Новини

 • Темпа Систем БГ обяви ново стратегическо партньорство – с направление Индустрия на Siemens

  Темпа Систем БГ обяви ново стратегическо партньорство – с направление Индустрия на Siemens

  Темпа Систем БГ стартира 2019 г. с ново ключово партньорство. Утвърдената инженерингова компания, специализирана в проектирането и изпълнениeто „до ключ“ на проекти в сферата на индустриалната автоматизация, обяви официалното си партньорство с направленията Дигитализирано производство & Процесни индустрии на международния технологичен гигант Siemens. Решенията на високотехнологичните дивизии на Siemens вече са част от портфолиото им.

 • ETI Elektroelement разработи нови серии компактни арестори срещу пренапрежение ETITEC V

  ETI Elektroelement разработи нови серии компактни арестори срещу пренапрежение ETITEC V

  Аресторите от серията ETITEC на словенската компания ETI Elektroelement са предназначени за защита на промишлено и битово оборудване, както и на други електрически устройства срещу пренапрежение в резултат на атмосферни разряди или комутационни процеси. Серията ETITEC е проектирана да отговори на всички изисквания за защита на инсталациите ниско напрежение. Монтажът на аресторите върху DIN шина осигурява лесна инсталация върху всеки стандартен разпределителен пулт.

 • Централна станция LRR8000 на Телетек Електроникс – важна част от сигнално-охранителна система с радио наблюдение

  Централна станция LRR8000 на Телетек Електроникс – важна част от сигнално-охранителна система с радио наблюдение

  Телетек Електроникс АД е сред най-големите български компании, произвеждащи сигнално-охранителна и пожароизвестителна техника, както и цялостни комуникационни решения. Едно от продуктовите направления в нашето портфолио са решенията за радио мониторинг. Специално място тук заема централната станция LRR8000. Цялата информация, приета от централната станция, независимо от източника ѝ се предава към компютър с цел архивирането ѝ, както и по-удобното ѝ разглеждане.

 • Сензорите и устройствата JUMO Safety Performance гарантират функционална безопасност на технологичните процеси

  Сензорите и устройствата JUMO Safety Performance гарантират функционална безопасност на технологичните процеси

  Утвърденият производител на индустриална измервателна техника JUMO представи новата си марка JUMO Safety Performance, с която гарантира още по-висока сигурност на технологичните процеси. „Всички устройства, маркирани с надписа Safety Performance, са подходящи за инсталации, свързани с безопасността. Тук влизат както устройства, сертифицирани по SIL и PL, така и пасивни елементи, които са подходящи за използване в SIL и PL измервателни вериги“, съобщиха от ЮМО България.

 • Вайд-Бул: „Модулна система FieldPower на Weidmüller – вашето решение за сградна и заводска автоматизация“

  Вайд-Бул: „Модулна система FieldPower на Weidmüller – вашето решение за сградна и заводска автоматизация“

  От автомобилната индустрия до вятърните паркове, производителите залагат все повече на гъвкави системи за автоматизация, които поддържат широк спектър от функции. „Именно такава е универсалната модулна система FieldPower на Weidmüller, която предлага адаптивни решения с обширен набор от функции, като захранване, разклоняване, превключване, защита и мониторинг, подходящи за най-различни промишлени сектори“, съобщиха за Инженер.bg от фирма Вайд-Бул.

 • Серията акумулаторни батерии ProCORE18V на Bosch дава ново измерение на мощността

  Серията акумулаторни батерии ProCORE18V на Bosch дава ново измерение на мощността

  Световният лидер в областта на професионалните електроинструменти Robert Bosch разшири продуктовата си гама от акумулаторни батерии с нова серия ProCORE18V с капацитет 4.0 Ah, 8.0 Ah и 12.0 Ah, предназначени за всички професионални акумулаторни инструменти 18 V. „Новите батерии са най-ефективните, предлагани досега от компанията, благодарение на модерната клетъчна технология и изключително доброто предпазване от прегряване“, информираха за Инженер.bg от Роберт Бош, направление Електроинструменти.

 • Legrand представя нови интелигентни системи за осветление Smart Lighting, предназначени за „умни домове“

  Legrand представя нови интелигентни системи за осветление Smart Lighting, предназначени за „умни домове“

  Групата Legrand, световен лидер в областта на електрическите и цифровите сградни инфраструктури, представя новата си колекция от устройства за управление на осветлението, които работят с повечето големи платформи за интелигентни домове. Името на продуктовата линия е „radiant® collection“ и включва голямо разнообразие от електрически ключове, димери, стенни панели и модули, както и контролери за осветление или минимрежи, обхващащи всички електрически ключове или контакти.

 • Телетек Електроникс: Адресируемите мини модули SensoIRIS MINP M вече са с обогатени функционални възможности

  Телетек Електроникс: Адресируемите мини модули SensoIRIS MINP M вече са с обогатени функционални възможности

  Утвърденият български производител на сигнално-охранителна и пожароизвестителна техника Телетек Електроникс разшири функционалните възможности на адресируемите мини модули с един вход за свързване на външни устройства за управление SensoIRIS MINP M, съобщиха за Инженер.bg от фирмата. „Отсега нататък нашите клиенти ще могат да се възползват от няколко допълнителни функции, които подобряват и разширяват приложението на тези модули“, допълниха от Телетек Електроникс.

 • Текра: Новата система за видеонаблюдение HDCVI 5.0 на Dahua гарантира още по-висока сигурност

  Текра: Новата система за видеонаблюдение HDCVI 5.0 на Dahua гарантира още по-висока сигурност

  Компанията Dahua Technology, технологичен лидер в областта на сигурността и видеонаблюдението, представя най-новото попълнение към революционната си технология HDCVI, пусната на пазара през 2012 г., съобщиха за Инженер.bg от фирма Текра, партньор на китайския производител у нас. HDCVI 5.0 предлага висока яснота на картината при наблюдение, интелигентност, сигурност и висока степен на защита. Тя е „куче пазач“, което дори „лае“, за да съобщи за опасни лица или превозни средства.

 • Rittal: Дигиталният работен процес прави компаниите по-конкурентноспособни

  Rittal: Дигиталният работен процес прави компаниите по-конкурентноспособни

  Инженерното ноу-хау на Eplan, плюс опита на Rittal в изграждането на системи за автоматизация, е печеливша комбинация за създаване на системи и устройства за контрол и комутация в духа на Industry 4.0. Всичко това има един фокус, а именно безпроблемен поток от цифрови данни във всеки процес по веригата на формиране на стойността. Виртуалният прототип на Rittal, който представлява цялостен информационен модел на комутационната техника, осигурява такава възможност.

Още от Електротехника