Да помогнем на българските болници с дооборудване, поддръжка и сервиз в борбата с COVID-19! Включете се в инициативата ТУК!

Анализи / Техн. решения

 • Аква Системи представя разширената помпена гама ModvlvS DN20 на италианския производител BRV

  Аква Системи представя разширената помпена гама ModvlvS DN20 на италианския производител BRV

  Инженер.bg вече ви разказа за комбинираните отоплителни системи ModvSol, които са част от продуктовата гама ModvlvS на италианския производител BRV. У нас изделията на компанията предлага фирма Аква Системи. „На пазара вече е и разширената гама ModvlvS, допълнена с нов присъединителен размер DN20”, съобщиха от доказаното българско дружество, специализирано в продажбата, доставката и въвеждането в експлоатация на оборудване за ВиК, отоплителни и вентилационни инсталации.

 • КуатроДжи: Оползотворяване на отпадна топлина с KitCOG и SAvER – по-висока ефективност, по-малко количество СО2

  КуатроДжи: Оползотворяване на отпадна топлина с KitCOG и SAvER – по-висока ефективност, по-малко количество СО2

  Известно е, че много индустриални процеси протичат с отделянето на голямо количество отпадна топлина. Внедряването на системи за оползотворяване на тази топлина може да допринесе за значително повишаване на енергийната ефективност и за намаляване на енергийните разходи на предприятията. Системите KitCOG и SАvER, разработка на международната група Termogamma, улавят отпадната топлина, превръщайки я в полезна енергия.

 • Филкаб Солар: Намалете енергийните си разходи с Homaya Solar Hybrid Home System 850 на Schneider Еlectric

  Филкаб Солар: Намалете енергийните си разходи с Homaya Solar Hybrid Home System 850 на Schneider Еlectric

  Homaya Solar Hybrid Home System 850, разработка на световно утвърдената френска компания Schneider Еlectric, е хибридна соларна система за осигуряване на захранване с прав (DC) или променлив ток (АС). Тя дава възможност да се комбинира електрическа енергия, произведена от фотоволтаични панели, с тази от електроснабдителната мрежа, съобщиха за Инженер.bg от фирма Филкаб Солар. „По този начин System 850 допринася за намаляване на разходите за енергия”, допълниха от фирмата.

 • Киров Компресорс: Центробежен компресор Turbo-Air NX8000 от Ingersoll Rand

  Киров Компресорс: Центробежен компресор Turbo-Air NX8000 от Ingersoll Rand

  „Компресорът Turbo-Air NX8000 може да се използва в различни приложения, като покрива и най-високите стандарти за производителност и надеждност. Благодарение на подобрената си конструкция се отличава с повишен КПД и компактност. Системите за управление, смазване и охлаждане на Turbo-Air NX8000 оптимизират дебита и ефективността, което води до по-ниски разходи за целия жизнен цикъл на компресора”, коментираха за Инженер.bg от фирма Киров Компресорс, която предлага компресорната техника на Ingersoll Rand в България.

 • Следете вибрационното състояние на вашите машини с високоефективната система Vibro Health+ max 1.3 на Ансисофт

  Следете вибрационното състояние на вашите машини с високоефективната система Vibro Health+ max 1.3 на Ансисофт

  С цел редуциране на експлоатационните и ремонтните разходи, генерирани от различните видове ротационно оборудване, утвърдената българска компания Ансисофт предлага на пазара богат набор от високоефективни решения за следене и диагностика на вибрационното състояние на механични елементи и превенция от потенциални повреди и по-сериозни проблеми. Сред тях е самостоятелната система за дистанционен мониторинг и анализ на вибрации на въртящи се машини Vibro Health+ max 1.3.

 • Унисист Инженеринг: Разработваме и произвеждаме прецизни и надеждни коректори за обем на природен газ

  Унисист Инженеринг: Разработваме и произвеждаме прецизни и надеждни коректори за обем на природен газ

  Водещата българска инженерингова и производствена компания Унисист Инженеринг ООД предлага решения за измерване и автоматизация в областта на обработката и доставката на природен газ. Част от продуктовото портфолио на фирмата са т.нар. устройства за коригиране обема на газта. „В нашите коректори за газ са внедрени прецизни и модерни елементи и технологии, което ги прави точни, надеждни и лесни за калибриране и поддръжка уреди”, заявиха за Инженер.bg от компанията.

 • КуатроДжи: Хибридна система за отопление и охлаждане на Termogamma не използва електроенергия и намалява емисиите

  КуатроДжи: Хибридна система за отопление и охлаждане на Termogamma не използва електроенергия и намалява емисиите

  Компанията КуатроДжи представя поредно иновативно предложение на Termogamma. „Hy-REC е хибридна система, която без да потребява електрическа енергия, може да генерира охладителна или топлинна енергия, или и двете едновременно”, съобщиха за Инженер.bg от българското дружество. Освен че е икономична по отношение на електроенергия, системата постига висок коефициент на преобразуване, като същевременно въздейства положително върху околната среда.

 • Термомагнитни моторни прекъсвачи на Schneider Electric за управление и защита на електродвигатели от Филкаб

  Термомагнитни моторни прекъсвачи на Schneider Electric за управление и защита на електродвигатели от Филкаб

  Фирма Филкаб предлага инженерингови услуги и извършва комплексно обслужване, включително проектиране, изработване, доставка, монтаж и пуск на електрообзавеждане и автоматизация на обекти, линии и съоръжения за индустрията, строителството и др. Като част от разнообразното си портфолио, дружеството предлага на пазара у нас триполюсни термомагнитни автоматични прекъсвачи, специално проектирани за управление и защита на електродвигатели, от утвърдения производител Schneider Electric.

 • Индустриален сервиз: Изграждаме и реконструираме системи за оперативно напрежение

  Индустриален сервиз: Изграждаме и реконструираме системи за оперативно напрежение

  Специализираната в консултиране, разработване, проектиране, внедряване и сервиз на оборудване в областта на силовата електроника и индустриалната автоматизация българска фирма Индустриален сервиз предлага комплексни услуги по изграждане на системи за оперативно напрежение. Дейностите включват инженеринг и сервиз на токоизправители за стационарно приложение, ретрофит на зарядни станции, изграждане на нови и модернизация на съществуващи зарядни станции.

 • Новият коректор за обем на газ CF500 на Унисист Инженеринг съответства на най-съвременните европейски изисквания

  Новият коректор за обем на газ CF500 на Унисист Инженеринг съответства на най-съвременните европейски изисквания

  Утвърденият български производител на уреди и системи за автоматизация, основани на съвременна елементна база и използването на модерни технологии Унисист Инженеринг представя пред читателите на Инженер.bg една от своите най-нови разработки - коригиращото устройство за обем на газ от ново поколение CF500. Уредът е одобрен за използване и покрива изискванията на актуалното европейско законодателство в областта.

Още от Енергетика (ВЕИ)