Новини

 • Ейч Ай Инженеринг: Шинопроводите – гъвкаво решение за ефективно електроснабдяване без загуби

  Ейч Ай Инженеринг: Шинопроводите – гъвкаво решение за ефективно електроснабдяване без загуби

  Технологията за използване на шинопроводи е истински прогрес при изграждането на електрически инсталации. Шинопроводите представляват високотехнологично оборудване за пренос и разпределение на електрическа енергия, състоящо се от изолирани и неизолирани проводници, изолация и енергоразпределителни елементи. „В последно време шинопроводите намират все по-голямо приложение както в големи индустриални обекти, така и в битови електроинсталации“, коментираха от Ейч Ай Инженеринг.

 • Ритбул: Кондензаторни батерии LPC от ETI с висока степен на надеждност и дълъг експлоатационен живот

  Ритбул: Кондензаторни батерии LPC от ETI с висока степен на надеждност и дълъг експлоатационен живот

  Кондензаторите LPC на утвърдения словенски производител на продукти и системни решения за електрически инсталации ETI Elektroelement се използват за коригиране фактора на мощността на индуктивни консуматори, като трансформатори, електрически двигатели, токоизправители, луминисцентни лампи и други устройства, използвани в промишлеността. Такива кондензатори намират приложение както поединично, така и като съвкупност от няколко подходящо свързани кондензатора.

 • Електро Плюс: Сигнални устройства TWS за индустриална автоматизация от Sirena

  Електро Плюс: Сигнални устройства TWS за индустриална автоматизация от Sirena

  Повече от 40 години утвърдената италианска компания в областта на звуковата и светлинната сигнализация Sirena проектира, разработва и произвежда промишлени сигнални устройства с постоянно високо качество. Като лидер в индустрията за визуална и акустична сигнализация, компанията съобразява своята продукция с непрекъснатия процес на обновяване на производствата. „Продуктовата гама AUTOMAX включва сигнални устройства за индустриалната автоматизация, които са разпределени в три серии“, съобщиха за от фирма Електро Плюс.

 • Решения за сигурност и превенция от контрабанда привлякоха експерти към щанда на Трокут Тест на Security Expo

  Решения за сигурност и превенция от контрабанда привлякоха експерти към щанда на Трокут Тест на Security Expo

  Сериозен интерес от страна на експертите беляза участието на Трокут Тест Груп на единственото у нас специализирано изложение за сигурност, охрана и безопасност Security Expo. През март 2019 г. щандът на българската фирма в Интер Експо Център – София привлече гости, клиенти и партньори, като компанията им предостави информация и демонстрира най-новите продукти в областта на сигурността от обширното си портфолио. Ето и кои бяха те.

 • БЛС Автоматизация: Нов електродвигател PLSES 4500 на Leroy-Somer за промишлени хладилни инсталации

  БЛС Автоматизация: Нов електродвигател PLSES 4500 на Leroy-Somer за промишлени хладилни инсталации

  Компанията Leroy-Somer, която е част от групата Nidec, пусна на пазара нова серия високоскоростни водозащитени асинхронни електродвигатели PLSES 4500, специално разработени за промишлени хладилни инсталации. „Покривайки изискванията на професионалните потребители в областта на хладилната техника PLSES 4500 осигуряват намаляване на консумираната електроенергия и експлоатационните разходи с до 30%“, информираха за Инженер.bg от БЛС Автоматизация.

 • Ограничители на пренапрежение ETITEC L за защита на LED осветление от ETI Elektroelement

  Ограничители на пренапрежение ETITEC L за защита на LED осветление от ETI Elektroelement

  В днешни дни LED осветлението заменя навсякъде класическото улично осветление с живачни и натриеви лампи. Предимствата на LED осветлението са безспорни – висока ефективност, ниско потребление и дълъг експлоатационен срок. Но наред с тези предимства, светодиодното осветление има и уязвими места, като чувствителност към импулсите на пренапрежение. Ограничителите на пренапрежение на ETI са разработени, за да осигурят надеждна комплексна защита на светодиодните осветителни системи.

 • БР Техника: CytroPac – новото компактно хидравлично решение на Bosch Rexroth за свързано производство

  БР Техника: CytroPac – новото компактно хидравлично решение на Bosch Rexroth за свързано производство

  Световният лидер в областта на хидравликата Bosch Rexroth създаде иновативен компактен хидравличен агрегат CytroPac, който е комплексно решение от хидравлични и електрически компоненти, както и сензори, обединени в един корпус за оптимално функциониране на енергийната част на всяка хидравлична система. Децентрализираната интелигентна хидравлика на Rexroth увеличава енергийната ефективност и безпроблемно се внедрява в среда на Industry 4.0.

 • Електро Плюс: Ергономични и актуални технически решения с индустриалните щепсели и контакти серия 690 на Elettrocanali

  Електро Плюс: Ергономични и актуални технически решения с индустриалните щепсели и контакти серия 690 на Elettrocanali

  Италианската компания Elettrocanali проектира и произвежда кабеловодни системи и оборудване за промишлени, битови и търговски електрически инсталации. Продуктовите линии в каталога на компанията се идентифицират с различен цвят. Това практично и функционално оформление позволява на потребителите бързо и лесно да се ориентират в големия асортимент, който надхвърля 4000 артикула. Продуктите са разделени на 4 големи семейства.

 • Клемите TOPJOB S на WAGO вече и с най-интуитивния начин за кабелно свързване

  Клемите TOPJOB S на WAGO вече и с най-интуитивния начин за кабелно свързване

  Универсалните редови клеми TOPJOB S на WAGO предлагат много повече от надеждно електрическо свързване за различни промишлени условия и съвременни сградни системи. „TOPJOB S клемите за монтаж върху шина имат множество предимства. В зависимост от условията, те осигуряват вече няколко различни варианта за оптимално свързване: чрез лост, бутон или монтажен отвор“, съобщиха от ТП ВАГО Контакттехник, представителство на немския производител у нас. През 2018 г. WAGO разшири гамата клеми TOPJOB® S с два нови метода на свързване.

 • Заповядайте в новия корпоративен уебсайт, е-каталог и B2B модул на Текра

  Заповядайте в новия корпоративен уебсайт, е-каталог и B2B модул на Текра

  Фирма Текра, водеща търговска компания в дистрибуцията на електроматериали, електрооборудване, системи за сигурност и информационни системи за сградни инсталации, посреща своите клиенти с обновения си сайт. „Дигиталната платформа, върху която е изграден новият ни сайт, съчетава корпоративен уебсайт, продуктов каталог и зона за партньори, където чрез специално разработен B2B модул нашите партньори лесно и бързо могат да изготвят оферти към клиентите си и да изпращат поръчки за покупки към нас“, съобщиха за Инженер.bg от офиса на Текра.

Още от Електротехника