Безплатна регистрация за втората балканска конференция за 3D принтиране - Additive days 2020, 20 - 23 февруари, Sofia Tech Park!

Анализи / Техн. решения

 • Следете вибрационното състояние на вашите машини с високоефективната система Vibro Health+ max 1.3 на Ансисофт

  Следете вибрационното състояние на вашите машини с високоефективната система Vibro Health+ max 1.3 на Ансисофт

  С цел редуциране на експлоатационните и ремонтните разходи, генерирани от различните видове ротационно оборудване, утвърдената българска компания Ансисофт предлага на пазара богат набор от високоефективни решения за следене и диагностика на вибрационното състояние на механични елементи и превенция от потенциални повреди и по-сериозни проблеми. Сред тях е самостоятелната система за дистанционен мониторинг и анализ на вибрации на въртящи се машини Vibro Health+ max 1.3.

 • Унисист Инженеринг: Разработваме и произвеждаме прецизни и надеждни коректори за обем на природен газ

  Унисист Инженеринг: Разработваме и произвеждаме прецизни и надеждни коректори за обем на природен газ

  Водещата българска инженерингова и производствена компания Унисист Инженеринг ООД предлага решения за измерване и автоматизация в областта на обработката и доставката на природен газ. Част от продуктовото портфолио на фирмата са т.нар. устройства за коригиране обема на газта. „В нашите коректори за газ са внедрени прецизни и модерни елементи и технологии, което ги прави точни, надеждни и лесни за калибриране и поддръжка уреди”, заявиха за Инженер.bg от компанията.

 • КуатроДжи: Хибридна система за отопление и охлаждане на Termogamma не използва електроенергия и намалява емисиите

  КуатроДжи: Хибридна система за отопление и охлаждане на Termogamma не използва електроенергия и намалява емисиите

  Компанията КуатроДжи представя поредно иновативно предложение на Termogamma. „Hy-REC е хибридна система, която без да потребява електрическа енергия, може да генерира охладителна или топлинна енергия, или и двете едновременно”, съобщиха за Инженер.bg от българското дружество. Освен че е икономична по отношение на електроенергия, системата постига висок коефициент на преобразуване, като същевременно въздейства положително върху околната среда.

 • Термомагнитни моторни прекъсвачи на Schneider Electric за управление и защита на електродвигатели от Филкаб

  Термомагнитни моторни прекъсвачи на Schneider Electric за управление и защита на електродвигатели от Филкаб

  Фирма Филкаб предлага инженерингови услуги и извършва комплексно обслужване, включително проектиране, изработване, доставка, монтаж и пуск на електрообзавеждане и автоматизация на обекти, линии и съоръжения за индустрията, строителството и др. Като част от разнообразното си портфолио, дружеството предлага на пазара у нас триполюсни термомагнитни автоматични прекъсвачи, специално проектирани за управление и защита на електродвигатели, от утвърдения производител Schneider Electric.

 • Индустриален сервиз: Изграждаме и реконструираме системи за оперативно напрежение

  Индустриален сервиз: Изграждаме и реконструираме системи за оперативно напрежение

  Специализираната в консултиране, разработване, проектиране, внедряване и сервиз на оборудване в областта на силовата електроника и индустриалната автоматизация българска фирма Индустриален сервиз предлага комплексни услуги по изграждане на системи за оперативно напрежение. Дейностите включват инженеринг и сервиз на токоизправители за стационарно приложение, ретрофит на зарядни станции, изграждане на нови и модернизация на съществуващи зарядни станции.

 • Новият коректор за обем на газ CF500 на Унисист Инженеринг съответства на най-съвременните европейски изисквания

  Новият коректор за обем на газ CF500 на Унисист Инженеринг съответства на най-съвременните европейски изисквания

  Утвърденият български производител на уреди и системи за автоматизация, основани на съвременна елементна база и използването на модерни технологии Унисист Инженеринг представя пред читателите на Инженер.bg една от своите най-нови разработки - коригиращото устройство за обем на газ от ново поколение CF500. Уредът е одобрен за използване и покрива изискванията на актуалното европейско законодателство в областта.

 • DTS: Комуникационен портал G към революционната система за контрол на електропотреблението DIRIS Digiware

  DTS: Комуникационен портал G към революционната система за контрол на електропотреблението DIRIS Digiware

  DTS „Цифрови преносни системи“, съвместно с Инженер.bg, продължава поредицата от материали за мрежовия анализатор DIRIS Digiware на Socomec. "Системата DIRIS Digiware е технологична иновация, която по своята същност води до революционно развитие в измерване на енергопотреблението и в мониторинга на качеството на електроенергията”, съобщиха от фирма DTS, ексклузивен дистрибутор и сервизен център на Socomec за България.

 • Астел: Лесно локализиране на всякакъв тип течове с хелиевите детектори на Pfeiffer Vacuum

  Астел: Лесно локализиране на всякакъв тип течове с хелиевите детектори на Pfeiffer Vacuum

  Възникването на теч е сериозен проблем, който, ако не бъде открит и отстранен навреме, може да доведе до значителни загуби. Рядко обаче, течовете са ясно видими. В повечето случаи, за тяхното локализиране, е необходимо използването на специализирано оборудване. „Хелиевите детектори на нашия партньор - водещата немска компания Pfeiffer Vacuum са с много широко индустриално приложение и могат да бъдат използвани за откриване на скрити течове във всяка система”, информираха от фирма Астел.

 • DTS: Модули за измерване на ток и напрежение I и U на мрежовия анализатор DIRIS Digiware на Socomec

  DTS: Модули за измерване на ток и напрежение I и U на мрежовия анализатор DIRIS Digiware на Socomec

  Инженер.bg съвместно с DTS „Цифрови преносни системи“ продължава представянето на мрежовия анализатор Diris Digiware на Socomec. Устройството представлява иновативно решение в областта на измервателната техника и съчетава в себе си измервателна технология с IT решение, осигуряващи по-висока точност и възможности за пренос на информация. Следващите компоненти, които ще представим и които влизат в състава на устройството, са измервателните модули за ток и напрежение I и U.

 • Слънчеви колектори Vitosol 100-FM и Vitosol 200-FM с иновативната защита от прегряване ThermProtect на Viessmann

  Слънчеви колектори Vitosol 100-FM и Vitosol 200-FM с иновативната защита от прегряване ThermProtect на Viessmann

  Утвърденият немски производител на ОВК системи Viessmann заинтригува вниманието на техническата общност с две иновативни решения, вече част от богатата продуктова гама на компанията. Двата нови слънчеви колектора Vitosol 100-FM и Vitosol 200-FM притежават защита от прегряване, базирана на иновативната технология на Viessmann ThermProtect – първото в света техническо решение за интелигентно предотвратяване на прегряване на соларни инсталации.

Още от Енергетика (ВЕИ)