Новини

 • Ритбул: Надеждност, сигурност и високоскоростен пренос на данни в жп мрежите с мрежовите системи на Westermo

  Ритбул: Надеждност, сигурност и високоскоростен пренос на данни в жп мрежите с мрежовите системи на Westermo

  Модерните комуникационни технологии заемат важно място в контрола и управлението на железопътните мрежи. Графикът на транспортните средства се поддържа чрез подаваната от комуникационната мрежа текуща информация за местоположението на влака и скоростта, с която той се движи. Комуникационните технологии осигуряват видеонаблюдение и данни за пътуващите, което повишава удобството и сигурността по време на път.

 • Надеждна защита с въздушните прекъсвачи ETIPOWER на ETI Elektroelement

  Надеждна защита с въздушните прекъсвачи ETIPOWER на ETI Elektroelement

  Серията въздушни прекъсвачи ETIPOWER на ETI Elektroelement, водещ производител на електротехнически продукти и решения, се използват за защита на разпределителни линии, генератори и друго електрическо оборудване от въздействието на токове на късо съединение и претоварване. Патентованият механизъм „Double Break“ позволява да се издържи ток на късо съединение в течение на 1 s, или с други думи издръжливостта на кратковременно протичане на ток на късо съединение (Icw, 1 s) е равна на тази на протичане на ток на късо съединение Ics за всички модели.

 • Иновативни, лесни за експлоатация и икономични – принтерите за маркиране Linx 8900 сега на специални цени от Бетелгиус!

  Иновативни, лесни за експлоатация и икономични – принтерите за маркиране Linx 8900 сега на специални цени от Бетелгиус!

  Технологии от последно поколение, които успяват да удовлетворят изцяло потребностите в сферата на маркирането на първичната и вторична опаковка, предлага фирма Бетелгиус. Компанията е официален представител на водещия английски производител на индустриални маркиращи системи Linx Printing Technologies. Най-новите модели мастиленоструйни принтери за малки надписи, Linx 8900, са част от категорията „Топ индустрия“ на производителя. Те поставят нов стандарт в бизнеса.

 • DTS – „Цифрови преносни системи“: Нови мултифункционални измерватели DIRIS A-40 за среда на IoT от Socomec

  DTS – „Цифрови преносни системи“: Нови мултифункционални измерватели DIRIS A-40 за среда на IoT от Socomec

  Socomec разработи нови многофункционални анализиращи устройства на параметрите на нисковолтови и високоволтови електрически мрежи. „DIRIS A-40 са мултифункционални измерватели, които осигуряват на потребителя достъп до всички измерени величини, необходими за осъществяване на проекти за енергийна ефективност“, съобщиха за Инженер.bg от фирма DTS – „Цифрови преносни системи“, ексклузивен дистрибутор и сервизен център на Socomec за България.

 • Приключиха летните стажове в Луфтханза Техник София. Вижте още изкушаващи позиции в кариерната „кабина“

  Приключиха летните стажове в Луфтханза Техник София. Вижте още изкушаващи позиции в кариерната „кабина“

  В края на юли 2019 г. приключи традиционната лятна стажантска програма на Луфтханза Техник София. Студентите, които се включиха в нея, се запознаха с работата на отделите „Планиране“ и „Производство“, съобщиха за Инженер.bg от авиоремонтното дружество. От екипа на Луфтханза Техник София отчетоха силен интерес от страна на младите стажанти към работата и същността на компанията и с радост споделиха за неизчерпаемата енергия и амбицията на бъдещите инженерни специалисти.

 • Търсите ефективни системи за корекция фактора на мощността? Вижте предложението на Елма-М-Груп

  Търсите ефективни системи за корекция фактора на мощността? Вижте предложението на Елма-М-Груп

  Елма-М-Груп е компания, специализирана в търговия и дистрибуция на електроматериали и консумативи към тях. Част от портфолиото на компанията са висококачествени системи за корекция фактора на мощността на италианския производител Telegroup. „Като официален представител за България предлагаме пълната продуктова гама решения за електрическо захранване на Telegroup с мощност до 2000 kVar“, съобщиха за Инженер.bg от българската фирма.

 • Електро Плюс: BTdin Stop Arc на Bticino осигурява надеждна защита срещу пожари от електродъгово късо съединение

  Електро Плюс: BTdin Stop Arc на Bticino осигурява надеждна защита срещу пожари от електродъгово късо съединение

  Пожарите, причинени от електрически повреди, могат да водят след себе си опасни последици както за хората, така и за имуществото им. Този риск несъмнено е един от най-сложните аспекти на сигурността по отношение на домашните електрически инсталации. BTdin Stop Arc е надеждно устройство за откриване на електродъгово късо съединение, възникващо при повреда на изолацията, прекъсване на кабели или токове на земно съединение.

 • Вижте кои са продуктите на месец август на Темпа Систем БГ

  Вижте кои са продуктите на месец август на Темпа Систем БГ

  Утвърдената търговска, инженерингова и производствена компания Темпа Систем БГ поддържа продуктов каталог с богато разнообразие от артикули в категориите: табла за стенен монтаж, правостоящи метални шкафове, табла от неръждаема стомана, комуникационни шкафове, електромагнитно съвместими табла, взривозащитени табла, конзолни системи и др. С любезното съдействие на екипа от специалисти, които работят в компанията, ви представяме 5 от техните топ продукти. Вижте какво споделиха за изделията си пред Инженер.bg от дружеството.

 • Нови разпределителни шкафове HXS за подов монтаж допълват продуктовата гама SOLID GSX на ETI Elektroelement

  Нови разпределителни шкафове HXS за подов монтаж допълват продуктовата гама SOLID GSX на ETI Elektroelement

  ETI Elektroelement, доказан словенски производител на продукти и решения за електрически инсталации, допълни системата SOLID GSX с новите метални разпределителни шкафове HXS300 и HXS400 за подов монтаж. „Новите предложения на ETI разширяват гамата от спомагателно и вътрешно оборудване и увеличават обхвата на системата SOLID GSX. Те намират широко приложение в системите за електроразпределение в жилищни и промишлени сгради“, съобщиха от българския офис на ETI Elektroelement.

 • Телетек Електроникс: Максимална сигурност за вашата охранителна система със софтуерното решение AJAX SP

  Телетек Електроникс: Максимална сигурност за вашата охранителна система със софтуерното решение AJAX SP

  Българската компания Телетек Електроникс е дългогодишен специалист в областта на алармените и пожароизвестителните системи. Дружеството предлага още различни модули за комуникация, сред които GPRS, GSM, LAN и специализиран софтуер. „Представяме ви AJAX SP Pro – софтуерното приложение за максимална сигурност на вашата охранителна система. Решението предлага на потребителите защитена високоскоростна обмяна на данни”, информираха от българската фирма.

Още от Електротехника