Да помогнем на българските болници с дооборудване, поддръжка и сервиз в борбата с COVID-19! Включете се в инициативата ТУК!


Пазарни акценти / Прегледи

Ритбул: Новите стяги Bessey – сила и удобство на затягане, дори и в тесни пространства

26.06.2018 г.


Ритбул – българска фирма, доказала се като надежден дистрибутор на технически изделия в области като електроизграждане, производство и автоматизация, представи две нови разработки стяги: редукторни стяги Gear Klamp и корпусни стяги K body REVO. Те са производство на утвърдения производител на ръчни инструменти Bessey Tool, с който тя си партнира на българския пазар. „Двете нови стяги се отличават със своята още по-голяма сила, удобство и лекота при работа, както и с възможността да бъдат използвани в много малки пространства“, информираха за Инженер.bg от Ритбул.

 

Редукторни стяги Gear Klamp – подходящи за използване, дори и в най-тесните пространства


Иновативният дизайн на новите редукторни стяги Gear Klamp, включващ патентован механизъм, който разделя дръжката от шпиндела и кръстосани V-канали в горната част, осигурява стабилно задържане на детайлите.„Комфортът при работа с този модел стяги е гарантиран, а ергономичността им се дължи на обстоятелството, че те съчетават в едно всички технологии на затягане”, споделиха от Ритбул. „В конструкцията им са включени двукомпонентна дръжка и бутон за бързо освобождаване и настройка“, допълниха от фирмата.


Стягите Gear Klamp са изработени от висококачествени материали, което съдейства за тяхната стабилност. В горната и долната им част е използван полиамид, подсилен с фибростъкло, а за профилните релси – закалена шлайфана стомана.


Корпусни стяги K body REVO  за успоредно захващане на детайли с чувствителна повърхност


„Корпусната стяга K body REVO на Bessey представлява новаторско решение, с чиято помощ детайлите с чувствителни повърхности могат да бъдат захванати успоредно един на друг”, коментираха от Ритбул. Просторните пристягащи повърхности, монтирани перпендикулярно към релсата, създават прецизност на закрепването и осигуряват затягаща сила до 8 000 N. Оптимизираното плъзгащо се рамо с двойна защита не позволява разхлабването на стягата, осигурявайки безопасност и висока надеждност.Фирма Ритбул предлага и допълнителни аксесоари към стягите като адаптери, удължители за стяги, стяги за маса, с които допълнително се подобряват функционалните им възможности.


Многофункционален куфар с бързи стяги – мобилност и бързо закрепване навсякъде


Сред новите предложения на фирма Ритбул е и мултифункционалният куфар с бързи стяги на Bessey. „С богатия избор от различни комбинации инструменти, този куфар се превръща в мобилна работилница, подходяща за използване при всякакви условия и навсякъде“, заявиха от Ритбул. Куфарът предлага 3 алтернативни възможности за захващане и капак с вградени дървени вложки с 20 mm отвори.


„Сред възможностите, които предлага този куфар, е затягане на детайли с различна дебелина, без да е необходимо ръчно настройване на затягащия винт, като така се постига до пет пъти по-бързо затягане, в сравнение с използването на обикновени скоби”, споделиха от Ритбул. „За постигането на подобна бързина основна заслуга има променливата ширина на затягане – до 35 mm за хоризонтални скоби и до 13 mm за издърпващи скоби“, допълниха от фирмата.


С помощта на регулиращ винт може да се променя и силата на захващане на скобите Bessey, в зависимост от особеностите на детайла. „Силата на затягане на тези скоби може да достига до 2500 N“, уточниха от Ритбул.


Повече информация за Ритбул ЕООД, марките, продуктите и услугите, които предлага у нас, реализации и актуални промоционални кампании, бихте могли да намерите в микросайта на фирмата в Борса.bg! Разберете още кои са активните постоянни и стажантски позиции на компанията, както и подробности за технологичните възможности и бъдещите й планове за развитие от ТУК!


Източник на снимковия материал: Ритбул, Bessey

 

Още от Електротехника