Да помогнем на българските болници с дооборудване, поддръжка и сервиз в борбата с COVID-19! Включете се в инициативата ТУК!


Новини

R&M представи успешни Lean практики в своята дейност по време на специално събитие

12.11.2019 г.

 

Бизнес средата днес създава предпоставки за прилагането на редица иновативни практики в дейността на производствените компании. Райхле и Де-Масари България Пръдакшън (R&M) е една от организациите, които вече отчитат положителни резултати от интегрирането на подобни методи в своята дейност. „Започнахме да прилагаме Lean дейности в създаването на решенията ни за изграждане на висококачествени телекомуникационни мрежи. Успешните примери от нашата практика представихме на специално събитие, на което имахме удоволствието да бъдем домакин“, съобщиха за Инженер.bg от R&M.„Провелото се на 8 ноември 2019 г. събитие бе на тема „Приложение на Lean в среда на многообразие от продукти с малки обеми“. То бе организирано съвместно с асоциацията за иновативен мениджмънт СТООС Нетуърк България. Лектор на форума бе Тихомир Давидов – производствен мениджър и Lean фасилитатор в R&M”, посочиха от компанията у нас. Господин Давидов е експерт в областта с дългогодишен опит във водещи производствени компании. Част е от екипа на R&M още от момента на създаване на базата у нас през 2012 г. до днес, когато екипът на компанията вече се състои близо 400 специалисти.Програмата на събитието включваше презентация и дискусия. Участие в нея взеха над 50 специалисти от различни градове на страната. Сред присъстващите бяха специалисти, заемащи позиции на различни йерархични и експертни нива, включително директори, мениджъри, координатори, ръководители на екипи и др. „Участниците показаха, че напредъкът в една организация може да се осъществи на всяко едно равнище в йерархичната фирмена структура. Главно условие, за да се осъществи той, е потребността от реформи да бъде ясно осъзната. А големият интерес към събитието бе доказателство, че в R&M това условие е изпълнено. За ефективното реализиране на необходимите оптимизационни действия, включихме служители от различни звена“, коментираха от производствената компания.


„В презентацията се включиха четирима наши колеги от различни звена. Те с радост споделиха за приноса си в нововъведенията във фирмата, както и за възможността да дадат своето мнение за работещите и неефективните решения по време на процеса“, разказаха още от дружеството.


За трансформацията на потока в производството разказа Гергана Банкова, мениджър Локален инженеринг и оперативно подпомагане", и посочи, че тези изменения са допринесли за повишаване на ефективността и увеличаването на машините, усъвършенстване на операциите, както и за висока гъвкавост, контрол над работата и възможност за визуален контрол на потока.

 


От R&M допълниха, че демонстрираните резултати са само финалните щрихи от трансформацията. Две седмици са били необходими на служителите да осъществят разместванията в работните центрове според новата Lean концепция.


 „Тествахме предварително новите работни места. Близо месеца ни бяха необходими, за да достигнем до най-ефективното решение, но всички колеги приветстваха тези промени положително”, обясни г-жа Мариела Чешмеджиева, ръководител „Работен център Кабели” в компанията. 


За да се стигне до този етап обаче, ръководителите на екипите са преминали едногодишна академия.


Ирина Рибарова – мениджър Човешки ресурси” в R&M, запозна присъстващите на събитието с отделните екипи и операторите в компанията, както и с Академията за лидери, Академията за инженери и Тренинг центъра на R&M, в които досега са проведени общо 201 обучения по различните програми.


„Във финалната част се получи оживена дискусия, в рамките на която гостите дори дадоха свои предложения за промени в R&M”, заявиха в заключение от организацията.


Повече информация за Райхле и Де-Масари България Пръдакшън ЕООД, марките, продуктите и услугите, които предлага у нас, реализации и актуални промоционални кампании, бихте могли да намерите в микросайта на фирмата в Борса.bg!


Разберете още кои са активните постоянни и стажантски позиции на компанията, както и подробности за технологичните възможности и бъдещите ѝ планове за развитие от ТУК!Източник на снимковия материал: Райхле и Де-Масари България Пръдакшън

Още от Електротехника