Да помогнем на българските болници с дооборудване, поддръжка и сервиз в борбата с COVID-19! Включете се в инициативата ТУК!


Пазарни акценти / Прегледи

 • Трейс Ипома: Как едновременно се създават иновативни опаковки и се оптимизира производството на пластмасови изделия?

  Трейс Ипома: Как едновременно се създават иновативни опаковки и се оптимизира производството на пластмасови изделия?

  Един от съвременните материали, без аналог в редица области, са различните видове пластмаси. Разбира се, те не се срещат естествено в природата и това често води до полемика в употребата им. В много случаи обаче, нищо друго не може да замести пластмасовите изделия. Съвременните предприятия непрекъснато инвестират в производствени оптимизации и в същото време удовлетворяват нуждите на потребителите, работейки максимално щадящо към околната среда.

 • С индустриалните газове на СИАД производителите на електроника реализират технологични подобрения

  С индустриалните газове на СИАД производителите на електроника реализират технологични подобрения

  По-малки разходи за монтаж, редуциран брой дефектни изделия, по-добро качество на продукцията и по-висока производителност са мисия номер 1 за производствените компании от електронната промишленост. В много области – от запояване в контролирана газова среда до нискотемпературно изпитване, кондициониране на компонентите и контрол на pH на отпадъчните води, СИАД помага на производителите на електроника да реализират технологични подобрения.

 • Ел Ди Джи ООД: Модулът с два контакта VersaHit Duo ще направи пространството в дома или офиса Ви още по-комфортно

  Ел Ди Джи ООД: Модулът с два контакта VersaHit Duo ще направи пространството в дома или офиса Ви още по-комфортно

  Модулът за вграждане VersaHit Duo с два контакта е компактен, удобен, с изчистен дизайн и лесен за инсталиране. VersaHit Duo е подходящ за монтаж в кухни, спални, всекидневни, офисни помещения, хотели и др. „Проектиран с два отделни бутона, VersaHit Duo позволява едновременен или индивидуален достъп до двата контакта в модула. Контактите, от своя страна, са с подобрени линии на захранване и функции за безопасност“, коментираха от българската търговска фирма Ел Ди Джи.

 • Серията ключове и контакти Busch-dynasty на ABB придава на дома атмосфера на елегантност, стил и благородство

  Серията ключове и контакти Busch-dynasty на ABB придава на дома атмосфера на елегантност, стил и благородство

  Те са като картина със стилна рамка, вдъхновени от истинска приказка, за да Ви отведат в един различен свят. Изключителен дизайн, най-качествени материали и въздействащ интериорен ефект. „Серията Busch-dynasty е с рамки, декорирани с нежно преплитащи се флорални линии. Ефектът на полирания и патиниран месинг обединява изящество и функционалност, за да се постигне съвършената форма и въздействие“, коментираха за Инженер.bg от АББ България.

 • Жо и Вен България: Сигурност и надеждност с индустриалните устройства на Noark Electric – част II

  Жо и Вен България: Сигурност и надеждност с индустриалните устройства на Noark Electric – част II

  В предишна статия на Инженер.bg обърнахме внимание колко важни са контакторите за електрическата инсталация. Noark Electric Europe произвежда индустриални устройства, които допълнително обезопасяват и подпомагат работата на контакторите и в този материал Инженер.bg ще ви покаже кои са те. А от фирма Жо и Вен със сигурност могат да ви ги осигурят и да ви препоръчат най-доброто решение спрямо вашите специфични нужди, но за да разберете повече четете нататък.

 • Безжичен алармен контролен панел Bravo за охрана на домове и търговски обекти от Телетек Електроникс

  Безжичен алармен контролен панел Bravo за охрана на домове и търговски обекти от Телетек Електроникс

  Телетек Електроникс, доказана българска компания в сферата на сигнално-охранителната и пожароизвестителната техника, произвежда широка гама от собствени разработки, подходящи за всички видове сгради. За изграждане на безжични системи за охрана на домове, малки офиси и търговски обекти предлага безжичен алармен контролен панел с външно захранване Bravo Ext. Съвременното решение дава възможност на потребителите за дистанционно управление чрез приложение за смарт телефони.

 • Жо и Вен България: Сигурност и надеждност на ел. инсталациите с индустриалните устройства на Noark Electric – част I

  Жо и Вен България: Сигурност и надеждност на ел. инсталациите с индустриалните устройства на Noark Electric – част I

  Изборът на правилните устройства е от първостепенно значение за всяка електрическа инсталация, особено, ако при експлоатацията им като част от веригата са обект на често натоварване. Такива устройства например, са контакторите, затова е важно те да са с високо качество. „Индустриалните устройства на Noark Electric и в частност контакторите, които производителят предлага, са доказали своята ефективност многократно“, споделиха пред Инженер.bg от Жо и Вен България, официален дистрибутор на марката у нас.

 • Елма-М-Груп с коментар за избора на кабели и проводници спрямо инсталацията и нейното предназначение

  Елма-М-Груп с коментар за избора на кабели и проводници спрямо инсталацията и нейното предназначение

  Окабеляването е сред най-съществените етапи при проектирането и изграждането на една сграда. Нейното предназначение предполага и различен тип инсталация и съответно – използването на различен тип кабели. За да изберем правилно типа кабел, броя жила и сечение, които ще са подходящи в конкретния случай, е необходимо щателно проучване на инсталацията, която трябва да бъде изпълнена, както и да бъдат взети под внимание действащите нормативни правилници.

 • Електро Плюс: Новата серия Living Now на BTicino – красиво и иновативно решение за всеки интериор

  Електро Плюс: Новата серия Living Now на BTicino – красиво и иновативно решение за всеки интериор

  Серията Living Now на италианската компания BTicino е съчетание от изискан дизайн и иновативни технология. „Living Now е новата гама устройства на BTicino, която революционизира връзката между дизайна на декоративния панел и функцията. Елегантна и технологично усъвършенствана, само с няколко лесни стъпки тя позволява трансформацията на традиционната електрическа система в свързан дом, без да се променят нормалните процедури по окабеляването ѝ“, разказаха от фирма Електро Плюс.

 • Ейч Ай Инженеринг: „Доверяваме се на огромната гама от филтри на френския лидер HIFI Filter“

  Ейч Ай Инженеринг: „Доверяваме се на огромната гама от филтри на френския лидер HIFI Filter“

  Френската компания HIFI Filter е лидер в областта на филтриращите технологии с един от най-широките асортименти за Европа. „Основана в Швейцария през 1977 г. и с регистрирана търговска марка HIFI Filter от 1996 г., водещата европейска компания HIFI Filter Group предлага над 30 000 модела маслени, въздушни, горивни и трансмисионни филтри и филтърни елементи. Тя разполага с 4 основни склада във Франция, Швейцария, Румъния и Полша.

Още от Електротехника