Анализи / Техн. решения

 • Ефективна отоплителна система с енергоспестяваща централа Regucor WHS на Oventrop

  Ефективна отоплителна система с енергоспестяваща централа Regucor WHS на Oventrop

  Слънчевите колектори за производство на топла вода са сред най-често прилаганите средства за икономия на енергия в едно- и двуфамилни къщи. Посредством използването им е възможно да се повиши ефективността на отоплителната система и да се намалят разходите. Често, обаче, собствениците на подобни отоплителни системи се сблъскват с един недостатък – трудно синхронизиране на множеството компоненти на системата.

 • Надеждното измерване на шумовите нива повишава ефективността на мерките за контрол на околния шум

  Надеждното измерване на шумовите нива повишава ефективността на мерките за контрол на околния шум

  Нарастването на околния шум, особено в градските райони, е един непрекъснато задълбочаващ се проблем, оказващ негативно влияние върху здравето на хората. „Предприемането на мерки за ограничаване на шумовите нива е скъпо начинание, поради което се налага предварително определяне на зоните с най-високи нива на шум”, коментираха за Инженер.bg от фирма Спектри, която предлага система за наблюдение на околния шум (ENM) тип 7843 на Brüel&Kjær.

 • Styronit – екологичен изолационен материал, който се полага без закрепващи елементи

  Styronit – екологичен изолационен материал, който се полага без закрепващи елементи

  Стандартно, изолационните материали се предлагат под формата на рола или плоскости с определен размер. Полагането им върху фасадата или от вътрешната страна на сградата изисква използването на допълнителни закрепващи елементи. „Styronit e изолационен материал, които се предлага под формата на готова мазилка, която се нанася лесно и която покрива изцяло основната повърхност”, коментираха от фирма Ем Би Ти Ай Груп, която предлага изолационните продукти с марка Styronit у нас.

 • Усилвателен и регулиращ модул за задвижване на вентили от Wandfluh

  Усилвателен и регулиращ модул за задвижване на вентили от Wandfluh

  Цифровият усилвателен и регулиращ модул MD2 на утвърдения швейцарски производител на хидравлично оборудване Wandfluh е разработен специално за задвижване на хидравлични вентили в тежки експлоатационни условия. „Устройството е предназначено за използване в места с високи стойности на влага, температура, вибрациии или колебания в захранващото напрежение”, съобщиха от фирма Хидротех.

 • UPS устройства за IT приложения от серията ITYS на Socomec

  UPS устройства за IT приложения от серията ITYS на Socomec

  Непрекъсваемите токозахранващи устройства от серията ITYS на Socomec са сред най-новите продуктови предложения на утвърдената българска фирма DTS - “Цифрови Преносни Системи“. Сред възможните й приложения са: професионални работни станции, сървъри и корпоративни мрежи, складове за съхранение, индустриална автоматизация, системи за сигурност, телекомуникационни системи, критични индустриални приложения.

 • Първокласно инхибирано електроизолационно масло Diala S4 Zx-I от Shell

  Първокласно инхибирано електроизолационно масло Diala S4 Zx-I от Shell

  Съвременните условия на пренос и разпределение на електрическата енергия налагат все по-строги изисквания към едно от най-важните съоръжения – силовите трансформатори. Волтажът им се увеличава, размерът - намалява, а в същото време от тях се очаква да имат по-дълъг живот и да са по-надеждни при експлоатация. В отговор на нарастващите предизвикателства в сектора, водещият производител на масла Shell разработи електроизолационното масло Shell Diala S4 ZX-I.

 • Широка функционалност и дистанционен мониторинг със вибродиагностиката на Vibrocontrol 1500

  Широка функционалност и дистанционен мониторинг със вибродиагностиката на Vibrocontrol 1500

  Фирма Антем представя на българския пазар мощен 2/4 канален уред от последно поколение, предназначен за надежден мониторинг и вибродиагностика на състоянието на машини на водещия немски производител Brüel&Kjær Vibro. „Vibrocontrol 1500 осигурява точен, високоспециализиран анализ на вибрациите на лагери. Уредът е разработен за измервания в съответствие с международния стандарт ISO 10816”, коментират за Инженер.bg от фирма Антем.

 • Мрежови анализатори и софтуер за енергиен мениджмънт от Семо

  Мрежови анализатори и софтуер за енергиен мениджмънт от Семо

  Изграждането на интегриращ се европейски енергиен пазар наложи нови енергийни стратегии, които следват приоритетите на енергийната политика на Европейския съюз. "По този начин енергийната ефективност придобива все по-съществено значение. Възможността за контрол на електропотреблението от енергийните дружества, чрез внедряване на конкретни системи и решения за тарифиране на енергията и дистанционно отчитане, се явява основен инструмент на енергийната ефективност", коментират за Инженер.bg от фирма Семо.

 • Иновативен регулиращ вентил серия ZX на Neles разработи Metso

  Иновативен регулиращ вентил серия ZX на Neles разработи Metso

  Новата серия ZX от търговската гама Neles RotaryGlobe на водещия производител Metso Automation обхваща иновативни въртящи се регулиращи вентили, подходящи за използване в широка гама от приложения. „Използването им осигурява високи експлоатационни стандарти по отношение на регулирането на дебита, надеждността и сигурността на работа. Отличават се с ефективност, висока работоспособност, гарантирана последователност и сигурност на процесите, които регулират“, коментират за Инженер.bg от фирма Герион, която предлага Metso Automation на българския пазар.

 • Чиста работна среда - без пари и водна мъгла

  Чиста работна среда - без пари и водна мъгла

  Джеймс Стенсфийлд, директор на Filtermist International, коментира центробежната технология, използвана в системите на компанията, които са предназначени да отстраняват потенциално опасните и разрушителни пари и водна мъгла от работното помещение. В материала бихте могли да прочетете повече за принципа на работа на системите, за конструктивните им специфики, както и за широката им приложна област. На българския пазар доказаните в практиката технически решения на Filtermist International се предлагат от фирма Лазатек.

Още от Енергетика (ВЕИ)