Анализи / Техн. решения

Филкаб Солар: Намалете енергийните си разходи с Homaya Solar Hybrid Home System 850 на Schneider Еlectric

22.06.2018 г.

In RomanianHomaya Solar Hybrid Home System 850, разработка на световно утвърдената френска компания Schneider Еlectric, е хибридна соларна система за осигуряване на захранване с прав (DC) или променлив ток (АС). Тя дава възможност да се комбинира електрическа енергия, произведена от фотоволтаични панели, с тази от електроснабдителната мрежа, съобщиха за Инженер.bg от фирма Филкаб Солар. „По този начин System 850 допринася за намаляване на разходите за енергия”, допълниха от фирмата.

 

Homaya Solar Hybrid Home System 850 е предназначена предимно за битово приложение, а целта е да осигури автономност от централното електроснабдяване. Системата има вградена интелигентна функция, която дава приоритет на електроенергията, произведена с помощта на слънчевата енергия, когато тя е налична, пред тази доставяна от мрежата. „По този начин системата може да допринесе за съществено намаляване на сметката за електричество“, поясниха от Филкаб Солар.

 

Ключови предимства на Homaya Solar Hybrid Home System 850 са:

 - Хибридно соларно решение на достъпна цена, което комбинира електроенергията, произведена с помощта на слънцето, с тази от мрежата, осигурявайки надеждно електрозахранване на дома;

 - Доставя прав и променлив ток: 230V AC – 50Hz и 12V DC;

 - Спестява средства и енергия – създава възможност за оптимално използване на слънчевата енергия и намалява сметките за ток.


Технически характеристики на системата:

  •  - Препоръчителна номинална мощност за соларните панели – 800 Wp, 12V с напрежение на празен ход (OCV) от 17 V до 21 V;

  •  - AC вход – 230 V AC, 50 Hz;

  •  - AC изход – 850 VA – 230 AC, 50 Hz;

  •  - DC изход – 12 V, 20 A;

  •  - Препоръчителна големина на батерията – 12 V, 100 Ah до 200 Ah;

  •  - Препоръчителни типове батерии – Supports Tubular, Flat plate, GEL/VRLA;

  •  - Размери на изделието в mm – 375x315x135;

  •  - Надеждност и безопасност – защита срещу късо съединение, висока температура и грешки в системата.

 

 

Повече информация за Филкаб Солар ООД, марките, продуктите и услугите, които предлага у нас, реализации и актуални промоционални кампании, бихте могли да намерите в микросайта на фирмата в Борса.bg! Разберете още кои са активните постоянни и стажантски позиции на компанията, както и подробности за технологичните възможности и бъдещите й планове за развитие от ТУК!

 

Източник на снимковия материал: Филкаб Солар, Schneider Electric

 

 

Още от Енергетика (ВЕИ)