Да помогнем на българските болници с дооборудване, поддръжка и сервиз в борбата с COVID-19! Включете се в инициативата ТУК!


Пазарни акценти / Прегледи

 • Нова серия свободно стоящи шкафове SE 8 от Rittal

  Нова серия свободно стоящи шкафове SE 8 от Rittal

  „Новата серия SE 8 предлага различни предимства при изграждане на самостоятелни решения, както и в случай на необходимост от страничен достъп”, коментират за Инженер.bg от българския офис на водещата немска компания Rittal. Тя притежава пълна съвместимост със системните аксесоари на модулната серия шкафове TS 8. Новата серия намира приложение в много области на промишлеността и строителството - от компактни машини и оборудване, до системи за електроразпределение и автоматизация. Конструкцията им предлага и ползи за проектантите, използващи CAD системи.

 • ЕЛМА – партньор на General Electric

  ЕЛМА – партньор на General Electric

  Фирма ЕЛМА разшири стратегическите си партньорства с утвърдени международни компании с техническите изделия на водещия производител General Electric, съобщи за Инженер.bg Боряна Джунгурова, маркетинг комуникации в ЕЛМА ОО. Гамата продукти на General Electric, които ЕЛМА предлага на българския пазар, са предназначени за битово и индустриално приложение.

 • Шрак Техник отбеляза 5 години в България с изцяло обновена продуктова гама

  Шрак Техник отбеляза 5 години в България с изцяло обновена продуктова гама

  С мащабно събитие, събрало около двеста специалисти в столичния Метрополитън Хотел София, българският офис на водещата австрийска компания Schrack Technik отбеляза петата годишнина от присъствието си на българския пазар. Събитието бе организирано под надслова „Инфо ден 2013“ и имаше за основна цел да представи изцяло обновената продуктова гама на Schrack Technik, разширената функционалност на интернет-магазина и целите, които Шрак Техник си поставя за 2013 г.

 • Ефективно и надеждно техническо решение срещу заледяванията и ледените висулки

  Ефективно и надеждно техническо решение срещу заледяванията и ледените висулки

  Замръзнали улуци, хлъзгави стълби и рампи, спукани тръби, ледени висулки, застрашаващи живота – това са само част от последиците от ниските температури през зимата. Инж. Петър Данчев от Филкаб представя на читателите на Инженер.bg саморегулиращите нагревателни кабели в ролята им на надеждно, съвременно и екологично решение на проблемите, свързани с негативните последици от зимата.

 • Над 3000 нови електромери с дистанционно отчитане и управление на мрежи ниско напрежение в Западна България

  Над 3000 нови електромери с дистанционно отчитане и управление на мрежи ниско напрежение в Западна България

  Проектът е етап от изгражданата единна система за дистанционно отчитане и управление на данните в Западна България, съобщи ЧЕЗ България. Модерните устройства позволяват автоматизирано дистанционно отчитане на консумираната електроенергия, изключват възможността за грешки от субективен характер, дават възможност за бърза промяна на тарифните модели.

 • Семинар представи най-новите продукти на Bosch Системи за сигурност

  Семинар представи най-новите продукти на Bosch Системи за сигурност

  Bosch Системи за сигурност и Макстел бяха домакини на съвместен семинар по време на изложението „Защита и сигурност 2012”. Основните акценти на семинара бяха серията за видеонаблюдение Advantage Line и новата пожароизвестителна централа FPC-500 на Bosch.

 • Европейски монтажен център на АВВ в Севлиево

  Проектът за организиране на европейски монтажен център за продукти високо напрежение включва внедряването в производство на комплектни кондензаторни уредби (MECB) и табла за управление (LCC) на газоизолирани КРУ за европейски клиенти. Проектът обхваща и внедряване на ERP системата SAP за управление на бизнес процесите.

 • НЕК с награда от Българската търговско-промишлена палата

 • ЧЕЗ инвестира 1,5 млн. лв. в електроразпределителната мрежа на Западна България

  ЧЕЗ Разпределение България ще инвестира близо 1,5 млн. лева в електроразпределителната мрежа на Западна България през декември, съобщават от дружеството.

Още от Електротехника