Анализи / Техн. решения

 • КуатроДжи: Хибридна система за отопление и охлаждане на Termogamma не използва електроенергия и намалява емисиите

  КуатроДжи: Хибридна система за отопление и охлаждане на Termogamma не използва електроенергия и намалява емисиите

  Компанията КуатроДжи представя поредно иновативно предложение на Termogamma. „Hy-REC е хибридна система, която без да потребява електрическа енергия, може да генерира охладителна или топлинна енергия, или и двете едновременно”, съобщиха за Инженер.bg от българското дружество. Освен че е икономична по отношение на електроенергия, системата постига висок коефициент на преобразуване, като същевременно въздейства положително върху околната среда.

 • Термомагнитни моторни прекъсвачи на Schneider Electric за управление и защита на електродвигатели от Филкаб

  Термомагнитни моторни прекъсвачи на Schneider Electric за управление и защита на електродвигатели от Филкаб

  Фирма Филкаб предлага инженерингови услуги и извършва комплексно обслужване, включително проектиране, изработване, доставка, монтаж и пуск на електрообзавеждане и автоматизация на обекти, линии и съоръжения за индустрията, строителството и др. Като част от разнообразното си портфолио, дружеството предлага на пазара у нас триполюсни термомагнитни автоматични прекъсвачи, специално проектирани за управление и защита на електродвигатели, от утвърдения производител Schneider Electric.

 • Индустриален сервиз: Изграждаме и реконструираме системи за оперативно напрежение

  Индустриален сервиз: Изграждаме и реконструираме системи за оперативно напрежение

  Специализираната в консултиране, разработване, проектиране, внедряване и сервиз на оборудване в областта на силовата електроника и индустриалната автоматизация българска фирма Индустриален сервиз предлага комплексни услуги по изграждане на системи за оперативно напрежение. Дейностите включват инженеринг и сервиз на токоизправители за стационарно приложение, ретрофит на зарядни станции, изграждане на нови и модернизация на съществуващи зарядни станции.

 • Новият коректор за обем на газ CF500 на Унисист Инженеринг съответства на най-съвременните европейски изисквания

  Новият коректор за обем на газ CF500 на Унисист Инженеринг съответства на най-съвременните европейски изисквания

  Утвърденият български производител на уреди и системи за автоматизация, основани на съвременна елементна база и използването на модерни технологии Унисист Инженеринг представя пред читателите на Инженер.bg една от своите най-нови разработки - коригиращото устройство за обем на газ от ново поколение CF500. Уредът е одобрен за използване и покрива изискванията на актуалното европейско законодателство в областта.

 • DTS: Комуникационен портал G към революционната система за контрол на електропотреблението DIRIS Digiware

  DTS: Комуникационен портал G към революционната система за контрол на електропотреблението DIRIS Digiware

  DTS „Цифрови преносни системи“, съвместно с Инженер.bg, продължава поредицата от материали за мрежовия анализатор DIRIS Digiware на Socomec. "Системата DIRIS Digiware е технологична иновация, която по своята същност води до революционно развитие в измерване на енергопотреблението и в мониторинга на качеството на електроенергията”, съобщиха от фирма DTS, ексклузивен дистрибутор и сервизен център на Socomec за България.

 • Астел: Лесно локализиране на всякакъв тип течове с хелиевите детектори на Pfeiffer Vacuum

  Астел: Лесно локализиране на всякакъв тип течове с хелиевите детектори на Pfeiffer Vacuum

  Възникването на теч е сериозен проблем, който, ако не бъде открит и отстранен навреме, може да доведе до значителни загуби. Рядко обаче, течовете са ясно видими. В повечето случаи, за тяхното локализиране, е необходимо използването на специализирано оборудване. „Хелиевите детектори на нашия партньор - водещата немска компания Pfeiffer Vacuum са с много широко индустриално приложение и могат да бъдат използвани за откриване на скрити течове във всяка система”, информираха от фирма Астел.

 • DTS: Модули за измерване на ток и напрежение I и U на мрежовия анализатор DIRIS Digiware на Socomec

  DTS: Модули за измерване на ток и напрежение I и U на мрежовия анализатор DIRIS Digiware на Socomec

  Инженер.bg съвместно с DTS „Цифрови преносни системи“ продължава представянето на мрежовия анализатор Diris Digiware на Socomec. Устройството представлява иновативно решение в областта на измервателната техника и съчетава в себе си измервателна технология с IT решение, осигуряващи по-висока точност и възможности за пренос на информация. Следващите компоненти, които ще представим и които влизат в състава на устройството, са измервателните модули за ток и напрежение I и U.

 • Слънчеви колектори Vitosol 100-FM и Vitosol 200-FM с иновативната защита от прегряване ThermProtect на Viessmann

  Слънчеви колектори Vitosol 100-FM и Vitosol 200-FM с иновативната защита от прегряване ThermProtect на Viessmann

  Утвърденият немски производител на ОВК системи Viessmann заинтригува вниманието на техническата общност с две иновативни решения, вече част от богатата продуктова гама на компанията. Двата нови слънчеви колектора Vitosol 100-FM и Vitosol 200-FM притежават защита от прегряване, базирана на иновативната технология на Viessmann ThermProtect – първото в света техническо решение за интелигентно предотвратяване на прегряване на соларни инсталации.

 • Хидротех: Дигитални усилвателни електронни блокове PD2 от Wandfluh

  Хидротех: Дигитални усилвателни електронни блокове PD2 от Wandfluh

  Сред продуктите в широкото портфолио на утвърдения швейцарски производител на хидравлика и електроника Wandfluh са дигиталните електронни усилвателни блокове, предназначени за широк кръг от приложения. „Серията дигитални усилватели PD2 включва три изпълнения – с кабелен изход за свободен избор на конектор, за монтаж върху електромагнитен клапан и вграден във взривозащитен електромагнитен клапан”, съобщиха за Инженер.bg от фирма Хидротех, официален представител на Wandfluh за България.

 • Термостатични, термодинамични и поплавкови кондензни гърнета на ARI Armaturen от Интерметал

  Термостатични, термодинамични и поплавкови кондензни гърнета на ARI Armaturen от Интерметал

  Различни видове кондензни гърнета на немския производител ARI Armaturen предлага фирма Интерметал. „Кондензните гърнета са неизменна част от всяка парокондензатна система, като до голяма степен определят и ефективността й на работа. Това налага обръщането на сериозно внимание при избора на кондензно гърне, не само от гледна точка на подходящо като конструкция и технически характеристики, но и като предлагано качество и надеждност”, коментираха за Инженер.bg от Интерметал.

Още от Енергетика (ВЕИ)