Да помогнем на българските болници с дооборудване, поддръжка и сервиз в борбата с COVID-19! Включете се в инициативата ТУК!


Пазарни акценти / Прегледи

 • Модулна система стенни кутии на TEM Mandeks – вече част от продуктовата гама на Телетек

  Модулна система стенни кутии на TEM Mandeks – вече част от продуктовата гама на Телетек

  Водещата търговка компания Телетек допълни богатото си портфолио от продукти и услуги, които предлага на пазара у нас, с модулна система стенни кутии за вграждане на фирма TEM Mandeks от Босна и Херцеговина, съобщиха за Инженер.bg от Телетек. „Използването на модулната система стенни кутии за вграждане Mandeks за комутация на локални интернет мрежи, телевизии, телефонии и др. улеснява инсталаторите. Кутиите са подходящи за монтаж в тухла и гипс картон“, поясниха от Телетек.

 • Ташев-Галвинг: Соларни сензорни прожектори Xsolar на Steinel работят цяла година без допълнително захранване

  Ташев-Галвинг: Соларни сензорни прожектори Xsolar на Steinel работят цяла година без допълнително захранване

  Соларните сензорни прожектори XSolar на водещата немска компания Steinel съчетават най-добрите настоящи технологии: LED технология, сензорика, високоефективна литиевойонна желязофосфатна батерия и монокристален, въртящ се соларен панел за оптимално преобразуване на слънчевата светлина в електрическа енергия. „Мощният и в същото време практически невидим инфрачервен сензор за движение Steinel с ъгъл на покритие 140° реагира на движение и осветеност“.

 • Нова гама автоматични прекъсвачи с лят корпус на Schrack Technik на вниманието на българските специалисти

  Нова гама автоматични прекъсвачи с лят корпус на Schrack Technik на вниманието на българските специалисти

  Schrack Technik, световно утвърден производител на електроапаратура, добави нова гама MZ-MY автоматични прекъсвачи с лят корпус към богатото си разнообразие от технически продукти и решения, съобщиха за Инженер.bg от дъщерното дружество на фирмата у нас Шрак Техник. „Предлагаме на българския пазар пълен набор от електрически компоненти от новата продуктова гама MZ-MY на Schrack Technik“, коментираха от компанията.

 • Нови инсталационни материали, улесняващи изграждането на електроинсталациите, вече в магазинната мрежа на Ритбул

  Нови инсталационни материали, улесняващи изграждането на електроинсталациите, вече в магазинната мрежа на Ритбул

  Водещият доставчик на електроапаратура и индустриални компоненти – фирма Ритбул, разшири портфолиото си от изделия, които предлага у нас, информираха за Инженер.bg от компанията. „При нас вече можете да намерите нови видове инсталационни материали, които улесняват изграждането на електроинсталациите, включително гофрирани и твърди тръби, съединители за тръби, конзоли и разпределителни кутии за скрит монтаж от PVC и др.“, уточниха от Ритбул.

 • DTS – „Цифрови Преносни Системи“: Frost & Sullivan оцени Socomec като технологичен лидер в UPS оборудването за 2015 г.

  DTS – „Цифрови Преносни Системи“: Frost & Sullivan оцени Socomec като технологичен лидер в UPS оборудването за 2015 г.

  Френско-италианският лидер в производството на непрекъсваеми токозахранващи устройства Socomec бе удостоен с престижната награда Frost&Sullivan Award 2015 за „Технологичен лидер в UPS оборудването“, информираха за Инженер.bg от фирма DTS – „Цифрови Преносни Системи“. От 2003 г. насам, за осми път Socomec печели почетно отличие от Frost&Sullivan сред водещите производители на токозахранващи устройства по света.

 • Библиотеки за проектиране с електроапаратурата на ETI Elektroelement в среда на EPlan и AutoCAD

  Библиотеки за проектиране с електроапаратурата на ETI Elektroelement в среда на EPlan и AutoCAD

  Уикендът, макар и кратък, свърши, но хубавите изненади – не. Словенската фирма ETI Elektroelement е подготвила за своите клиенти атрактивен подарък. „От този месец електроапаратурата на водещия словенски производител може да бъде залагана директно при проектиране с EPlan и AutoCAD“, информираха за Инженер.bg от ETI Elektroelement. Софтуерните приложения и програми на компанията може да изтеглите безплатно от сайта на фирмата.

 • Видеодомофонни системи на Legrand – част от богатата продуктова гама на Филкаб

  Видеодомофонни системи на Legrand – част от богатата продуктова гама на Филкаб

  Водещата българска компания, развиваща дейност в областта на дистрибуцията и търговията с електроапаратура и средства за автоматизация – Филкаб, вече предлага на пазара у нас видеодомофонни системи на Legrand, съобщиха за Инженер.bg от Филкаб. „Вече можете да намерите цялостни, окомплектовани видиеодомофонни системи, готови за инсталация, които са оптимално решение за офиси, еднофамилни къщи или вили в нашите търговски канали“, уточниха от Филкаб.

 • WAGO: Новият монтажен адаптер от серията 221 „завладява“ разпределителното табло

  WAGO: Новият монтажен адаптер от серията 221 „завладява“ разпределителното табло

  Утвърдената немска компания WAGO Kontakttechnik разшири гамата си от аксесоари за свързващите клеми от серията 221 с нов монтажен адаптер, споделиха за Инженер.bg от ВАГО България. С негова помощ вече е възможно използването на иновативните свързващи клеми Compact върху монтажната шина за всички видове проводници. Благодарение на специално разработената си конструкция, той разполага с многобройни предимства - отворен от едната си страна, предлага възможност за задействане на лоста за отваряне на клемите, дори в легнала странична позиция.

 • Солид Фил: 3D принтирането – една нова технология с все по-широка приложна област

  Солид Фил: 3D принтирането – една нова технология с все по-широка приложна област

  В много индустрии процесът на производство е свързан с предварително изработване на прототипи. Възможностите за бързо прототипиране, които предлага 3D принтирането, значително улесняват и ускоряват този предварителен етап. „С помощта на 3D принтирането, успешно могат да се решат много от всекидневните предизвикателства, пред които е изправен бизнесът“, коментираха за Инженер.bg от фирма Солид Фил, развиваща дейност в областта на 3D принтирането.

 • Индуматик: Подобрена версия на цифровата електрическа отвертка MINIMAT-ED от Deprag Schulz

  Индуматик: Подобрена версия на цифровата електрическа отвертка MINIMAT-ED от Deprag Schulz

  Нов модел електрическа отвертка MINIMAT-ED на немския производител на професионални ръчни електроинструменти Deprag Schulz предлага у нас утвърдената българска инженерингова и търговска фирма Индуматик. На тазгодишното издание на международния форум в областта на индустриалната автоматизация, технологиите и материалознанието Motek, Deprag Schulz обяви пазарния дебют на своите най-нови разработки, включително и на MINIMAT-ED.

Още от Електротехника