Да помогнем на българските болници с дооборудване, поддръжка и сервиз в борбата с COVID-19! Включете се в инициативата ТУК!

Анализи / Техн. решения

Киров Компресорс: Центробежен компресор Turbo-Air NX8000 от Ingersoll Rand

20.12.2017 г.Световният лидер в производството и внедряването на иновативни разработки и технологии в областта на компресирания въздух Ingersoll Rand попълни своето обширно портфолио с нов центробежен компресор Turbo-Air NX8000. „Компресорът Turbo-Air NX8000 може да се използва в различни приложения, като покрива и най-високите стандарти за производителност и надеждност. Благодарение на подобрената си конструкция се отличава с повишен КПД и компактност. Системите за управление, смазване и охлаждане на Turbo-Air NX8000 оптимизират дебита и ефективността, което води до по-ниски разходи за целия жизнен цикъл на компресора”, коментираха за Инженер.bg от фирма Киров Компресорс, която предлага компресорната техника на Ingersoll Rand в България.

 


Ingersoll Rand разработва серията турбокомпресори Turbo-Air в продължение на 60 години, осигурявайки производството на чист безмаслен сгъстен въздух. Изделията са сертифицирани по ISO 85731-1 с клас „0”, което означава 100% безмаслен компресиран въздух и надеждна гаранция за качество.

 

Изпълненията на центробежния компресор Turbo-Air NX8000 покриват диапазона на мощност от 750 kW до 1700 kW (1 000 - 2 250 hp), дебит от 142 до 283 m3/min (5000 - 10 000 CFM) и налягане от 3.5 to 14.5 bar (50-210 psi). Той е разположен върху стабилна платформа, която служи за фундамент на двигателя и смазочната система, включително на спомагателната маслена помпа, нагревателя за предварително подгряване на маслото и масления радиатор.

 

Стандартното изпълнение и предлаганите опционални окомплектовки на Turbo-Air NX8000 го превръщат в оптимално решение за различни промишлени отрасли, включително: стъкларска, автомобилна и текстилна индустрия и приложения за пневмосепариране. „Центробежният компресор Turbo-Air NX8000 на Ingersoll Rand може да бъде окомплектован в съответствие със стандартите 614, 670, 671 и 672 на Американския петролен институт (API), което го прави подходящ за много приложения в нефтодобивната и газовата индустрия, както и за други специфични приложения“, поясниха от Киров Компресорс.

 


Характерни специфики на компресора Turbo-Air NX 8000:


- Maestro Universal SP: компютърна система за управление на технологичния процес. Дизайнът на панела позволява отделен достъп до еднофазни и трифазни вериги. Едноточковата електрическа връзка гарантира бърза и безпроблемна инсталация и поддръжка, като същевременно осигурява мониторинг на компресора и контрол на зададените стойности;


- Система за смазване: вентилът за регулиране на температурата на охлаждащата течност контролира нейния дебит и определя оптимална ефективност на системата, а връзките по класификацията на SAE (Society of Automotive Engineers) осигуряват експлоатация без течове;


- Охладителна система: конструкцията на кожухотръбния воден охладител Turbo-Air е изпълнена от висококачествени материали с оптимални топлообменни свойства. Заменяемите водни колектори са специално проектирани да обединят водната разпределителна система с опционален регулиращ вентил, като така се опростява още повече инсталацията и се увеличава производителността;


- Редукторна кутия: стандартното изпълнение включва подвижен капак по хоризонталната разделителна линия за по-лесен достъп за поддръжка и външно блестящо епоксидно покритие. Редукторът е специално разработен за подаване на масло към въртящите се части на компресора по тръбопроводи с минимална дължина.

 

„Центробежният компресор Turbo-Air NX 8000 на Ingersoll Rand ще помогне на потребителите да постигнат оптимална експлоатация по отношение на дебита и ефективността, благодарение на изключително надеждното си и компактно изпълнение. То позволява да се минимизира времето за престой, а конструкцията осигурява изключително нисък вътрешен пад на налягането, което води до повишаване на ефективността”, добавиха в заключение от Киров Компресорс.

 

Информация за фирма Киров Компресорс ЕООД, марките, продуктите и услугите, които предлага у нас, бихте могли да намерите в микросайта на компанията в Борса.bg ТУК!

 

Източник на снимковия материал: Киров Компресорс, Ingersoll Rand

Още от Енергетика (ВЕИ)