Новини

 • Ритбул: Новата версия EPLAN View Mobile предава мигновено данни на Android и iOS

  Ритбул: Новата версия EPLAN View Mobile предава мигновено данни на Android и iOS

  Платформата за проектиране в областта на автоматизацията и електрообурдването EPLAN продължава да разширява своите приложения. „С изцяло нова версия EPLAN View Mobile вече е достъпен и за Android. До момента приложението за преглед на проекти, изготвени с EPLAN, бе развито само за iOS, като от създаването си през 2013 г. досега изтеглянията му вече надхвърлят 11 000”, съобщиха за Инженер.bg от утвърдената българска фирма Ритбул, която предлага решенията EPLAN на пазара у нас.

 • Електро Плюс: Модулната серия светофарни устройства TLine на Sirena осигурява гъвкавост в професионалните приложения

  Електро Плюс: Модулната серия светофарни устройства TLine на Sirena осигурява гъвкавост в професионалните приложения

  Утвърдената италианска компания в областта на звуковата и светлинна сигнализация Sirena разработи нова гама светофарни сигнални устройства, която използва концепцията на серията MLine. „Новата серия осигурява надеждна сигнализация, като дава възможност за различни решения при проектиране на паркинги или организиране на пропусквателни пунктове“, съобщиха за Инженер.bg от фирма Електро Плюс, която предлага изделията на италианския производител в България.

 • Инвестиции в ЧЕЗ с цел повишаване сигурността на електро услугите в област Монтана

  Инвестиции в ЧЕЗ с цел повишаване сигурността на електро услугите в област Монтана

  ЧЕЗ Разпределение България АД инвестира в сигурността на електрозахранването в населените места от област Монтана. Компанията, която вече положи мрежи за ниско и високо напрежение и нови трансформатори в региона, сега започва монтаж на дистанционни електромери и изолация на въздушни електропроводи. През 2017 г. дружеството реконструира мрежи за ниско напрежение за 1.9 млн. лева, като подобри качеството на електрозахранването във всички общини от областта.

 • ETI разшири портфолиото си с устройство за откриване на повреди от дъгово късо съединение AFDD+

  ETI разшири портфолиото си с устройство за откриване на повреди от дъгово късо съединение AFDD+

  Словенската компания ETI Elektroelement, утвърден европейски производител на изделия в областта на електротехниката, допълни своята продуктова гама с ново поколение устройства за откриване на дъгово късо съединение AFDD+ (Arc Fault Detection Device). Новите продукти комбинират в себе си дефектнотокова защита (RCCB) и миниатюрен автоматичен прекъсвач (MCB). Предназначението им е да откриват и да гасят дъгови къси съединения в електрическите инсталации на сградитe.

 • Tекра вече е партньор за България на технологичния лидер във видеонаблюдението Dahua

  Tекра вече е партньор за България на технологичния лидер във видеонаблюдението Dahua

  Сред палитрата от партньорства с утвърдени компании, чиито изделия предлага на пазара у нас, фирма Текра добави името на Dahua Technology. „Разширяваме гамата от системи за сигурност с решенията на технологичния лидер във видeонаблюдението Dahua Technology”, съобщиха за Инженер.bg от фирма Текра. Компанията Dahua Technology е специализирана в областта на системите за управление на автомобилния трафик, контрола на достъпа в сгради и софтуера за интеграция.

 • SpaceCAD: Siemens Solid Edge 2019 дава по-добри възможности за индустриално проектиране

  SpaceCAD: Siemens Solid Edge 2019 дава по-добри възможности за индустриално проектиране

  По време на тазгодишната конференция Siemens PLM Connection Americas 2018 международният разработчик Siemens представи най-новата версия на индустриалния софтуер Solid Edge, обявиха за Инженер.bg от фирма SpaceCAD. Solid Edge 2019 включва достъпни, лесни за използване софтуерни инструменти, които покриват всички аспекти на процеса на разработване на продукти, включително механичен и електрически дизайн, симулация, СAM за производство, техническа документация и управление на данните.

 • Текра посреща клиентите си в нов офис в морската ни столица

  Текра посреща клиентите си в нов офис в морската ни столица

  От 18 юни 2018 г. екипът на фирма Текра във Варна ще посреща своите клиенти на нов адрес, съобщиха за Инженер.bg от дружеството. „Решението за преместването на офиса е резултат от разширяването на дейността ни и необходимостта от осигуряване на по-голямо пространство и по-добри възможности за обслужване на нашите клиенти“, споделиха от Текра. Официалното откриване на офиса предстои, а адресът му е: Бизнес парк, сграда 8, партер. Мястото е стратегическо – на входа на града, което позволява да се стигне удобно и бързо до компанията.

 • VII-та Балканска конференция по осветление Balkan Light 2018 „осветява“ столицата с технологии от бъдещето

  VII-та Балканска конференция по осветление Balkan Light 2018 „осветява“ столицата с технологии от бъдещето

  На 4-ти юни стартира VII-та Балканска конференция по осветление - Balkan Light 2018, чиито организатор е БНКО. Събитието се провежда в сградата на Интерпред, в зала София, и ще „осветява“ столицата до 6-ти юни. Инженер.БГ, чрез BalkanEngineer.com, е сред основните медийни партньори на мероприятието. Как протече първият ден и какво интересно от света на осветлението ще научите по време на събитието? Четете в следващите редове...

 • Bosch Rexroth революционизира технологията на задвижващите механизми за подводни вентили

  Bosch Rexroth революционизира технологията на задвижващите механизми за подводни вентили

  С нарастването на световното търсене на нефт, природен газ и минерали, както и с цел добив от открити източници на природни ресурси на голяма дълбочина, ще са необходими нови хидравлични подводни системи за работа във все по-тежка среда. На конференцията за офшорни технологии OTC 2018 в Тексас Bosch Rexroth демонстрира прототип на първия задвижващ механизъм за подводни вентили, който притежава едновременно предимствата на електромеханичните и на електрохидравличните системи.

 • Разкажете вашата история за клемите от серия 221 на WAGO със снимка или кратко видео

  Разкажете вашата история за клемите от серия 221 на WAGO със снимка или кратко видео

  Включете се в най-новата игра на ТП ВАГО Контакттехник „Покажи ни твоята 221 история“! Българското дружество на немския производител WAGO Kontakttechnik отправя поредно предизвикателство към своите клиенти, които използват клеми от серията 221, съобщиха за Инженер.bg от компанията. „Разкажете ни как използвате клемите и можете да спечелите страхотни награди“, обявиха от ВАГО. Крайният срок, в който можете да се включите в играта, е 29 май 2018 г.

Още от Електротехника