Да помогнем на българските болници с дооборудване, поддръжка и сервиз в борбата с COVID-19! Включете се в инициативата ТУК!


Новини

 • Серията контролни шкафове Hygienic Design на Rittal покрива и най-строгите санитарни норми в ХВП

  Серията контролни шкафове Hygienic Design на Rittal покрива и най-строгите санитарни норми в ХВП

  За откритите технологични процеси в хранително-вкусовата промишленост не е достатъчно само корпусите на използваните решения да бъдат от неръждаема стомана. „За осигуряване на оптимални технологични процеси са необходими комплексни решения, които Rittal предлага със серията устройства HD. От корпусите до електроразпределението и контрола на микроклимата – всичко е в перфектно съответствие със санитарните норми“, коментираха за Инженер.bg от българския офис на Rittal.

 • Rittal: Модернизацията е най-рентабилният начин да се осигури мрежова свързаност на решенията за климатичен контрол

  Rittal: Модернизацията е най-рентабилният начин да се осигури мрежова свързаност на решенията за климатичен контрол

  Автоматизацията е стратегическа цел в много индустриални отрасли. „За да има една компания интелигентно производство, нейните машини трябва да могат да комуникират както помежду си, така и в мрежа. Компаниите започват да инвестират постепенно в автоматизация, като интегрират сензори в своето оборудване, и инвестират в машини и устройства с възможности за работа в среда на IoT дори ако все още не са готови да ги свържат в мрежа“, коментираха за Инженер.bg от българския офис на Rittal.

 • Нова електронна книга за контролни шкафове и табла на Eplan помага на проектанта да не допуска грешки

  Нова електронна книга за контролни шкафове и табла на Eplan помага на проектанта да не допуска грешки

  Всеки проектант на контролен шкаф или табло се е сблъсквал със следния проблем – новият проект е изпратен в производството само, за да се установи, че някои от компонентите не могат да бъдат разположени според очакванията или пък трябва да бъдат направени промени, за да може таблото да функционира. Твърде често тези промени връщат проектанта обратно към чертежите на прототипа, което от своя страна води до проблеми надолу по веригата. „Но Eplan има точното решение“, заявиха от Ритбул.

 • Електро Плюс: Idrobox Universal Cover на BTicino защитава надеждно ключове и контакти при монтаж на открито

  Електро Плюс: Idrobox Universal Cover на BTicino защитава надеждно ключове и контакти при монтаж на открито

  Универсалният предпазен капак за електрически контактни устройства на италианската марка BTicino, част от състава на групата Legrand, е съвместим с всички серии ключове и контакти както на самата компания, така и от други производители. Той осигурява пълна свобода на потребителите при избора на цветовата гама, декоративните панели и покритията, както и на всички останали детайли на устройствата. И това важи както за интериорни, така и за екстериорни решения.

 • Вайд-Бул: Терминалните блокове Klippon Connect на Weidmüller гарантират лесно свързване във всяко приложение

  Вайд-Бул: Терминалните блокове Klippon Connect на Weidmüller гарантират лесно свързване във всяко приложение

  Сред изделията на доказания немски производител Weidmüller е иновативната гама терминали блокове Klippon Connect. Тя е наградена и от Немския съвет по дизайн в категорията „Отличен продуктов дизайн“. „Благодарение на високата степен на ергономичност и функционалност, заложени в серията, терминалните блокове Klippon Connect са лесни и удобни за употреба във всякакви приложения“, съобщиха за Инженер.bg от фирма Вайд-Бул.

 • Текра: Смарт решение с изкуствен интелект на Dahua измерва температура, брои хора и оптимизира бизнес стратегии

  Текра: Смарт решение с изкуствен интелект на Dahua измерва температура, брои хора и оптимизира бизнес стратегии

  Изправени пред разпространението на новия коронавирус, много страни по света въведоха строги мерки за превенция и контрол. „В помощ на бизнеса, международният производител на смарт IoT технологии за видеонаблюдение и сигурност Dahua Technology разработи професионално решение за безопасност в търговски обекти. В днешната статия ще ви разкажем повече за смарт камерите за мониторинг на температура и контрол на клиентски поток“, информираха за Инженер.bg от Текра.

 • Енерджи-Ка – компанията, която неотлъчно следва принципите си и обгрижва клиентите си и след завършване на проекта

  Енерджи-Ка – компанията, която неотлъчно следва принципите си и обгрижва клиентите си и след завършване на проекта

  Енерджи-Ка е доказана инженерингова компания, която в качеството си на представител на Gruppo Caraglio за България съчетава знанието и опита на италианските фирми от групата. Главната ѝ цел е да предложи комплексна услуга на своите клиенти. „За нас връзката с партньорите и клиентите ни е от изключително важно значение. Ето защо ние се стараем, освен да предложим и изпълним напълно завършено решение, да останем до своите клиенти във всеки един момент и след това.“

 • Бандени: VLT MCD 100, 200 и 500 – софтстартери на Danfoss за плавно регулиране на напрежението

  Бандени: VLT MCD 100, 200 и 500 – софтстартери на Danfoss за плавно регулиране на напрежението

  Софтстартерите VLT MCD 100, 200 и 500, разработени от водещия датски производител Danfoss, комбинират съвременни системи за управление и защита при работа в различни приложения. На пазара у нас се предлагат от фирма Бандени, която е оторизиран партньор за България по отношение на доставката, монтажа, обслужването и сервиза на електрозадвижвания, честотни преобразуватели и софтстартери Danfoss и разполага с пълен набор от техника, цялостно оборудване и техническите решения.

 • ETI: Как се свързват импулсните релета MR-41 и MR-42?

  ETI: Как се свързват импулсните релета MR-41 и MR-42?

  Импулсните релета с функция „памет” се използват за управление на различно оборудване чрез импулсни сигнали. Те намират приложение в промишлеността, при автоматизация на процесите, а също така и в битови електрически инсталации. „Релетата са с модулен дизайн за монтаж върху DIN шина. Предлагат се в две изпълнения: за универсално захранване от 12 V до 240 VAC/DC и за монофазно захранване 230 VAC”, съобщиха за Инженер.bg от българския офис на утвърдения производител на електрооборудване ETI Elektroelement.

 • Експресна доставка на 12 000 артикула за клиентите на Филкаб във Варна с новата услуга Filkab Teleport

  Експресна доставка на 12 000 артикула за клиентите на Филкаб във Варна с новата услуга Filkab Teleport

  За да улесни работата на своите бизнес клиенти в гр. Варна, доказаната производствена, инженерингова и търговска компания в областта на електроапаратурата и средствата за автоматизация Филкаб въведе нова услуга – Filkab Teleport. „Благодарение на нея, клиентите ни могат да поръчат измежду 12 000 артикула, които поддържаме на склад, и да ги получат в търговската база на компанията във Варна след 10:00 ч. на следващия работен ден“, информираха за читателите на Инженер.bg от Филкаб.

Още от Електротехника