Пазарни акценти / Прегледи

Електро Плюс представя продуктовата гама на Sirena от взривозащитени сигнални устройства Expro

02.10.2017 г.


Sirena, световен лидер в проектирането и производството на звуково и визуално-сигнализиращо оборудване, предлага обширна гама взривозащитени устройства от клас Ex-d. „Серията Expro е предназначена главно за химически и нефтопреработвателни предприятия. С основание може да се каже, че тя отговаря и на най-взискателните пазарни изисквания, гарантирайки максимална сигурност и високо качество. Expro съответства на най-високите съвременни стандарти за проектиране, производство и сертифициране“, информираха за Инженер.bg от фирма Електро Плюс, която предлага продуктите на Sirena у нас.От 80-те години на миналия век италианската компания Sirena присъства трайно на пазара на взривозащитено оборудване. Тя е доказан производител, осигуряващ голяма гъвкавост на продуктовата си гама по отношение на технически характеристики и приложна област. „Изцяло обновената като електроника и механика серия на производителя ATEx, включва устройства, които са плод на над тридесетгодишния опит на Sirena в тази област“, поясниха от Електро Плюс.

 

Днес компанията предлага пълна гама звукови и визуални сигнални устройства взривозащитено изпълнение. Звуковите аларми са представени от новата серия Siad, която се предлага в три различни размера и е подходяща за всяко напрежение. „Серията е проектирана да осигури аларма с високи нива на звука в комбинация с ненадминато качество“, допълниха от българската компания.


 

Новата гама звукови сигнални устройства е базирана на електромеханични сирени MiniCelere и SuperCelere, характеризиращи се с висока ефективност. „При проектирането на сериите е обмислен и най-малкия детайл, за да бъде отговорено и на най-взискателните изисквания на потребителите. Гамата от акустични сигнализиращи устройства се допълва и от съществуващите електронни сирени, характеризиращи се с висока ефективност и качество“, категорични са от Електро Плюс.

 

Портфолиото от визуални сигнализиращи устройства е обновено и по отношение на включените продукти. „При проектирането на визуалните аларми е използвана най-новата SMD LED технология, която наскоро беше разработена и внедрена от Sirena. Тази технология увеличава както оптичната производителност, така и продължителността на експлоатация на продукта, като при това намалява и разходите за поддръжка“, допълниха експертите от фирмата.


 

Компанията Sirena разработи сериите визуални сигнализиращи устройства Ovlux Multi SMD и FLR S, които са плод на години технологични изследвания. Те са разположени в корпус, който гарантира максимална безопасност във взривоопасна среда.

Освен продукти с новата технология, гамата обхваща и традиционни светлинни аларми, като MaxiXENOflash, Stroboflash 6J, 15J Xenon, както и Rotallarm и Lampallarm със светлинни тела с нажежаема жичка или халогенни лампи H1. Серията PAG допълва гамата от взривозащитени продукти на Sirena със сигнални лампи и превключватели.

 

Всички взривозащитени сигнални устройства на SIRENA са сертифицирани от CESI, акредитиран орган на италианското правителство, съгласно Директива 94/9/ЕО (ATEx) за сертифициране на взривобезопасни устройства, които са предназначени за употреба в потенциално опасна среда.

 

 

Цялата гама ATEx на Sirena е сертифицирана за използване в група II, която предвижда монтаж във всички зони с висока степен на риск, с изключение на мините. Продуктите ATEx на Sirena са с определена 2-ра категория, която позволява използването им в зони 1, 2, 21 и 22, както при наличието на газ (G), така и на прах (D). Сертификацията е в съответствие и с директива EN/IEC 60079, която позволява използването на идентификационния знак Ex. Защитата на устройството се осигурява от взривозащитен корпус с повишена безопасност, гарантиращ статус "d" (взривонепроницаемо изпълнение).

 

Сигналните устройства са сертифицирани с група IIC за приложение във взривоопасна среда, която включва водород и ацетилен. Цялата гама е сертифицирана за употреба в среда с температурен клас T6.

 

Продуктовата гама от взривозащитени сигнални устройства на Sirena е с клас на защита IP 66, което означава, че устройствата са напълно прахо- и водонепроницаеми.

 

Повече информация за Електро Плюс ООД, марките, продуктите и услугите, които предлага у нас, реализации и активни промоционални кампании, бихте могли да намерите в микросайта на фирмата в Борса.bg ТУК!


Източник на снимковия материал: Електро Плюс, Sirena

Още от Електротехника