Пазарни акценти / Прегледи

 • Булгартел: Гарантиран интернет за професионалисти

  Булгартел: Гарантиран интернет за професионалисти

  Булгартел ЕАД e телекомуникационен оператор, притежаващ собствена мрежа за предоставяне на телекомуникационни услуги на територията на България, Балканския полуостров и Европа. „На нашите клиенти предоставяме стандартни продукти, включени в портфолиото на всеки съвременен телеком, а също така и национални, международни и транзитни свързаности, както и клиентски ориентирани, нестандартни решения и пакетни услуги”, коментираха от Булгартел.

 • Проектиране и асемблиране на електрически табла извършва АС-ДС

  Проектиране и асемблиране на електрически табла извършва АС-ДС

  Сред акцентите в дейността на утвърдената българска фирма АС-ДС ООД е асемблирането на електрически табла. Дейността е поверена на направлението „Проектиране и асемблиране на електрически табла и табла за автоматизация“ от структурата на фирмата. "Предлагаме цялостно проектиране, разработване и асемблиране на главни, междинни и крайни електроразпределителни табла, както и на табла за контрол и управление на електросъоръжения", поясниха за Инженер.bg от АС-ДС.

 • Икома представя първия безколекторен акумулаторен двигател за помпи FBM-B 3100 на Flux

  Икома представя първия безколекторен акумулаторен двигател за помпи FBM-B 3100 на Flux

  Немската компания Flux, утвърден производител на помпи и помпени агрегати, съобщи за пазарния дебют на иновативен акумулаторен двигател FBM-B 3100. Изделието е първият безколекторен акумулаторен двигател за помпи, и е предназначен за задвижване на най-малкия типоразмер варелна помпа FP314 от серията Combiflux. Двигателят е с микропроцесорно регулиране на оборотите, автоматично изключване при разредена батерия и др.

 • Серията Livinglight на BTicino съчетава многообразие от форми и съвременна функционалност

  Серията Livinglight на BTicino съчетава многообразие от форми и съвременна функционалност

  В основата на серията Livinglight е светлината. Меката LED подсветка на устройствата и дисплеите допълва хармонично интериора и придава уют и стил на всяко помещение, поясняват от Електро Плюс. Благодарение на новите ергономични механизми и използването на шумоизолиращи материали, усилието за включване и изключване е намалено с 19%, като натискът същевременно се осъществява плавно и безшумно.

 • Широка гама модулни системи за електрониката от Rittal

  Широка гама модулни системи за електрониката от Rittal

  Сред направленията в обширната продуктова програма на Rittal са модулни системи за електрониката. "В тази област ние предлагаме пълно „ноу-хау” за т.нар. „Electronic Packaging”, включително табла и окомплектовка за вграждане на електронни компоненти”, съобщиха от българския офис на компанията. Асортиментът на компанията обхваща модулни системи, корпуси и кутии, монтажни шини, захранванващи блокове, компоненти за климатизация, както и цялостни модулни компютърни системи за VMEbus, CompactPCI, ATCA, MTCA или ATX.

 • ЕЛМА ООД се преобразува в ЕЛМА-М-ГРУП АД

  ЕЛМА ООД се преобразува в ЕЛМА-М-ГРУП АД

  Фирма ЕЛМА ООД, утвърдена българска търговска фирма на пазара на електрооборудване, се преобразува в акционерно дружество ЕЛМА-М-ГРУП АД, съобщиха за Инженер.bg от дружеството. Промяната е отразена в Търговския регистър на Агенцията по вписванията в началото на месец април т.г. Всички активи, права и задължения на дружеството, поети към клиенти и партньори, продължават своето действие.

 • Нова серия свободно стоящи шкафове SE 8 от Rittal

  Нова серия свободно стоящи шкафове SE 8 от Rittal

  „Новата серия SE 8 предлага различни предимства при изграждане на самостоятелни решения, както и в случай на необходимост от страничен достъп”, коментират за Инженер.bg от българския офис на водещата немска компания Rittal. Тя притежава пълна съвместимост със системните аксесоари на модулната серия шкафове TS 8. Новата серия намира приложение в много области на промишлеността и строителството - от компактни машини и оборудване, до системи за електроразпределение и автоматизация. Конструкцията им предлага и ползи за проектантите, използващи CAD системи.

 • ЕЛМА – партньор на General Electric

  ЕЛМА – партньор на General Electric

  Фирма ЕЛМА разшири стратегическите си партньорства с утвърдени международни компании с техническите изделия на водещия производител General Electric, съобщи за Инженер.bg Боряна Джунгурова, маркетинг комуникации в ЕЛМА ОО. Гамата продукти на General Electric, които ЕЛМА предлага на българския пазар, са предназначени за битово и индустриално приложение.

 • Шрак Техник отбеляза 5 години в България с изцяло обновена продуктова гама

  Шрак Техник отбеляза 5 години в България с изцяло обновена продуктова гама

  С мащабно събитие, събрало около двеста специалисти в столичния Метрополитън Хотел София, българският офис на водещата австрийска компания Schrack Technik отбеляза петата годишнина от присъствието си на българския пазар. Събитието бе организирано под надслова „Инфо ден 2013“ и имаше за основна цел да представи изцяло обновената продуктова гама на Schrack Technik, разширената функционалност на интернет-магазина и целите, които Шрак Техник си поставя за 2013 г.

 • Ефективно и надеждно техническо решение срещу заледяванията и ледените висулки

  Ефективно и надеждно техническо решение срещу заледяванията и ледените висулки

  Замръзнали улуци, хлъзгави стълби и рампи, спукани тръби, ледени висулки, застрашаващи живота – това са само част от последиците от ниските температури през зимата. Инж. Петър Данчев от Филкаб представя на читателите на Инженер.bg саморегулиращите нагревателни кабели в ролята им на надеждно, съвременно и екологично решение на проблемите, свързани с негативните последици от зимата.

Още от Електротехника