, Amazon Alexa и облака SmartThings на Samsung.


Legrand осигурява свързването на устройствата чрез интуитивното приложение за контрол на осветлението Lighting Control app, като устройствата от продуктовата линия могат да се управляват и дистанционно с приложения за Android и iOS чрез смарт часовници, смартфони и таблети. Потребителите могат да контролират осветлението дистанционно и извън домовете си чрез устройства с Android и iOS през облака ARTIK Cloud на Samsung. Устройствата, които се включват в контакти, директно могат да бъдат добавяни, а вградените в стена устройства се инсталират за около 15-20 минути.


 

Интелигентните осветителни устройства позволяват на потребителите да регулират нивата на осветеност, да създават уникални сцени и автоматично да планират осветлението в зависимост от това кое време на деня е или дори в съответствие с изгрева и залеза на слънцето. С едно докосване на бутон или собствена гласова команда потребителите могат да регулират множество осветителни тела в дома или да създадат уникална конфигурация за събития или празненства.

 

Целия материал по темата бихте могли да прочетете в ДигиталнаИндустрия.bg от ТУК!

 

Повече информация за Легранд България ЕООД, марките, продуктите и услугите, които предлага у нас, реализации и актуални промоционални кампании, бихте могли да намерите в микросайта на фирмата в Борса.bg! Разберете още кои са активните постоянни и стажантски позиции на компанията, както и подробности за технологичните възможности и бъдещите й планове за развитие от ТУК!Източник на снимковия материал: Legrand, Легранд България

Още от Електротехника