Да помогнем на българските болници с дооборудване, подръжка и сервиз в борбата с COVID-19! Включете се в инициативата ТУК!

Анализи / Техн. решения

 • DTS: Модули за измерване на ток и напрежение I и U на мрежовия анализатор DIRIS Digiware на Socomec

  DTS: Модули за измерване на ток и напрежение I и U на мрежовия анализатор DIRIS Digiware на Socomec

  Инженер.bg съвместно с DTS „Цифрови преносни системи“ продължава представянето на мрежовия анализатор Diris Digiware на Socomec. Устройството представлява иновативно решение в областта на измервателната техника и съчетава в себе си измервателна технология с IT решение, осигуряващи по-висока точност и възможности за пренос на информация. Следващите компоненти, които ще представим и които влизат в състава на устройството, са измервателните модули за ток и напрежение I и U.

 • Слънчеви колектори Vitosol 100-FM и Vitosol 200-FM с иновативната защита от прегряване ThermProtect на Viessmann

  Слънчеви колектори Vitosol 100-FM и Vitosol 200-FM с иновативната защита от прегряване ThermProtect на Viessmann

  Утвърденият немски производител на ОВК системи Viessmann заинтригува вниманието на техническата общност с две иновативни решения, вече част от богатата продуктова гама на компанията. Двата нови слънчеви колектора Vitosol 100-FM и Vitosol 200-FM притежават защита от прегряване, базирана на иновативната технология на Viessmann ThermProtect – първото в света техническо решение за интелигентно предотвратяване на прегряване на соларни инсталации.

 • Хидротех: Дигитални усилвателни електронни блокове PD2 от Wandfluh

  Хидротех: Дигитални усилвателни електронни блокове PD2 от Wandfluh

  Сред продуктите в широкото портфолио на утвърдения швейцарски производител на хидравлика и електроника Wandfluh са дигиталните електронни усилвателни блокове, предназначени за широк кръг от приложения. „Серията дигитални усилватели PD2 включва три изпълнения – с кабелен изход за свободен избор на конектор, за монтаж върху електромагнитен клапан и вграден във взривозащитен електромагнитен клапан”, съобщиха за Инженер.bg от фирма Хидротех, официален представител на Wandfluh за България.

 • Термостатични, термодинамични и поплавкови кондензни гърнета на ARI Armaturen от Интерметал

  Термостатични, термодинамични и поплавкови кондензни гърнета на ARI Armaturen от Интерметал

  Различни видове кондензни гърнета на немския производител ARI Armaturen предлага фирма Интерметал. „Кондензните гърнета са неизменна част от всяка парокондензатна система, като до голяма степен определят и ефективността й на работа. Това налага обръщането на сериозно внимание при избора на кондензно гърне, не само от гледна точка на подходящо като конструкция и технически характеристики, но и като предлагано качество и надеждност”, коментираха за Инженер.bg от Интерметал.

 • Ефективна отоплителна система с енергоспестяваща централа Regucor WHS на Oventrop

  Ефективна отоплителна система с енергоспестяваща централа Regucor WHS на Oventrop

  Слънчевите колектори за производство на топла вода са сред най-често прилаганите средства за икономия на енергия в едно- и двуфамилни къщи. Посредством използването им е възможно да се повиши ефективността на отоплителната система и да се намалят разходите. Често, обаче, собствениците на подобни отоплителни системи се сблъскват с един недостатък – трудно синхронизиране на множеството компоненти на системата.

 • Надеждното измерване на шумовите нива повишава ефективността на мерките за контрол на околния шум

  Надеждното измерване на шумовите нива повишава ефективността на мерките за контрол на околния шум

  Нарастването на околния шум, особено в градските райони, е един непрекъснато задълбочаващ се проблем, оказващ негативно влияние върху здравето на хората. „Предприемането на мерки за ограничаване на шумовите нива е скъпо начинание, поради което се налага предварително определяне на зоните с най-високи нива на шум”, коментираха за Инженер.bg от фирма Спектри, която предлага система за наблюдение на околния шум (ENM) тип 7843 на Brüel&Kjær.

 • Styronit – екологичен изолационен материал, който се полага без закрепващи елементи

  Styronit – екологичен изолационен материал, който се полага без закрепващи елементи

  Стандартно, изолационните материали се предлагат под формата на рола или плоскости с определен размер. Полагането им върху фасадата или от вътрешната страна на сградата изисква използването на допълнителни закрепващи елементи. „Styronit e изолационен материал, които се предлага под формата на готова мазилка, която се нанася лесно и която покрива изцяло основната повърхност”, коментираха от фирма Ем Би Ти Ай Груп, която предлага изолационните продукти с марка Styronit у нас.

 • Усилвателен и регулиращ модул за задвижване на вентили от Wandfluh

  Усилвателен и регулиращ модул за задвижване на вентили от Wandfluh

  Цифровият усилвателен и регулиращ модул MD2 на утвърдения швейцарски производител на хидравлично оборудване Wandfluh е разработен специално за задвижване на хидравлични вентили в тежки експлоатационни условия. „Устройството е предназначено за използване в места с високи стойности на влага, температура, вибрациии или колебания в захранващото напрежение”, съобщиха от фирма Хидротех.

 • UPS устройства за IT приложения от серията ITYS на Socomec

  UPS устройства за IT приложения от серията ITYS на Socomec

  Непрекъсваемите токозахранващи устройства от серията ITYS на Socomec са сред най-новите продуктови предложения на утвърдената българска фирма DTS - “Цифрови Преносни Системи“. Сред възможните й приложения са: професионални работни станции, сървъри и корпоративни мрежи, складове за съхранение, индустриална автоматизация, системи за сигурност, телекомуникационни системи, критични индустриални приложения.

 • Първокласно инхибирано електроизолационно масло Diala S4 Zx-I от Shell

  Първокласно инхибирано електроизолационно масло Diala S4 Zx-I от Shell

  Съвременните условия на пренос и разпределение на електрическата енергия налагат все по-строги изисквания към едно от най-важните съоръжения – силовите трансформатори. Волтажът им се увеличава, размерът - намалява, а в същото време от тях се очаква да имат по-дълъг живот и да са по-надеждни при експлоатация. В отговор на нарастващите предизвикателства в сектора, водещият производител на масла Shell разработи електроизолационното масло Shell Diala S4 ZX-I.

Още от Енергетика (ВЕИ)