Да помогнем на българските болници с дооборудване, поддръжка и сервиз в борбата с COVID-19! Включете се в инициативата ТУК!


Новини

 • Бибус: Bansbach Easylift добави към портфолиото си нова серия електрически задвижващи механизми easyE

  Бибус: Bansbach Easylift добави към портфолиото си нова серия електрически задвижващи механизми easyE

  Bansbach Easylift е немска компания с над стогодишна история в производството на инструменти. Тя е доказан производител на газови пружини, линейни хидравлични системи, специални пневматични системи, хидравлични помпи, амортисьори и др. „Едно от най-новите попълнения в богатото портфолио на компанията са компактните линейни електрически цилиндри от серията еasyE с директно куплиран двигател на постоянни магнити“, съобщиха за Инженер.bg от фирма Бибус България.

 • Новият E-каталог на Филкаб вече е онлайн! Разгледайте и изберете от над 30 000 продукта на склад

  Новият E-каталог на Филкаб вече е онлайн! Разгледайте и изберете от над 30 000 продукта на склад

  Един от големите търговци на електроматериали у нас - българското дружество Филкаб, обяви, че интензивно разработният от компанията в последните месеци електронен каталог вече е на финален етап и може да се разгледа на уебсайта на компанията. „E-каталогът e структуриран в 5 основни категории – кабели и проводници, кабелна арматура, електроинсталационни материали, осветителна техника, електроапаратура и средства за автоматизация, а във всички тях клиентите ни ще намерят подробна техническа информация за хиляди продукти от утвърдени световни производители“, коментираха от Филкаб за Инженер.bg.

 • Ел Ди Джи: Нов комплект отвертки Kraftform Kompakt VDE с клещи Knipex от Wera

  Ел Ди Джи: Нов комплект отвертки Kraftform Kompakt VDE с клещи Knipex от Wera

  Wera е немска компания, наричана от своите потребители „инструментален бунтар“. Прозвището ѝ е дадено заради оригиналните и надеждни решения на технически проблеми. „В търсенето на нестандартни идеи и решения, Wera непрекъснато обновява своето портфолио. Един от новите продукти на производителя е комплектът отвертки Kraftform Kompakt VDE с клещи Knipex, който включва общо 17 елемента и е предназначен за електромонтажни дейности“, съобщиха за Инженер.bg от фирма Ел Ди Джи, която предлага продуктите на Wera в България.

 • Ритбул: „Новата бета версия 2.9“ на Eplan повишава качеството на проектната документация“

  Ритбул: „Новата бета версия 2.9“ на Eplan повишава качеството на проектната документация“

  По време на изложението SPS 2019 в Нюрнберг през ноември м.г. бе представена най-новата версия 2.9 на платформата Eplan, която чрез обединяването на общи данни и функции на различни изделия повишава качеството на проектната документация. Новата версия Eplan 2.9 позволява бързо генериране на QR-кодове за създаването на хипервръзки в проектната документация, по-удобно управление на слоевете, бързо редактиране с достъп до макросите в различни навигатори и по-гъвкава конфигурация.

 • Електро Плюс: Новите видео панели Classe 100X16E на Bticino – модерен дизайн, комбиниран със здравина и малко тегло

  Електро Плюс: Новите видео панели Classe 100X16E на Bticino – модерен дизайн, комбиниран със здравина и малко тегло

  Програмата Eliot на италианския бранд BTicino, част от Legrand, е посветена на свързаните обекти (б.ред. Интернет на нещата). В нея влизат всички онези продукти или системи, които благодарение на възможността си да се свързват с облак, носят добавена стойност по отношение на функционалност, информация, взаимодействие със заобикалящата среда и употреба. BTicino обнови серията вътрешни видео панели Classe 100, предлагайки стандартно окомплектоване на системата за контрол на достъпа.

 • Разпределителна система VX25 Ri4Power на Rittal – следваща стъпка по пътя на иновациите в електротехниката

  Разпределителна система VX25 Ri4Power на Rittal – следваща стъпка по пътя на иновациите в електротехниката

  Иновативност и гъвкавост – това са основни фактори, обуславящи успешното пазарно позициониране на кой да е продукт. Доказаната в световен мащаб компания за производство на индустриални шкафове и табла Rittаl представя комплексното решение VX25 Ri4Power, с което прави още една крачка по пътя на иновациите. Основни предимства на VX25 Ri4Power са бързият монтаж с минимален брой компоненти, съвместимостта с изключвателите на всички утвърдени производители и бързото проектиране.

 • Бандени: Прецизност и мощност със задвижванията Vacon NXP Air Cooled на Danfoss

  Бандени: Прецизност и мощност със задвижванията Vacon NXP Air Cooled на Danfoss

  „Безупречна точност и максимална мощност е коректно определение за задвижванията Vacon NXP Air Cooled. Устройствата на Danfoss предлагат комбинация от прецизност и производителност за динамични приложения, изискващи надеждност. Покриват пълния диапазон мощности до максимум 2 MW, като са налични с възможност за стенен монтаж, свободно стоящи и модули със степен на защита IP00“, съобщиха за Инженер.bg от фирма Бандени.

 • Умно управление на улично осветление в съвременните градове с решенията на iNELS

  Умно управление на улично осветление в съвременните градове с решенията на iNELS

  Умният град не е просто поредната стандартизирана административна единица. Той е „сърцето“ на революционните урбанистични решения и технологии. Той е нашият утрешен дом. Могат ли обаче градовете да бъдат не само безопасни, но и енергийно ефективни, да са не само приятно място за живот, но и конкурентен икономически пазар, да са успешни, развити и постоянно прогресиращи, населявани от все по-удовлетворени жители? Е, време е да разберем. Вижте какво още научи Инженер.bg за така наречените Smart Cities в следващите редове.

 • ETI Elektroelement: Библиотеката WSCAD Universe вече съдържа над 4000 продукта на ETI

  ETI Elektroelement: Библиотеката WSCAD Universe вече съдържа над 4000 продукта на ETI

  WSCAD Universe е най-голямата в света CAD библиотека с продукти за електротехниката във WSCAD, 3D STEP и Eplan формат. „В библиотеката вече могат да бъдат намерени и повече от 4000 продукта на ETI от областта на предпазителите и контакторите. Потребителите имат възможността да подобрят качеството на инженерните си проекти и да спестят много време, използвайки най-новите данни за електрическите ни продукти“, съобщиха за Инженер.bg от офиса на ETI Elektroelement.

 • Ритбул: И нека бъде светлина! С осветителите на Ledvance

  Ритбул: И нека бъде светлина! С осветителите на Ledvance

  Да вдигне ръка този, който никога през живота си не се е страхувал от тъмното! Не знаем накъде вървим. Какъв е този шум? Може би призраци, чудовища, гигантски паяци или престъпници дебнат в сумрака... За щастие днес можем да щракнем ключа на електрическото осветление и да прогоним всички въображаеми нощни ужаси. „Ledvance е един от световните лидери в областта на професионалното и битовото осветление, който предлага широко разнообразие от осветителни тела“, коментираха за Инженер.bg от фирма Ритбул – официален партньор на Ledvance за България.

Още от Електротехника