Да помогнем на българските болници с дооборудване, поддръжка и сервиз в борбата с COVID-19! Включете се в инициативата ТУК!


Пазарни акценти / Прегледи

Как да направите електрическата инсталация по-надеждна с решенията на Weicon от Димас Пласт?

07.11.2019 г.


Всяко съвременно и модерно оборудване за електрически инсталации трябва да осигурява безопасно и надеждно разпределение на електрическата енергия за бита и промишлеността. За да се осъществи това обаче, от изключително значение е правилната му инсталация. „Решенията на Weicon са в помощ на всеки електротехник, тъй като с тях лесно и бързо се обработват различни типове електрооборудване. Специалистите могат да намерят инструменти за оголване на кабели, контактни и почистващи спрейове, лепила, лакове и уплътнители“, разказаха за Инженер.bg от Димас Пласт, официален партньор и вносител на продуктите на немската компания Weicon за България.

 

 

Огромният асортимент от артикули със специфично предназначение за електрически инсталации на Weicon осигурява качествено изпълнение на максимално много и разнообразни задачи, което от своя страна улеснява редица процеси. „В нашата търговска мрежа, както и на фирмения ни уеб-сайт можете да намерите богато разнообразие от продукти, които осигуряват сериозни ползи за безпрепятствено и надеждно функциониране на оборудването във всяка една електроинсталация“, заявиха от Димас Пласт.

 

 

Да проправим път на електроенергията с инструментите за оголване на кабели и жици от Weicon

 

В зависимост от предназначението и мястото на изграждане за всяка електрическа инсталация се използва различен тип окабеляване. В този смисъл, от Weicon предлагат инструменти с различно приложение, така че най-лесно и бързо да се осигури безпрепятствено протичане на електроенергията.

 

 

Кабелните клещи са разработени за надеждно, прецизно, безопасно и бързо оголване на много различни видове кабели. Ножовете отговарят на максималните изисквания за качество и са подходящи за използване както в бита, така и в промишлеността.

 

Автоматичните клещи за обикновени и твърди проводници с вградена сканираща система се настройват автоматично според съответния диаметър на проводника и по този начин се осъществява бързото им и лесно оголване.

 

 

Инструментите за оголване на специфични кабели позволяват безопасното и удобно обработване на кръгли, коаксиални, мрежови и редица други видове кабели. Гъвкавите инструменти могат дори да се използват в труднодостъпни области и винаги предоставят точни резултати.

 

Мултифункционалните клещи осигуряват различни типове обработка като кръгово и надлъжно оголване, демонтаж и рязане. Те позволяват професионално демонтиране и оголване само с един инструмент.

 

 

Сред специалните инструменти на Weicon потребителите ще открият още кабелна ножица, инструмент за прецизно обработване на чувствително оборудване, както и инструмент за разглобяване на деликатни компоненти, който не позволява да се повреди материала.

 

„Всички инструменти на Weicon се предлагат в персонално изготвен комплект като индустриално решение за квалифицирани професионалисти в областта на електроизграждането, отоплението, ВиК, автомобилната промишленост и др.“, уточниха от Димас Пласт.

 

 

По-надеждна електроинсталация с химическите продукти на Weicon

 

В помощ на електротехника са не само инструментите, които Димас Пласт предлага. Много професионалисти използват най-различни химически консумативи, с които гарантират правилно изпълнение на всички задачи по проекта, а немският производител Weicon може да предложи алтернативи и в тази област.

 

Цианоакрилатни лепила Weicon Contact – незабавни лепила, без разтворители за свързване на различни материали, като метал, стъкло, дърво, пластмаса, керамика, кожа и каучук.

 

 

Епоксидните лепила Epoxy Minute Adhesive и Quadro Mixing Nozzle от Weicon са студено втвърдяващи се, без разтворители, двукомпонентни системи с изключително силно свързващи свойства. Те позволяват материални връзки с висок опън и ударна якост и по този начин са оптимално решение за монтажи и ремонти при електроинсталации.

 

Еластични лепила и уплътнители се използват в много области на промишленото производство и монтажа. Те комбинират предимствата на технологията за залепване и запечатване и се използват там, където еластичността и уплътнението са едни от най-важните изисквания. Това често се случва при изграждането на електрически инсталации.

 

 

Техническите спрейове и течности са приложими и необходими в почти всички индустриални сектори. Използват се за грижа и защита на повърхности, за почистване и обезмасляване, смазване, освобождаване и отделяне и са съществена част в ежедневната работа на един електротехник. Weicon предлага контакти спрейове, силиконови спрейове, тест спрейове за детектори на дим, спрейове с компресиран въздух, спрей за почистване и обезмасляване на електронни компоненти, пяна за почистване, лак за резби и др.

 

 

Повече информация за Димас Пласт ЕООД, марките, продуктите и услугите, които предлага у нас, реализации и актуални промоционални кампании, бихте могли да намерите в микросайта на фирмата в Борса.bg! Разберете още кои са активните постоянни и стажантски позиции на компанията, както и подробности за технологичните възможности и бъдещите ѝ планове за развитие от ТУК!Източник на снимковия материалДимас Пласт

Още от Електротехника