Пазарни акценти / Прегледи

 • Жо и Вен България: Сигурност и надеждност с индустриалните устройства на Noark Electric – част II

  Жо и Вен България: Сигурност и надеждност с индустриалните устройства на Noark Electric – част II

  В предишна статия на Инженер.bg обърнахме внимание колко важни са контакторите за електрическата инсталация. Noark Electric Europe произвежда индустриални устройства, които допълнително обезопасяват и подпомагат работата на контакторите и в този материал Инженер.bg ще ви покаже кои са те. А от фирма Жо и Вен със сигурност могат да ви ги осигурят и да ви препоръчат най-доброто решение спрямо вашите специфични нужди, но за да разберете повече четете нататък.

 • Безжичен алармен контролен панел Bravo за охрана на домове и търговски обекти от Телетек Електроникс

  Безжичен алармен контролен панел Bravo за охрана на домове и търговски обекти от Телетек Електроникс

  Телетек Електроникс, доказана българска компания в сферата на сигнално-охранителната и пожароизвестителната техника, произвежда широка гама от собствени разработки, подходящи за всички видове сгради. За изграждане на безжични системи за охрана на домове, малки офиси и търговски обекти предлага безжичен алармен контролен панел с външно захранване Bravo Ext. Съвременното решение дава възможност на потребителите за дистанционно управление чрез приложение за смарт телефони.

 • Жо и Вен България: Сигурност и надеждност на ел. инсталациите с индустриалните устройства на Noark Electric – част I

  Жо и Вен България: Сигурност и надеждност на ел. инсталациите с индустриалните устройства на Noark Electric – част I

  Изборът на правилните устройства е от първостепенно значение за всяка електрическа инсталация, особено, ако при експлоатацията им като част от веригата са обект на често натоварване. Такива устройства например, са контакторите, затова е важно те да са с високо качество. „Индустриалните устройства на Noark Electric и в частност контакторите, които производителят предлага, са доказали своята ефективност многократно“, споделиха пред Инженер.bg от Жо и Вен България, официален дистрибутор на марката у нас.

 • Елма-М-Груп с коментар за избора на кабели и проводници спрямо инсталацията и нейното предназначение

  Елма-М-Груп с коментар за избора на кабели и проводници спрямо инсталацията и нейното предназначение

  Окабеляването е сред най-съществените етапи при проектирането и изграждането на една сграда. Нейното предназначение предполага и различен тип инсталация и съответно – използването на различен тип кабели. За да изберем правилно типа кабел, броя жила и сечение, които ще са подходящи в конкретния случай, е необходимо щателно проучване на инсталацията, която трябва да бъде изпълнена, както и да бъдат взети под внимание действащите нормативни правилници.

 • Електро Плюс: Новата серия Living Now на BTicino – красиво и иновативно решение за всеки интериор

  Електро Плюс: Новата серия Living Now на BTicino – красиво и иновативно решение за всеки интериор

  Серията Living Now на италианската компания BTicino е съчетание от изискан дизайн и иновативни технология. „Living Now е новата гама устройства на BTicino, която революционизира връзката между дизайна на декоративния панел и функцията. Елегантна и технологично усъвършенствана, само с няколко лесни стъпки тя позволява трансформацията на традиционната електрическа система в свързан дом, без да се променят нормалните процедури по окабеляването ѝ“, разказаха от фирма Електро Плюс.

 • Ейч Ай Инженеринг: „Доверяваме се на огромната гама от филтри на френския лидер HIFI Filter“

  Ейч Ай Инженеринг: „Доверяваме се на огромната гама от филтри на френския лидер HIFI Filter“

  Френската компания HIFI Filter е лидер в областта на филтриращите технологии с един от най-широките асортименти за Европа. „Основана в Швейцария през 1977 г. и с регистрирана търговска марка HIFI Filter от 1996 г., водещата европейска компания HIFI Filter Group предлага над 30 000 модела маслени, въздушни, горивни и трансмисионни филтри и филтърни елементи. Тя разполага с 4 основни склада във Франция, Швейцария, Румъния и Полша.

 • Модерна технология в класически дизайн с фенерите за градинско и парково осветление на Ledvance от Ритбул

  Модерна технология в класически дизайн с фенерите за градинско и парково осветление на Ledvance от Ритбул

  Уютът и усещането за дом се формират не само от обстановката вътре в апартамента или къщата ни, но и във всички външни пространства около тях. С подходящ комплект за парково осветление лесно и бързо ще добавите класическо излъчване със съвременни технологии във всяка градина, вила, къща за гости и парково пространство. „Eco Class Classic Lanterns на Ledvance може да удовлетвори всички тези изисквания и да създаде топла и приветлива атмосфера навън“, коментираха от фирма Ритбул.

 • Текра и ММС с 5-годишно партньорство в предлагането на алтернативни медни кабелни и оптични решения у нас

  Текра и ММС с 5-годишно партньорство в предлагането на алтернативни медни кабелни и оптични решения у нас

  Българският специалист в областта на сградните енергийни, информационни и алармени електроинсталации Текра отбеляза 5 години партньорство с производителя на структурни кабелни системи Multimedia Connect (MMC). По време на събитието се състоя и официалното представяне на новото ценовоефективно решение за медни мрежи на MMC – LINK+. „Фокус на срещата бе и обновяването на инсталаторските договори от 2017 г.“, съобщиха за Инженер.bg от Текра.

 • Как да направите електрическата инсталация по-надеждна с решенията на Weicon от Димас Пласт?

  Как да направите електрическата инсталация по-надеждна с решенията на Weicon от Димас Пласт?

  Всяко съвременно и модерно оборудване за електрически инсталации трябва да осигурява безопасно и надеждно разпределение на електрическата енергия за бита и промишлеността. „Решенията на Weicon са в помощ на всеки електротехник, тъй като с тях лесно и бързо се обработват различни типове електрооборудване“, разказаха за Инженер.bg от Димас Пласт, официален партньор и вносител на продуктите на немската компания Weicon за България.

 • iNELS: Ловци на митове и факти, или какво не знаем за интелигентните сградни инсталации

  iNELS: Ловци на митове и факти, или какво не знаем за интелигентните сградни инсталации

  Интелигентни инсталации, интелигентни решения, „умни“ домове, градини и сгради... Може би ви звучи прекалено трудно за изпълнение, твърде скъпо или сложно за използване и поддръжка. Заедно с iNELS сме тръгнали по петите на съвременния „умен“ свят, който все повече ни заобикаля, и ще разгледаме и развенчаем митовете и фактите, разпространени в общественото пространство относно новите технологии в електрическите инсталации. Ето какво разказаха от компанията за Инженер.bg.

Още от Електротехника