Новини

 • БЛС Автоматизация: Нов електродвигател PLSES 4500 на Leroy-Somer за промишлени хладилни инсталации

  БЛС Автоматизация: Нов електродвигател PLSES 4500 на Leroy-Somer за промишлени хладилни инсталации

  Компанията Leroy-Somer, която е част от групата Nidec, пусна на пазара нова серия високоскоростни водозащитени асинхронни електродвигатели PLSES 4500, специално разработени за промишлени хладилни инсталации. „Покривайки изискванията на професионалните потребители в областта на хладилната техника PLSES 4500 осигуряват намаляване на консумираната електроенергия и експлоатационните разходи с до 30%“, информираха за Инженер.bg от БЛС Автоматизация.

 • Ограничители на пренапрежение ETITEC L за защита на LED осветление от ETI Elektroelement

  Ограничители на пренапрежение ETITEC L за защита на LED осветление от ETI Elektroelement

  В днешни дни LED осветлението заменя навсякъде класическото улично осветление с живачни и натриеви лампи. Предимствата на LED осветлението са безспорни – висока ефективност, ниско потребление и дълъг експлоатационен срок. Но наред с тези предимства, светодиодното осветление има и уязвими места, като чувствителност към импулсите на пренапрежение. Ограничителите на пренапрежение на ETI са разработени, за да осигурят надеждна комплексна защита на светодиодните осветителни системи.

 • БР Техника: CytroPac – новото компактно хидравлично решение на Bosch Rexroth за свързано производство

  БР Техника: CytroPac – новото компактно хидравлично решение на Bosch Rexroth за свързано производство

  Световният лидер в областта на хидравликата Bosch Rexroth създаде иновативен компактен хидравличен агрегат CytroPac, който е комплексно решение от хидравлични и електрически компоненти, както и сензори, обединени в един корпус за оптимално функциониране на енергийната част на всяка хидравлична система. Децентрализираната интелигентна хидравлика на Rexroth увеличава енергийната ефективност и безпроблемно се внедрява в среда на Industry 4.0.

 • Електро Плюс: Ергономични и актуални технически решения с индустриалните щепсели и контакти серия 690 на Elettrocanali

  Електро Плюс: Ергономични и актуални технически решения с индустриалните щепсели и контакти серия 690 на Elettrocanali

  Италианската компания Elettrocanali проектира и произвежда кабеловодни системи и оборудване за промишлени, битови и търговски електрически инсталации. Продуктовите линии в каталога на компанията се идентифицират с различен цвят. Това практично и функционално оформление позволява на потребителите бързо и лесно да се ориентират в големия асортимент, който надхвърля 4000 артикула. Продуктите са разделени на 4 големи семейства.

 • Клемите TOPJOB S на WAGO вече и с най-интуитивния начин за кабелно свързване

  Клемите TOPJOB S на WAGO вече и с най-интуитивния начин за кабелно свързване

  Универсалните редови клеми TOPJOB S на WAGO предлагат много повече от надеждно електрическо свързване за различни промишлени условия и съвременни сградни системи. „TOPJOB S клемите за монтаж върху шина имат множество предимства. В зависимост от условията, те осигуряват вече няколко различни варианта за оптимално свързване: чрез лост, бутон или монтажен отвор“, съобщиха от ТП ВАГО Контакттехник, представителство на немския производител у нас. През 2018 г. WAGO разшири гамата клеми TOPJOB® S с два нови метода на свързване.

 • Заповядайте в новия корпоративен уебсайт, е-каталог и B2B модул на Текра

  Заповядайте в новия корпоративен уебсайт, е-каталог и B2B модул на Текра

  Фирма Текра, водеща търговска компания в дистрибуцията на електроматериали, електрооборудване, системи за сигурност и информационни системи за сградни инсталации, посреща своите клиенти с обновения си сайт. „Дигиталната платформа, върху която е изграден новият ни сайт, съчетава корпоративен уебсайт, продуктов каталог и зона за партньори, където чрез специално разработен B2B модул нашите партньори лесно и бързо могат да изготвят оферти към клиентите си и да изпращат поръчки за покупки към нас“, съобщиха за Инженер.bg от офиса на Текра.

 • Темпа Систем БГ обяви ново стратегическо партньорство – с направление Индустрия на Siemens

  Темпа Систем БГ обяви ново стратегическо партньорство – с направление Индустрия на Siemens

  Темпа Систем БГ стартира 2019 г. с ново ключово партньорство. Утвърдената инженерингова компания, специализирана в проектирането и изпълнениeто „до ключ“ на проекти в сферата на индустриалната автоматизация, обяви официалното си партньорство с направленията Дигитализирано производство & Процесни индустрии на международния технологичен гигант Siemens. Решенията на високотехнологичните дивизии на Siemens вече са част от портфолиото им.

 • ETI Elektroelement разработи нови серии компактни арестори срещу пренапрежение ETITEC V

  ETI Elektroelement разработи нови серии компактни арестори срещу пренапрежение ETITEC V

  Аресторите от серията ETITEC на словенската компания ETI Elektroelement са предназначени за защита на промишлено и битово оборудване, както и на други електрически устройства срещу пренапрежение в резултат на атмосферни разряди или комутационни процеси. Серията ETITEC е проектирана да отговори на всички изисквания за защита на инсталациите ниско напрежение. Монтажът на аресторите върху DIN шина осигурява лесна инсталация върху всеки стандартен разпределителен пулт.

 • Централна станция LRR8000 на Телетек Електроникс – важна част от сигнално-охранителна система с радио наблюдение

  Централна станция LRR8000 на Телетек Електроникс – важна част от сигнално-охранителна система с радио наблюдение

  Телетек Електроникс АД е сред най-големите български компании, произвеждащи сигнално-охранителна и пожароизвестителна техника, както и цялостни комуникационни решения. Едно от продуктовите направления в нашето портфолио са решенията за радио мониторинг. Специално място тук заема централната станция LRR8000. Цялата информация, приета от централната станция, независимо от източника ѝ се предава към компютър с цел архивирането ѝ, както и по-удобното ѝ разглеждане.

 • Сензорите и устройствата JUMO Safety Performance гарантират функционална безопасност на технологичните процеси

  Сензорите и устройствата JUMO Safety Performance гарантират функционална безопасност на технологичните процеси

  Утвърденият производител на индустриална измервателна техника JUMO представи новата си марка JUMO Safety Performance, с която гарантира още по-висока сигурност на технологичните процеси. „Всички устройства, маркирани с надписа Safety Performance, са подходящи за инсталации, свързани с безопасността. Тук влизат както устройства, сертифицирани по SIL и PL, така и пасивни елементи, които са подходящи за използване в SIL и PL измервателни вериги“, съобщиха от ЮМО България.

Още от Електротехника