Да помогнем на българските болници с дооборудване, поддръжка и сервиз в борбата с COVID-19! Включете се в инициативата ТУК!


Пазарни акценти / Прегледи

Жо и Вен България: Сигурност и надеждност с индустриалните устройства на Noark Electric – част II

19.02.2020 г.


В предишна статия на Инженер.bg обърнахме внимание колко важни са контакторите за електрическата инсталация. Noark Electric Europe произвежда индустриални устройства, които допълнително обезопасяват и подпомагат работата на контакторите и в този материал Инженер.bg ще ви покаже кои са те. А от фирма Жо и Вен България със сигурност могат да ви ги осигурят и да ви препоръчат най-доброто решение спрямо вашите специфични нужди.


 

Термичните защити Ex9R служат за защита на електродвигателите от претоварване. Те могат да бъдат монтирани самостоятелно с адаптори AD5, както и в комбинация с миниатюрни контактори Ex9CS или Ex9C. Термичните защити са с клас на изключване 10 A и термичният им ток може да бъде регулиран. Те са проектирани като трифазни релета с вграден НО/НЗ контакт.

 

Типоразмер 12 е възможно да се комбинира с миниатюрни контактори Ex9CS (Ex9CS06, Ex9CS09 и Ex9CS12). За самостоятелен монтаж може да се използва адаптор AD51, позволяващ окабеляване от двете страни на защитата, също както и монтаж на DIN шина. Аналогично, размер 38 e за контактори Ex9C, типоразмер 18 и 38. Адаптор AD52 служи за самостоятелен монтаж. Ex9R100 се комбинира с контактори размери 65 и 100 (с фиксатор) и адаптор AD53.


 

AX41 спомагателни контактни блокове и CCU41 помощни контакти RC вериги са проектирани, за да съвпаднат с миниатюрната версия на контакторите Ex9CS или Ex9CSR. Помощните контактни блокове са налични с четири контакта с всички възможни комбинации на контактите.

 

Контакторите от серия Ex9C (Ex9C, Ex9Ci, Ex9CR, Ex9CRi) имат аксесоари и наличното портфолио може да бъде използвано за всички размери контактори освен за миниатюрните. Всеки контактор е възможно да бъде оборудван с един преден помощен контактен блок, два странични помощни контактни блока AX4311 и блок помощни контакти RC вериги CCU42/43.


 

Термичните релета за защита от претоварване Ex9R са предназначени основно за защита на мотори. Тези релета могат да се комбинират или директно с контактори серия Ex9C115-500, или да бъдат използвани като самостоятелно устройство с AD5 адаптер. Релетата са налични в два типоразмера за номинален ток от 80-500 A.

 

Термичните релета типоразмер Ex9R185 са проектирани да съвпаднат с контактори типоразмер 185. Версия Ex9R500 на релетата може да се монтира на контактори типоразмер 300, а също и на типоразмер 500.

 


Бутони и сигнални лампи серия Ex9P1 - използват се в различни пултове за управление, операционни панели или контролни части на машини, както и за контролни функции в електроразпределителни табла. Те са проектирани като компактни устройства, съставени от различни части – операционна глава, основа, контакт и прозрачна светлинна част. Тези части могат да се комбинират свободно, така че да се получат бутони с различна функционалност.

 

Операционните глави са проектирани в ярки цветове и аеродинамична повърхност с алуминиев пръстен. Налични са в разнообразни цветове, форми и разновидности.


 

Сигналните лампи серия Ex9IL се прилагат в различни пултове за управление, операционни панели или контролни части на машини, системи за сигурност, както и за контролни функции в електроразпределителни табла, където е необходимо да се отразява актуалния статус на веригата. Височината на устройството е само 52 mm. Има налични версии с бяла, зелена, червена, жълта или синя глава в два основни варианта. Първият е с плоска глава, а вторият вариант е със заоблена глава на бутона.

 

Базирани на различните приложения, се предлагат два варианта според вътрешните типове връзки, съпротивлението и капацитетът. Използваната LED технология намалява консумацията на ток, разсейването на топлината и увеличава живота на експлоатация на устройството.


 

Зумерите Ex9PB са устройства, които са подходящи предимно за индустриални приложения, системи за сигурност и други приложения, в които е необходимо да се сигнализира със звук дадено събитие, настъпило по веригата.

 

Те се предлагат с височина на устройството 54 mm в две основни версии – с постоянен и с прекъсващ тон. И двете от тях са налични в светещ и несветещ вариант, с черна и полупрозрачна червена глава. Използваната LED технология намалява консумацията на ток и разсейването на топлината и удължава живота на експлоатация на устройството.


 

Термомагнитните моторни прекъсвачи Ex9S32А осигуряват защита от претоварване, късо съединение и повреда на фазите за трифазните асинхронни двигатели. Те са подходящи също за защита на електропреносни линии или могат да се използват просто като разединител. Правилната настройка на регулируемия ток на претоварване позволява да се оптимизира защитата на двигателя чрез прекъсвач.

 

Моторните защити могат да бъдат комбинирани с широка гама от аксесоари, включително допълнителни и сигнални контакти, шунтови изключватели и минимално напреженови изключватели. Възможно е да се създаде разнообразна комбинация от аксесоари.


 

Повече информация за Жо и Вен България ООД, марките, продуктите и услугите, които предлага у нас, реализации и актуални промоционални кампании, бихте могли да намерите в микросайта на фирмата в Борса.bg! Разберете още кои са активните постоянни и стажантски позиции на компанията, както и подробности за технологичните възможности и бъдещите ѝ планове за развитие от ТУК!


Източник на снимковия материал Жо и Вен България, Noark Electric

Още от Електротехника