Новини

 • Луфтханза дава подкрепата си на студентите от първи курс до професионалната им изява като инженери

  Луфтханза дава подкрепата си на студентите от първи курс до професионалната им изява като инженери

  „На добър час“ пожела Луфтханза Техник София на тазгодишните първокурсници от специалност „Авиационна техника и технологии“ в Технически университет – София. Най-голямата авиоремонтна база в Източна Европа подкрепя младите инженерни таланти през целия им път до завършени професионалисти, а доказателство за това са и специалните стажантски програми, които дружеството развива. Повече за тях можете да откриете на щанда на Луфтханза по време на поредното издание на „Дни на кариерата“.

 • ETI Elektroelement обяви пазарния дебют на серията разединители за предпазители STV D02

  ETI Elektroelement обяви пазарния дебют на серията разединители за предпазители STV D02

  Словенската компания ETI Elektroelement е утвърден производител на решения за защита на оборудване ниско и високо напрежение. Широкият продуктов асортимент на компанията включва и разединители за предпазители. Разединителите STV D02 представляват устройства със стопяема вложка за защита на електрическото оборудване. Те дават възможност за използване на експлоатационните предимства на системата за защита D0 (б.ред. аналогично VLD01) в качеството им и на изключватели.

 • Сливенският клон на Електро плюс вече посреща клиенти и партньори на централен булевард в града на Сините камъни

  Сливенският клон на Електро плюс вече посреща клиенти и партньори на централен булевард в града на Сините камъни

  Сливенският клон на доказаната търговска компания Електро плюс вече обслужва своите клиенти от нов адрес, със стратегическо местоположение в града на Сините камъни. „Новият ни офис в Сливен се намира на удобния за комуникации централен булевард „Стефан Караджа” № 6, в ТПК „Изкуство“, съобщиха за Инженер.bg от фирмата. Локацията предлага много добри възможности на дружеството да предоставя на своите клиенти богатата си продуктова гама.

 • АББ България изгражда в Петрич петата си поред производствена база у нас

  АББ България изгражда в Петрич петата си поред производствена база у нас

  Нова, пета поред производствена база у нас ще открие лидерът в дигиталните технологии за промишлеността АББ България. Новият завод за продукти ниско напрежение е позициониран в гр. Петрич, където българското дружество на ABB вече има едно работещо предприятие. Инвестицията е на стойност 7 млн. лв. и ще разкрие 420 работни места, съобщиха за Инженер.bg от АББ България. Основните дейности ще включват заваряване, предварително сглобяване, окончателно сглобяване и изпитвания, разделени на ръчни и полуавтоматизирани операции.

 • Индустриален сервиз: „Можем да предложим гъвкави технически решения за всяка фаза от вашия проект“

  Индустриален сервиз: „Можем да предложим гъвкави технически решения за всяка фаза от вашия проект“

  Индустриален сервиз е водеща българска инженерингова компания с богат опит в реализацията на различни по мащаб проекти, свързани с консултиране, проектиране, внедряване и сервиз на оборудване в областта на силовата електроника и индустриалната автоматизация. „Богатият ни опит и сътрудничеството ни с водещи производители ни позволява да предоставим на нашите клиенти съвременни технически решения“, коментираха за Инженер.bg от Индустриален сервиз.

 • Бибус България: Kollmorgen обяви дебюта на нова серия серводвигатели AKM2G

  Бибус България: Kollmorgen обяви дебюта на нова серия серводвигатели AKM2G

  „За да оптимизира електромагнитната технология на двигателите AKM2G, Kollmorgen използва своя десетилетен опит в проектирането и разработването на двигатели. Резултатът е конфигурируем, високопроизводителен двигател с повишена плътност на мощността и подобрено съотношение въртящ момент/скорост, което дава възможност на производителите да постигнат повишаване на производителността с до 30% при същия размер на двигателя или да изберат по-малък двигател с еквивалентна производителност“, коментираха от Бибус България.

 • Жо и Вен: Инсталационната система OptiLine & Altira на Schneider Electric осигурява гъвкавост, естетичност и пести енергия

  Жо и Вен: Инсталационната система OptiLine & Altira на Schneider Electric осигурява гъвкавост, естетичност и пести енергия

  Schneider Electric е водещ световен производител на иновативни решения с битово и промишлено приложение в областта на енергетиката, автоматизацията и електроапаратурата. „Сред актуалните продуктови предложение на компанията са инсталационната система OptiLine и механизмите Altira, които заедно осигуряват модулност, бързина и сигурна инсталация“, разказаха за Инженер.bg от фирма Жо и Вен България, която е дистрибутор на Schneider Electric у нас.

 • Електро Плюс: Съединенията и инструментите на Cembre осигуряват надеждност на електрическите връзки

  Електро Плюс: Съединенията и инструментите на Cembre осигуряват надеждност на електрическите връзки

  Италианската компания Cembre е световно признат производител на изделия и решения за индустриални електрически инсталации, които могат да удовлетворят изискванията на потребителите в цял свят и да бъдат интегрирани безпроблемно в съществуващи производствени процеси. „Cembre предлага широк спектър от продукти собствена разработка в областта на електрическите конектори”, съобщиха за Инженер.bg от фирма Електро Плюс, която предлага изделията на Cembre на българския пазар.

 • Специалисти от Сенсата Технолоджис: „Променяме света към по-добро, докато се развиваме лично и професионално“

  Специалисти от Сенсата Технолоджис: „Променяме света към по-добро, докато се развиваме лично и професионално“

  Над 22 000 човека от целия свят работят в Sensata Technologies. Компанията е утвърден лидер в производството на сензори за автомобилната промишленост, като в своята над 100-годишна история е създала производствени и търговски центрове в 13 държави на 4 континента. Как успява да задържи доверените си служители и какви са усещането и стимулът да работиш в международен високотехнологичен холдинг, ще ви разкажем в днешния материал.

 • Ритбул: Harting създаде кабелни решения и разпределителни кутии, съобразени с изискванията на автоматизацията

  Ритбул: Harting създаде кабелни решения и разпределителни кутии, съобразени с изискванията на автоматизацията

  В съвременния свят, който все повече разчита на автоматизирани и роботизирани производствени линии, качеството на сигналната, силовата и свързващата техника е от ключово значение. Като един от водещите производители на индустриални съединители, Harting разработва своите решения съобразно най-новите тенденции в автоматизацията и предлага както стандартни, така и персонализирани решения. Сред най-новите са кутии за разпределение на мощността, решения за взаимно свързване и др.

Още от Електротехника