Да помогнем на българските болници с дооборудване, поддръжка и сервиз в борбата с COVID-19! Включете се в инициативата ТУК!


Новини

 • Ритбул: С ръчната гилотина PSG Duo на Alfra изграждането на контролни шкафове е лесно и прецизно

  Ритбул: С ръчната гилотина PSG Duo на Alfra изграждането на контролни шкафове е лесно и прецизно

  Немската компания Alfra е един от най-утвърдените европейски производители на електромонтажни инструменти и оборудване. Портфолиото й включва електромонтажни ръчни и хидравлични инструменти и машини с най-високо качество, които улесняват операциите и пестят време при изграждане на електрически инсталации. „Ръчната гилотина за рязане на DIN шини PSG Duo на Alfra осигурява прецизен срез под ъгъл от 90° без заусенъци с възможно най-малкия мъртъв ход“, съобщиха от фирма Ритбул.

 • Трокут Тест Груп: Системата XRHCount води до революция в автоматичното броене на SMD компоненти

  Трокут Тест Груп: Системата XRHCount води до революция в автоматичното броене на SMD компоненти

  Днес почти цялата електроника за масово потребление се произвежда на високопроизводителни конвейерни линии, а времето буквално е пари. Ето защо в тази сфера два аспекта са от особено значение, а именно максимално произведените количества и минималното време за пренастройка на конвейера. Компанията VisiConsult, която е специализирана в рентгеновите системи за контрол и автоматизация, разработи системата за автоматизирано преброяване XRHCount, за да ускори процес.

 • Текра: Симфония от красота и практичност в дома, офиса и хотела със серията ключове и контакти Aria на Ospel

  Текра: Симфония от красота и практичност в дома, офиса и хотела със серията ключове и контакти Aria на Ospel

  „Да обогатяваме портфолиото ни с разнообразни висококачествени и надеждни решения, които имат добавена стойност за потребителите, е основна бизнес цел на Текра. А серията ключове и контакти Aria на полския производител Ospel са буквален израз на стремежа ни да предлагаме продукти, съобразени с персоналните изисквания на нашите клиенти“, разказаха от компанията, която осъществява дистрибуцията на богата гама от продукти в сферата на сградните енергийни електроинсталации.

 • Адресируеми панели и детектори на Телетек Електроникс в кампания на Текра за по-висока сградна пожаробезопасност

  Адресируеми панели и детектори на Телетек Електроникс в кампания на Текра за по-висока сградна пожаробезопасност

  Доказаното българско търговско и инженерингово дружество Текра обяви специални условия при закупуването на адресируеми панели, детектори и основи, производство на Телетек Електроникс. „Предлагаме адресируем панел Iris, поддържащ до 96 зони, в комбинация с детектори SensoIris и основи B124, както и адресируем панел Simpo, поддържащ до 48 зони, с детектори Vella и основи B124. Нека Ви разкажем повече за техническите характеристики на продуктите“, информираха от фирма Текра.

 • Електро Плюс: Ключове и розетки във всички цветове на дъгата и интериор без ограничения с Classia на BTicino

  Електро Плюс: Ключове и розетки във всички цветове на дъгата и интериор без ограничения с Classia на BTicino

  Серията ключове и розетки Classia на италианската марка BTicino се отличава с изчистена форма и строг контур, контрастиращ с плавните извивки на декоративната рамка и бутона. „Допирът до тях носи на човек уникално сетивно усещане. Серията се предлага в 16 цветови нюанса на рамките, а бутоните са в 2 основни цвята: гланцово бяло и сатенено черно. Цветовата палитра на Classia е обогатена с тоналните ефекти на ръбовете в метално златно, хром и никел“, разказаха за Инженер.bg от Електро Плюс.

 • Карбидната технология на Bosch осигурява нов клас устойчивост, дори и при най-твърдите материали за обработка

  Карбидната технология на Bosch осигурява нов клас устойчивост, дори и при най-твърдите материали за обработка

  Немският производител Bosch е доказано световно име в разработката на технологии и консумативи за професионални уреди. Една от хитовите иновации на компанията е карбидната технология. „Нашите консумативи със зъби от карбид осигуряват ново поколение производителност и са възможно най-добрият избор за Вашите инструменти. Те се отличават със здравина и устойчивост и с тях ще улесните работата си неминуемо“, споделиха от Бош, направление Електроинструменти.

 • Жо и Вен България: Разнообразни функции от гамата Мerten System M на Schneider Electric

  Жо и Вен България: Разнообразни функции от гамата Мerten System M на Schneider Electric

  Една система с много възможни комбинации и функционалности, която освен всичко това изглежда чудесно – това е Merten System M на Schneider Electric. Гамата интегрира в себе си повече от 175 функции, 5 дизайнерски линии, високи технологии и интелигентност. За да разнообразите интериора, е достатъчна само да смените рамката, което е изключително лесно, а механизмът остава същият. Освен богатия набор от възможности, системата включва и разнообразие от продукти.

 • М Кабел – новият български производител на кабели с широка сфера на приложение, с бързо нарастване на производството си

  М Кабел – новият български производител на кабели с широка сфера на приложение, с бързо нарастване на производството си

  Във време, в което кабелните производители все по-трудно печелят конкурентоспособност поради скъпи материали, ниска производителност, високи европейски изисквания по отношение на изпитанията, оборудването, опазването на околната среда и условията на труд, на пазара у нас навлиза нов производител. При това български! Става дума за българската фирма М Кабел, която се занимава с профилирано производство в ограничен мащаб на подбрани типове кабели.

 • Електро Плюс: Сигналните лампи Crystal 2.0 на Sirena – еталон за промишлени машини, полицейски и пожарни автомобили

  Електро Плюс: Сигналните лампи Crystal 2.0 на Sirena – еталон за промишлени машини, полицейски и пожарни автомобили

  Звук на сирена и мигаща или въртяща се ярка светлина – това е ефективна невербална комуникация, или езикът на предупредителната сигнализация. „Италианската компания Sirena е активен създател на високотехнологични решения в тази сфера вече повече от 50 години и се е доказала със своя опит и професионализъм. Компанията произвежда над 3 милиона звукови и визуални предупредителни устройства годишно, които са предназначени за инсталиране върху превозни средства.

 • Вижте силата на BIM средата с новата версия на FineMEP – пълен софтуерен пакет за строително проектиране от 4М

  Вижте силата на BIM средата с новата версия на FineMEP – пълен софтуерен пакет за строително проектиране от 4М

  Решенията на 4M са в състояние да удовлетворят нуждите на строителната индустрия, като включват професионална CAD среда, архитуктурно проектиране, анализ и проектиране на конструкции, проектиране на ОВИ, електро- и водопроводни инсталации, както и други софтуерни приложения. „FineMEP 19 е новата версия на софтуера ни за проектиране на строителни услуги и притежава изумителна нова визия и оптимизация при работа“, споделиха за Инженер.bg от фирма 4М.

Още от Електротехника