Пазарни акценти / Прегледи

БР Техника: Системно решение на Bosch Rexroth увеличава добива на земеделски култури

29.09.2017 г.Земеделските производители могат устойчиво да повишат добивите чрез автоматизирана обработка на почвата. Контролът върху необходимата сила, прецизното позициониране, както и комбинацията от двете позволява на електрохидравличния механизъм EHC-8 на Rexroth да извърши съответното повдигане и спускане на прикачния инвентар. По този начин се реализира възможно най-добрата оран, при която почвата е равномерно и леко раздробена. А това осигурява и по-добри добиви. „Макар че описаната технология отдавна е стандарт в сегмента на тракторите висок и среден клас, все още преобладават чисто механичните решения при тракторите от 30 до 90 kW, които се използват в развиващите се пазари. При тези трактори се наблюдава бърза амортизация и водачът трябва да извършва обработката обърнат назад и да управлява процеса ръчно“, разказаха за Инженер.bg от фирма Бюро за Развитие Техника (БР Техника), основен търговски партньор и официален сервизен център за България на Bosch Rexroth.

 


Системното решение EHC-8 на Bosch Rexroth запълва една определена празнина на пазара. Компанията е преработила всички системни компоненти и ги е адаптирала за по-ниския клас на производителност. Например, повечето трактори, произвеждани за развиващите се пазари, нямат кабини. Това означава, че електрохидравличният механизъм EHC-8 е изложен на неблагоприятни външни условия, като висока влажност, прах и топлина. Нещо повече, тракторите от този клас обикновено нямат окачване и затова генерират по-големи вибрации. Устойчивата на атмосферни влияния конструкция и противоударната защита предпазват контролния панел, който е разположен на подлакътника. Освен това, панелът е с много по-силна подсветка, което го прави четлив, дори при силна слънчева светлина.


Подобно на устройствата от по-висок клас, EHC-8 на Rexroth осигурява по-равномерна обработка при различно състояние на почвата и намалява потъването на колелата на трактора, когато е необходимо да се преодоляват по-трудни участъци. Трактористът задава желаната дълбочина на обработка и може да се концентрира единствено върху шофирането. Освен това, когато се налага транспортиране на товар с повдигнат плуг или друг инвентар, механизмът има функция за демпфериране на вибрациите при шофиране по лоши пътища, като по този начин се осигурява безопасността на водача.

 


„Компанията Bosch Rexroth е продала до момента повече от три милиона EHC механизми във всички мощностни класове. След EHC-8 следва EHC-15, който покрива диапазона до 180 kW, а EHC-22 е предназначен за диапазона над 160 kW. Системните решения се състоят от мобилни електронни блокове, свързани функционално и оперативно, съвместно с подходящ софтуер,  вентили и сензори от серията EHR“, поясниха от БР Техника. „Производителите на трактори могат напълно да интегрират електрохидравличния контрол на прикачния инвентар в цялостната концепция за работа на тракторите. Нещо повече, софтуерът може да бъде инсталиран и в система за контрол и управление от по-високо ниво, като например SRC Rexroth - система за управление на целия трактор“, заявиха в заключение от БР Техника

 

Повече информация за Бюро за Развитие Техника ЕООД, марките, продуктите и услугите, които предлага у нас, реализации и активни промоционални кампании, бихте могли да намерите в микросайта на фирмата в Борса.bg ТУК!

 

Източник на снимковия материал: БР Техника, Bosch Rexroth

Още от Електротехника