Безплатна регистрация за втората балканска конференция за 3D принтиране - Additive days 2020, 20 - 23 февруари, Sofia Tech Park!

Анализи / Техн. решения

Унисист Инженеринг: Разработваме и произвеждаме прецизни и надеждни коректори за обем на природен газ

17.08.2017 г.


Водещата българска инженерингова и производствена компания Унисист Инженеринг ООД предлага решения за измерване и автоматизация в областта на обработката и доставката на природен газ. Част от продуктовото портфолио на фирмата са т.нар. устройства за коригиране обема на газта, в чието разработване и производство Унисист Инженеринг влага най-съвременните технологии. „В нашите коректори за газ са внедрени прецизни и модерни елементи и технологии, което ги прави точни, надеждни и лесни за калибриране и поддръжка уреди”, заявиха за Инженер.bg от компанията.


Портфолиото от коректори за природен газ на Унисист Инженеринг включва моделите: CF500, CF600G, които са с оценено съответствие по Директива 2004/22/ЕO. Инженер.bg вече ви запозна с характеристиките и спецификите на модел CF500, предназначен за корекция на обем газ тип 1, който предлага възможност да се конфигурира като T, PT или PTZ коректор. А сега ще обърнем поглед към другия модел, за да разберем от производителя повече за неговата конструкция и приложение.Коректор за природен газ CF600G6


Този коректор е предназначен за природен газ, коригирайки разхода на флуида, измерен с различни видове трансмитери – турбинни, ротационни, ултразвукови, бленди и др. Уредът извършва автоматична PTZ корекция по температура, налягане и състав на газа, а възможната грешка е по-малка от 0.05%.


„Как работи CF600G? Ако коректорът е еднопосочен честотен, то вторият дискретен вход може да се използва за контрол или за измерване на втори независим разход. Тогава интегрирането се извършва в общи броячи. При трансмитер с нискочестотен изход за измерване на разхода са предвидени допълнителни хардуерна и софтуерна филтрации”, поясниха от Унисист Инженеринг.


От българската компания поясниха още: „Що се касае до атмосферното налягане – то може да се измерва на четвърти аналогов вход или да бъде параметър. При честотен преобразувател, третият аналогов вход може да се използва за измерване на информационна температура, а четвъртият – на информационно налягане.


Моделът е с предвидени допълнителни броячи за коригирания разход, като корекцията се извършва по температура, различна от базовата.


„Унисист Инженеринг е на пазара от 1996 г. През всички тези години сме се стремили да бъдем гарант за модерни технологични решения с високо качество и точност при работа. Различните типове устройства за корекция на обема на газ не правят изключение. За нас изправната техника е въпрос на отговорност, особено към компаниите и крайните потребители в сферата на газоснабдяването”, коментираха от компанията.


Повече информация за Унисист Инженеринг, марките, продуктите и услугите, които предлага у нас, реализации и активни промоционални кампании, бихте могли да намерите в микросайта на фирмата в Борса.bg ТУК!


Източник на снимковия материал: Унисист Инженеринг, Унисист, flickr.com

Още от Енергетика (ВЕИ)