Да помогнем на българските болници с дооборудване, поддръжка и сервиз в борбата с COVID-19! Включете се в инициативата ТУК!


Новини

 • Елма-М-Груп реализира обекти до ключ в областта на електрозахранването чрез Елма Инженеринг

  Елма-М-Груп реализира обекти до ключ в областта на електрозахранването чрез Елма Инженеринг

  Елма-М-Груп АД е компания, специализирана в търговията и дистрибуцията на кабели и проводници, ел. материали и консумативи към тях. В областта на електрозахранването Елма-М-Груп, посредством инженеринговата си фирма Елма Инженеринг, работи по реализацията на обекти „до ключ“. „Компанията ни разполага с богат опит в областта на резервното захранване, а именно генератори за ток и UPS системи. Инженеринговият екип предлага цялостни решения за обекти“, разказаха от дружеството.

 • Бош Електроинструменти, с нова Facebook страница и иновативна концепция за дигитално присъствие

  Бош Електроинструменти, с нова Facebook страница и иновативна концепция за дигитално присъствие

  Роберт Бош ЕООД, направление Електроинструменти, има нова официална Facebook страница, като елемент от иновативната си концепция за дигитално присъствие. „Заповядайте във Facebook страницата на Bosch Професионални Електроинструменти и Консумативи България (Bosch PTBG). Последвайте ни, за да научавате първи за продуктите, промоциите и офертите от света на Bosch Professional“, приветстват своите фенове от българското дружество.

 • Темпа Систем БГ изпраща лятото със специална селекция от продукти

  Темпа Систем БГ изпраща лятото със специална селекция от продукти

  Продуктовият каталог на утвърдената търговска, инженерингова и производствена компания Темпа Систем БГ е изключително разнообразен. Артикулите, които предлага фирмата, са с високо качество, оценено от многобройни клиенти. В продуктовите категории всеки може да намери своето решение, и то при конкурентно съотношение цена-качество, а разнообразието е основен приоритет. Днес ви представяме специална селекция от 5 избрани продукта. Ето какво разказаха от българското дружество за тях пред Инженер.bg.

 • Ритбул: Надеждност, сигурност и високоскоростен пренос на данни в жп мрежите с мрежовите системи на Westermo

  Ритбул: Надеждност, сигурност и високоскоростен пренос на данни в жп мрежите с мрежовите системи на Westermo

  Модерните комуникационни технологии заемат важно място в контрола и управлението на железопътните мрежи. Графикът на транспортните средства се поддържа чрез подаваната от комуникационната мрежа текуща информация за местоположението на влака и скоростта, с която той се движи. Комуникационните технологии осигуряват видеонаблюдение и данни за пътуващите, което повишава удобството и сигурността по време на път.

 • Надеждна защита с въздушните прекъсвачи ETIPOWER на ETI Elektroelement

  Надеждна защита с въздушните прекъсвачи ETIPOWER на ETI Elektroelement

  Серията въздушни прекъсвачи ETIPOWER на ETI Elektroelement, водещ производител на електротехнически продукти и решения, се използват за защита на разпределителни линии, генератори и друго електрическо оборудване от въздействието на токове на късо съединение и претоварване. Патентованият механизъм „Double Break“ позволява да се издържи ток на късо съединение в течение на 1 s, или с други думи издръжливостта на кратковременно протичане на ток на късо съединение (Icw, 1 s) е равна на тази на протичане на ток на късо съединение Ics за всички модели.

 • Иновативни, лесни за експлоатация и икономични – принтерите за маркиране Linx 8900 сега на специални цени от Бетелгиус!

  Иновативни, лесни за експлоатация и икономични – принтерите за маркиране Linx 8900 сега на специални цени от Бетелгиус!

  Технологии от последно поколение, които успяват да удовлетворят изцяло потребностите в сферата на маркирането на първичната и вторична опаковка, предлага фирма Бетелгиус. Компанията е официален представител на водещия английски производител на индустриални маркиращи системи Linx Printing Technologies. Най-новите модели мастиленоструйни принтери за малки надписи, Linx 8900, са част от категорията „Топ индустрия“ на производителя. Те поставят нов стандарт в бизнеса.

 • DTS – „Цифрови преносни системи“: Нови мултифункционални измерватели DIRIS A-40 за среда на IoT от Socomec

  DTS – „Цифрови преносни системи“: Нови мултифункционални измерватели DIRIS A-40 за среда на IoT от Socomec

  Socomec разработи нови многофункционални анализиращи устройства на параметрите на нисковолтови и високоволтови електрически мрежи. „DIRIS A-40 са мултифункционални измерватели, които осигуряват на потребителя достъп до всички измерени величини, необходими за осъществяване на проекти за енергийна ефективност“, съобщиха за Инженер.bg от фирма DTS – „Цифрови преносни системи“, ексклузивен дистрибутор и сервизен център на Socomec за България.

 • Приключиха летните стажове в Луфтханза Техник София. Вижте още изкушаващи позиции в кариерната „кабина“

  Приключиха летните стажове в Луфтханза Техник София. Вижте още изкушаващи позиции в кариерната „кабина“

  В края на юли 2019 г. приключи традиционната лятна стажантска програма на Луфтханза Техник София. Студентите, които се включиха в нея, се запознаха с работата на отделите „Планиране“ и „Производство“, съобщиха за Инженер.bg от авиоремонтното дружество. От екипа на Луфтханза Техник София отчетоха силен интерес от страна на младите стажанти към работата и същността на компанията и с радост споделиха за неизчерпаемата енергия и амбицията на бъдещите инженерни специалисти.

 • Търсите ефективни системи за корекция фактора на мощността? Вижте предложението на Елма-М-Груп

  Търсите ефективни системи за корекция фактора на мощността? Вижте предложението на Елма-М-Груп

  Елма-М-Груп е компания, специализирана в търговия и дистрибуция на електроматериали и консумативи към тях. Част от портфолиото на компанията са висококачествени системи за корекция фактора на мощността на италианския производител Telegroup. „Като официален представител за България предлагаме пълната продуктова гама решения за електрическо захранване на Telegroup с мощност до 2000 kVar“, съобщиха за Инженер.bg от българската фирма.

 • Електро Плюс: BTdin Stop Arc на Bticino осигурява надеждна защита срещу пожари от електродъгово късо съединение

  Електро Плюс: BTdin Stop Arc на Bticino осигурява надеждна защита срещу пожари от електродъгово късо съединение

  Пожарите, причинени от електрически повреди, могат да водят след себе си опасни последици както за хората, така и за имуществото им. Този риск несъмнено е един от най-сложните аспекти на сигурността по отношение на домашните електрически инсталации. BTdin Stop Arc е надеждно устройство за откриване на електродъгово късо съединение, възникващо при повреда на изолацията, прекъсване на кабели или токове на земно съединение.

Още от Електротехника