Пазарни акценти / Прегледи

 • Библиотеки за проектиране с електроапаратурата на ETI Elektroelement в среда на EPlan и AutoCAD

  Библиотеки за проектиране с електроапаратурата на ETI Elektroelement в среда на EPlan и AutoCAD

  Уикендът, макар и кратък, свърши, но хубавите изненади – не. Словенската фирма ETI Elektroelement е подготвила за своите клиенти атрактивен подарък. „От този месец електроапаратурата на водещия словенски производител може да бъде залагана директно при проектиране с EPlan и AutoCAD“, информираха за Инженер.bg от ETI Elektroelement. Софтуерните приложения и програми на компанията може да изтеглите безплатно от сайта на фирмата.

 • Видеодомофонни системи на Legrand – част от богатата продуктова гама на Филкаб

  Видеодомофонни системи на Legrand – част от богатата продуктова гама на Филкаб

  Водещата българска компания, развиваща дейност в областта на дистрибуцията и търговията с електроапаратура и средства за автоматизация – Филкаб, вече предлага на пазара у нас видеодомофонни системи на Legrand, съобщиха за Инженер.bg от Филкаб. „Вече можете да намерите цялостни, окомплектовани видиеодомофонни системи, готови за инсталация, които са оптимално решение за офиси, еднофамилни къщи или вили в нашите търговски канали“, уточниха от Филкаб.

 • WAGO: Новият монтажен адаптер от серията 221 „завладява“ разпределителното табло

  WAGO: Новият монтажен адаптер от серията 221 „завладява“ разпределителното табло

  Утвърдената немска компания WAGO Kontakttechnik разшири гамата си от аксесоари за свързващите клеми от серията 221 с нов монтажен адаптер, споделиха за Инженер.bg от ВАГО България. С негова помощ вече е възможно използването на иновативните свързващи клеми Compact върху монтажната шина за всички видове проводници. Благодарение на специално разработената си конструкция, той разполага с многобройни предимства - отворен от едната си страна, предлага възможност за задействане на лоста за отваряне на клемите, дори в легнала странична позиция.

 • Солид Фил: 3D принтирането – една нова технология с все по-широка приложна област

  Солид Фил: 3D принтирането – една нова технология с все по-широка приложна област

  В много индустрии процесът на производство е свързан с предварително изработване на прототипи. Възможностите за бързо прототипиране, които предлага 3D принтирането, значително улесняват и ускоряват този предварителен етап. „С помощта на 3D принтирането, успешно могат да се решат много от всекидневните предизвикателства, пред които е изправен бизнесът“, коментираха за Инженер.bg от фирма Солид Фил, развиваща дейност в областта на 3D принтирането.

 • Индуматик: Подобрена версия на цифровата електрическа отвертка MINIMAT-ED от Deprag Schulz

  Индуматик: Подобрена версия на цифровата електрическа отвертка MINIMAT-ED от Deprag Schulz

  Нов модел електрическа отвертка MINIMAT-ED на немския производител на професионални ръчни електроинструменти Deprag Schulz предлага у нас утвърдената българска инженерингова и търговска фирма Индуматик. На тазгодишното издание на международния форум в областта на индустриалната автоматизация, технологиите и материалознанието Motek, Deprag Schulz обяви пазарния дебют на своите най-нови разработки, включително и на MINIMAT-ED.

 • Безжична технология в системата за жилищна автоматизация My Home на Bticino от Електро Плюс

  Безжична технология в системата за жилищна автоматизация My Home на Bticino от Електро Плюс

  Системата за жилищна автоматизация My Home на BTicino дава възможност за реализацията на съвременни решения за управление на осветлението, щорите и сенниците, както и защита на помещенията от изтичане на газ. „Благодарение на автономното захранване, устройствата за контрол на системата могат да бъдат интегрирани в инфраструктурата на съществуващите електрически системи без допълнително окабеляване “, съобщиха от фирма Електро Плюс.

 • Абонирайте се за новости и промоции на Steinel от Ташев-Галвинг

  Абонирайте се за новости и промоции на Steinel от Ташев-Галвинг

  Знаете ли кой държи най-големия пазарен дял в света на пистолети за горещ въздух и топло лепене? А кой е един от пионерите в разработването на решения за контрол и управление на осветлението? Както и какво е общото между тях? Отговорът е един - Steinel Professional!

 • Интелигентно, надеждно и ефективно осветление със сензорите за присъствие на Steinel Professional

  Интелигентно, надеждно и ефективно осветление със сензорите за присъствие на Steinel Professional

  „Новото поколение сензори за присъствие Control Pro на водещия немски производител Steinel Professional е разработено в отговор на високите изисквания както от страна на потребителите, така и на проектанти, архитекти инсталатори”, съобщиха за Инженер.bg от Ташев-Галвинг. „Те могат да осигурят светлина в сгради с различно предназначение само тогава, когато тя наистина е необходима, което създава комфорт и крие сериозен потенциал за енергопестене”, допълниха от Ташев-Галвинг.

 • Ефективно осветление с индустриални LED осветители Arktur от Шрак Техник

  Ефективно осветление с индустриални LED осветители Arktur от Шрак Техник

  Към осветлението, използвано в индустриални сгради се поставят сериозни изисквания. Сред тях: осигуряване на добра осветеност на помещението, възможност за работа в условия на повишена влажност и запрашеност, висока ефективност, ниска консумация на електроенергия и т.нат. „Тенденция в последните години е все по-широкото навлизане на LED осветлението”, коментираха от фирма Шрак Техник.

 • Druseidt стъпи на българския пазар в партньорство с Ритбул

  Druseidt стъпи на българския пазар в партньорство с Ритбул

  Фирма Ритбул разшири утвърдените производители, с които си партнира у нас, с изделията на водещата немска компания Paul Druseidt Elektrotechnische Spezialfabrik. Тя е доказан производител на изделия и инструменти, необходими при изграждането на електропреносни мрежи и електрически инсталации в енергетиката, промишлеността, телекомуникационните мрежи и транспортните средства.

Още от Електротехника