Да помогнем на българските болници с дооборудване, поддръжка и сервиз в борбата с COVID-19! Включете се в инициативата ТУК!

Анализи / Техн. решения

БИГ процес контрол: Високопрецизни температурни сензори за масла, вода, повърхности, тръби и помещения от Günther

21.04.2020 г.


Портфолиото на увърдения производител на сензорна техника Günther включва температурни датчици, предназначени за корабоплаването. „Тези високопрецизни сензори с немско качество се отличават с дълъг експлоатационен живот и намират приложение в следните области: за температурен контрол на лагерите на валове, за измерване температурата на масла и вода, за измерване и контрол на температурата в хладилни и складови помещения, за измерване температурата на отработени газове, както и на тръби и заоблени повърхности“, съобщиха за Инженер.bg от фирма БИГ процес контрол, официален представител за България на компанията Günther.Измерване на температурата на повърхности и тръби


Повърхностните сензори с основание се приемат за оптимално решение, когато интрузивното измерване на температурата е твърде сложно или невъзможно. „Сензорите за измерване  температурата на повърхност обикновено са добро решение за горивни помпи, резервоари и други тръбни конструкции. Този тип датчици често се комбинират с водоустойчиви тефлонови кабели“, коментираха от БИГ процес контрол.

 

Измерване температурата на лагери


Устройствата са с пружинна система, която ги превръща в надеждно решение в приложения със силни вибрации. Сензорите на Günther измерват прецизно температурата на лагера или температурата на маслото. Те са рентабилно и ефективно решение за мониторинг на температурата на машинни части от критично значение.

 

За програмата GreenTech на компанията


„Въвеждането на нови технологии следва да е максимално щадящо околната среда. Затова Guenther използва най-модерните технологични решения, които намаляват вредните емисии и консумацията на енергия. Ползите от подобни решения са както за производителите, така и за компаниите, които използват такива устройства в своите производствени процеси“, допълниха от БИГ Процес Контрол.

 

Като част от програмата GreenTech, Günther осигурява различни обучения, които имат за цел да информират потребителите как да извършват по-точни измервания, като същевременно пестят енергия. Компанията извършва и еталонните измервания с температурни сензори в условия, съответстващи на реалните експлоатационни условия в индустриална среда.

 

Лаборатории за калибриране


В лабораториите на Günther се провеждат обширни тестове с редица модерни лабораторни пещи и калибратори, съгласно изискванията на DIN EN 10204. Освен това, лабораторията за калибриране в централата на компанията в Швайг е акредитирана от DAkkS (б.ред. Националната служба за акредитация на Федерална република Германия).

 

 1. Мониторинг на охлаждаща вода, масло, вентилационни и хладилни инсталации:


Този тип температурни сензори се отличават със здрава конструкция и конектор за измерване на ниска температура. Günther ги предлага в няколко различни варианта (например с вграден преобразувател).


 2. Корабни инсталации за изгаряне на отпадъци:


Термодвойките на Günther за изгаряне на отпадъци издържат на екстремни температури до 1200 °C и благодарение на предпазните корпуси могат да се използват, дори и в най-тежките експлоатационни условия.

 

 3. Измерване на температурата на отработените газове:


Екстремните експлоатационни температури и силните вибрации, генерирани в тръбите за отработени газове, изискват изключително здрава конструкция. Решенията на Günther могат да бъдат изцяло съобразени с конкретното приложение на потребителя и се употребяват, например, за измерване на температура в генератори, турбини и компресори. Портфолиото на компанията включва сензори, които могат да изпълнят всички изисквания и желания на потребителите, включително: съпротивителни температурни датчици (RTD Pt100, Pt1000) до 550 °C или термодвойки (J, K) до 850 °C с права или ъглови глави, различни резбови монтажни елементи или защитни корпуси, всеки може да намери решение, съответстващо на изискванията на конкретното приложение.


 4. Измерване на температурата на масла, вода и газове:


Тези сензорите са проектирани за използване при особено тежки експлоатационни условия. Прецизните устройства осигурява точност и повторяемост на измерванията, дори в екстремни среди. Сензорите се предлагат в различни версии и защитни обвивки. Те могат да бъдат еднокомпонентни защитни корпуси или специални изпълнения с висока степен на защита, които позволяват подмяна на сензорите, без да се отваря системата. Възможни са и изпълнения със специфични за клиента монтажни дължини и резби – опционално и с програмируеми температурни трансмитери (изходен сигнал от 4 до 20 mA).


 5. Измерване на температурата в помещения:


Прецизният контрол на температурата не е необходим само при измерване на екстремни стойности. Точно измерените стойности в хладилните складови помещения или хладилните товарни превози са също толкова важни. Сензорите са проектирани за температури от -50 °C до 100 °C (б.ред. – от 58 до 212 °F). Те са подходящи и за измерване на температура във вентилационните и климатични инсталации (HVAC). По заявка се доставят с вградени температурни трансмитери и стоманени или полиамидни корпуси.

 

Повече информация за БИГ процес контрол ЕООД, марките, продуктите и услугите, които предлага у нас, реализации и активни промоционални кампании, бихте могли да намерите в микросайта на фирмата в Борса.bg! Разберете още кои са активните постоянни и стажантски позиции на компанията, както и подробности за технологичните възможности и бъдещите ѝ планове за развитие от ТУК!


Източник на снимковия материал: БИГ процес контрол ЕООД, Günther

Още от Енергетика (ВЕИ)