Анализи / Техн. решения

 • Филкаб Солар: Намалете енергийните си разходи с Homaya Solar Hybrid Home System 850 на Schneider Еlectric

  Филкаб Солар: Намалете енергийните си разходи с Homaya Solar Hybrid Home System 850 на Schneider Еlectric

  Homaya Solar Hybrid Home System 850, разработка на световно утвърдената френска компания Schneider Еlectric, е хибридна соларна система за осигуряване на захранване с прав (DC) или променлив ток (АС). Тя дава възможност да се комбинира електрическа енергия, произведена от фотоволтаични панели, с тази от електроснабдителната мрежа, съобщиха за Инженер.bg от фирма Филкаб Солар. „По този начин System 850 допринася за намаляване на разходите за енергия”, допълниха от фирмата.

 • Киров Компресорс: Центробежен компресор Turbo-Air NX8000 от Ingersoll Rand

  Киров Компресорс: Центробежен компресор Turbo-Air NX8000 от Ingersoll Rand

  „Компресорът Turbo-Air NX8000 може да се използва в различни приложения, като покрива и най-високите стандарти за производителност и надеждност. Благодарение на подобрената си конструкция се отличава с повишен КПД и компактност. Системите за управление, смазване и охлаждане на Turbo-Air NX8000 оптимизират дебита и ефективността, което води до по-ниски разходи за целия жизнен цикъл на компресора”, коментираха за Инженер.bg от фирма Киров Компресорс, която предлага компресорната техника на Ingersoll Rand в България.

 • Следете вибрационното състояние на вашите машини с високоефективната система Vibro Health+ max 1.3 на Ансисофт

  Следете вибрационното състояние на вашите машини с високоефективната система Vibro Health+ max 1.3 на Ансисофт

  С цел редуциране на експлоатационните и ремонтните разходи, генерирани от различните видове ротационно оборудване, утвърдената българска компания Ансисофт предлага на пазара богат набор от високоефективни решения за следене и диагностика на вибрационното състояние на механични елементи и превенция от потенциални повреди и по-сериозни проблеми. Сред тях е самостоятелната система за дистанционен мониторинг и анализ на вибрации на въртящи се машини Vibro Health+ max 1.3.

 • Унисист Инженеринг: Разработваме и произвеждаме прецизни и надеждни коректори за обем на природен газ

  Унисист Инженеринг: Разработваме и произвеждаме прецизни и надеждни коректори за обем на природен газ

  Водещата българска инженерингова и производствена компания Унисист Инженеринг ООД предлага решения за измерване и автоматизация в областта на обработката и доставката на природен газ. Част от продуктовото портфолио на фирмата са т.нар. устройства за коригиране обема на газта. „В нашите коректори за газ са внедрени прецизни и модерни елементи и технологии, което ги прави точни, надеждни и лесни за калибриране и поддръжка уреди”, заявиха за Инженер.bg от компанията.

 • КуатроДжи: Хибридна система за отопление и охлаждане на Termogamma не използва електроенергия и намалява емисиите

  КуатроДжи: Хибридна система за отопление и охлаждане на Termogamma не използва електроенергия и намалява емисиите

  Компанията КуатроДжи представя поредно иновативно предложение на Termogamma. „Hy-REC е хибридна система, която без да потребява електрическа енергия, може да генерира охладителна или топлинна енергия, или и двете едновременно”, съобщиха за Инженер.bg от българското дружество. Освен че е икономична по отношение на електроенергия, системата постига висок коефициент на преобразуване, като същевременно въздейства положително върху околната среда.

 • Термомагнитни моторни прекъсвачи на Schneider Electric за управление и защита на електродвигатели от Филкаб

  Термомагнитни моторни прекъсвачи на Schneider Electric за управление и защита на електродвигатели от Филкаб

  Фирма Филкаб предлага инженерингови услуги и извършва комплексно обслужване, включително проектиране, изработване, доставка, монтаж и пуск на електрообзавеждане и автоматизация на обекти, линии и съоръжения за индустрията, строителството и др. Като част от разнообразното си портфолио, дружеството предлага на пазара у нас триполюсни термомагнитни автоматични прекъсвачи, специално проектирани за управление и защита на електродвигатели, от утвърдения производител Schneider Electric.

 • Индустриален сервиз: Изграждаме и реконструираме системи за оперативно напрежение

  Индустриален сервиз: Изграждаме и реконструираме системи за оперативно напрежение

  Специализираната в консултиране, разработване, проектиране, внедряване и сервиз на оборудване в областта на силовата електроника и индустриалната автоматизация българска фирма Индустриален сервиз предлага комплексни услуги по изграждане на системи за оперативно напрежение. Дейностите включват инженеринг и сервиз на токоизправители за стационарно приложение, ретрофит на зарядни станции, изграждане на нови и модернизация на съществуващи зарядни станции.

 • Новият коректор за обем на газ CF500 на Унисист Инженеринг съответства на най-съвременните европейски изисквания

  Новият коректор за обем на газ CF500 на Унисист Инженеринг съответства на най-съвременните европейски изисквания

  Утвърденият български производител на уреди и системи за автоматизация, основани на съвременна елементна база и използването на модерни технологии Унисист Инженеринг представя пред читателите на Инженер.bg една от своите най-нови разработки - коригиращото устройство за обем на газ от ново поколение CF500. Уредът е одобрен за използване и покрива изискванията на актуалното европейско законодателство в областта.

 • DTS: Комуникационен портал G към революционната система за контрол на електропотреблението DIRIS Digiware

  DTS: Комуникационен портал G към революционната система за контрол на електропотреблението DIRIS Digiware

  DTS „Цифрови преносни системи“, съвместно с Инженер.bg, продължава поредицата от материали за мрежовия анализатор DIRIS Digiware на Socomec. "Системата DIRIS Digiware е технологична иновация, която по своята същност води до революционно развитие в измерване на енергопотреблението и в мониторинга на качеството на електроенергията”, съобщиха от фирма DTS, ексклузивен дистрибутор и сервизен център на Socomec за България.

 • Астел: Лесно локализиране на всякакъв тип течове с хелиевите детектори на Pfeiffer Vacuum

  Астел: Лесно локализиране на всякакъв тип течове с хелиевите детектори на Pfeiffer Vacuum

  Възникването на теч е сериозен проблем, който, ако не бъде открит и отстранен навреме, може да доведе до значителни загуби. Рядко обаче, течовете са ясно видими. В повечето случаи, за тяхното локализиране, е необходимо използването на специализирано оборудване. „Хелиевите детектори на нашия партньор - водещата немска компания Pfeiffer Vacuum са с много широко индустриално приложение и могат да бъдат използвани за откриване на скрити течове във всяка система”, информираха от фирма Астел.

Още от Енергетика (ВЕИ)