Новини

 • Повторителен панел за визуализиране на събития IRIS/SIMPO Repeater от Телетек Електроникс

  Повторителен панел за визуализиране на събития IRIS/SIMPO Repeater от Телетек Електроникс

  Телетек Електроникс е доказан български производител на сигнално-охранителна и пожароизвестителна техника, предлагащ от единични продукти до комплексни решения с широко приложение. В допълнение към своето портфолио с адресируеми панели компанията разработва и повторител за визуализиране на събития. „Повторителят е проектиран за работа с адресируеми панели IRIS, IRIS PRO и SIMPO”, коментираха пред Инженер.bg от екипа на дружеството.

 • ETI: За новите PV инвертори са нужни и нови предпазители, които да отговорят на повишените изисквания за защита на изхода

  ETI: За новите PV инвертори са нужни и нови предпазители, които да отговорят на повишените изисквания за защита на изхода

  Фотоволтаичните инвертори стават все по-големи и по-умни, а техните характеристики – все по-добри и по-добри. Последните поколения инвертори са интелигентни, безопасни, надеждни и ефективни. Поради повишеното изходно напрежение инверторите на съвременните фотоволтаични централи изискват специално проектирани предпазители за надеждна защита от късо съединение и ток. ETI разработи ново поколение NH gG и NH gS предпазители за напрежение 800 V AC със стандартни NH размери.

 • Електро Плюс: SIR-E LED MAX на Sirena – мощно алармено устройство с гъвкаво приложение

  Електро Плюс: SIR-E LED MAX на Sirena – мощно алармено устройство с гъвкаво приложение

  MLine е уникална модулна концепция на доказания италиански производител на сигнални устройства Sirena, разработена за създаване на сигнални устройства в съответствие с всяко конкретно приложение. Високата оптична производителност на светлинните устройства, заедно със силния звуков сигнал, правят серията MLine оптимален избор и за най-взискателните приложения. Когато потребителите се нуждаят от мощно акустично устройство, едно отлично решение е SIR-E LED MAX.

 • Жо и Вен България: Back to School, Back to Office със сериите OptiLine & Altira на Schneider Electric

  Жо и Вен България: Back to School, Back to Office със сериите OptiLine & Altira на Schneider Electric

  Топлите летни дни отлитат заедно с прелетните птички към южните страни, но за сметка на това класните стаи вече гъмжат от рояци дечица предвид настъпването на новата учебна година. Офис сградите не правят изключение. От сутрин до вечер в тях кипи усилена работа в стремеж към нови, по-успешни бизнес резултати. По този повод специалистите от Жо и Вен препоръчват сериите OptiLine & Altira от Schneider Electric – клик-системи, специално предназначени за обществени сгради.

 • B2N: Да посрещнем S5 Pro Bundle – най-новия член в семейството на холандския производител на 3D принтери Ultimaker

  B2N: Да посрещнем S5 Pro Bundle – най-новия член в семейството на холандския производител на 3D принтери Ultimaker

  Как бихте могли да увеличите производителността и сигурността в 3D печата? С Ultimaker S5 Pro Bundle – коментират от фирма B2N. „3D принтерът на производителя Ultimaker е производствено решение, което намира отговор на затрудненията в 3D печата при използване на разширен набор от материали. Така инженерите и дизайнерите получават повече свобода да се съсредоточат върху своята работа“, поясниха за Инженер.bg от българската компания, която е официален партньор на холандския производител у нас.

 • Елма-М-Груп реализира обекти до ключ в областта на електрозахранването чрез Елма Инженеринг

  Елма-М-Груп реализира обекти до ключ в областта на електрозахранването чрез Елма Инженеринг

  Елма-М-Груп АД е компания, специализирана в търговията и дистрибуцията на кабели и проводници, ел. материали и консумативи към тях. В областта на електрозахранването Елма-М-Груп, посредством инженеринговата си фирма Елма Инженеринг, работи по реализацията на обекти „до ключ“. „Компанията ни разполага с богат опит в областта на резервното захранване, а именно генератори за ток и UPS системи. Инженеринговият екип предлага цялостни решения за обекти“, разказаха от дружеството.

 • Бош Електроинструменти, с нова Facebook страница и иновативна концепция за дигитално присъствие

  Бош Електроинструменти, с нова Facebook страница и иновативна концепция за дигитално присъствие

  Роберт Бош ЕООД, направление Електроинструменти, има нова официална Facebook страница, като елемент от иновативната си концепция за дигитално присъствие. „Заповядайте във Facebook страницата на Bosch Професионални Електроинструменти и Консумативи България (Bosch PTBG). Последвайте ни, за да научавате първи за продуктите, промоциите и офертите от света на Bosch Professional“, приветстват своите фенове от българското дружество.

 • Темпа Систем БГ изпраща лятото със специална селекция от продукти

  Темпа Систем БГ изпраща лятото със специална селекция от продукти

  Продуктовият каталог на утвърдената търговска, инженерингова и производствена компания Темпа Систем БГ е изключително разнообразен. Артикулите, които предлага фирмата, са с високо качество, оценено от многобройни клиенти. В продуктовите категории всеки може да намери своето решение, и то при конкурентно съотношение цена-качество, а разнообразието е основен приоритет. Днес ви представяме специална селекция от 5 избрани продукта. Ето какво разказаха от българското дружество за тях пред Инженер.bg.

 • Ритбул: Надеждност, сигурност и високоскоростен пренос на данни в жп мрежите с мрежовите системи на Westermo

  Ритбул: Надеждност, сигурност и високоскоростен пренос на данни в жп мрежите с мрежовите системи на Westermo

  Модерните комуникационни технологии заемат важно място в контрола и управлението на железопътните мрежи. Графикът на транспортните средства се поддържа чрез подаваната от комуникационната мрежа текуща информация за местоположението на влака и скоростта, с която той се движи. Комуникационните технологии осигуряват видеонаблюдение и данни за пътуващите, което повишава удобството и сигурността по време на път.

 • Надеждна защита с въздушните прекъсвачи ETIPOWER на ETI Elektroelement

  Надеждна защита с въздушните прекъсвачи ETIPOWER на ETI Elektroelement

  Серията въздушни прекъсвачи ETIPOWER на ETI Elektroelement, водещ производител на електротехнически продукти и решения, се използват за защита на разпределителни линии, генератори и друго електрическо оборудване от въздействието на токове на късо съединение и претоварване. Патентованият механизъм „Double Break“ позволява да се издържи ток на късо съединение в течение на 1 s, или с други думи издръжливостта на кратковременно протичане на ток на късо съединение (Icw, 1 s) е равна на тази на протичане на ток на късо съединение Ics за всички модели.

Още от Електротехника