Да помогнем на българските болници с дооборудване, поддръжка и сервиз в борбата с COVID-19! Включете се в инициативата ТУК!

Анализи / Техн. решения

 • DTS: Комуникационен портал G към революционната система за контрол на електропотреблението DIRIS Digiware

  DTS: Комуникационен портал G към революционната система за контрол на електропотреблението DIRIS Digiware

  DTS „Цифрови преносни системи“, съвместно с Инженер.bg, продължава поредицата от материали за мрежовия анализатор DIRIS Digiware на Socomec. "Системата DIRIS Digiware е технологична иновация, която по своята същност води до революционно развитие в измерване на енергопотреблението и в мониторинга на качеството на електроенергията”, съобщиха от фирма DTS, ексклузивен дистрибутор и сервизен център на Socomec за България.

 • Астел: Лесно локализиране на всякакъв тип течове с хелиевите детектори на Pfeiffer Vacuum

  Астел: Лесно локализиране на всякакъв тип течове с хелиевите детектори на Pfeiffer Vacuum

  Възникването на теч е сериозен проблем, който, ако не бъде открит и отстранен навреме, може да доведе до значителни загуби. Рядко обаче, течовете са ясно видими. В повечето случаи, за тяхното локализиране, е необходимо използването на специализирано оборудване. „Хелиевите детектори на нашия партньор - водещата немска компания Pfeiffer Vacuum са с много широко индустриално приложение и могат да бъдат използвани за откриване на скрити течове във всяка система”, информираха от фирма Астел.

 • DTS: Модули за измерване на ток и напрежение I и U на мрежовия анализатор DIRIS Digiware на Socomec

  DTS: Модули за измерване на ток и напрежение I и U на мрежовия анализатор DIRIS Digiware на Socomec

  Инженер.bg съвместно с DTS „Цифрови преносни системи“ продължава представянето на мрежовия анализатор Diris Digiware на Socomec. Устройството представлява иновативно решение в областта на измервателната техника и съчетава в себе си измервателна технология с IT решение, осигуряващи по-висока точност и възможности за пренос на информация. Следващите компоненти, които ще представим и които влизат в състава на устройството, са измервателните модули за ток и напрежение I и U.

 • Слънчеви колектори Vitosol 100-FM и Vitosol 200-FM с иновативната защита от прегряване ThermProtect на Viessmann

  Слънчеви колектори Vitosol 100-FM и Vitosol 200-FM с иновативната защита от прегряване ThermProtect на Viessmann

  Утвърденият немски производител на ОВК системи Viessmann заинтригува вниманието на техническата общност с две иновативни решения, вече част от богатата продуктова гама на компанията. Двата нови слънчеви колектора Vitosol 100-FM и Vitosol 200-FM притежават защита от прегряване, базирана на иновативната технология на Viessmann ThermProtect – първото в света техническо решение за интелигентно предотвратяване на прегряване на соларни инсталации.

 • Хидротех: Дигитални усилвателни електронни блокове PD2 от Wandfluh

  Хидротех: Дигитални усилвателни електронни блокове PD2 от Wandfluh

  Сред продуктите в широкото портфолио на утвърдения швейцарски производител на хидравлика и електроника Wandfluh са дигиталните електронни усилвателни блокове, предназначени за широк кръг от приложения. „Серията дигитални усилватели PD2 включва три изпълнения – с кабелен изход за свободен избор на конектор, за монтаж върху електромагнитен клапан и вграден във взривозащитен електромагнитен клапан”, съобщиха за Инженер.bg от фирма Хидротех, официален представител на Wandfluh за България.

 • Термостатични, термодинамични и поплавкови кондензни гърнета на ARI Armaturen от Интерметал

  Термостатични, термодинамични и поплавкови кондензни гърнета на ARI Armaturen от Интерметал

  Различни видове кондензни гърнета на немския производител ARI Armaturen предлага фирма Интерметал. „Кондензните гърнета са неизменна част от всяка парокондензатна система, като до голяма степен определят и ефективността й на работа. Това налага обръщането на сериозно внимание при избора на кондензно гърне, не само от гледна точка на подходящо като конструкция и технически характеристики, но и като предлагано качество и надеждност”, коментираха за Инженер.bg от Интерметал.

 • Ефективна отоплителна система с енергоспестяваща централа Regucor WHS на Oventrop

  Ефективна отоплителна система с енергоспестяваща централа Regucor WHS на Oventrop

  Слънчевите колектори за производство на топла вода са сред най-често прилаганите средства за икономия на енергия в едно- и двуфамилни къщи. Посредством използването им е възможно да се повиши ефективността на отоплителната система и да се намалят разходите. Често, обаче, собствениците на подобни отоплителни системи се сблъскват с един недостатък – трудно синхронизиране на множеството компоненти на системата.

 • Надеждното измерване на шумовите нива повишава ефективността на мерките за контрол на околния шум

  Надеждното измерване на шумовите нива повишава ефективността на мерките за контрол на околния шум

  Нарастването на околния шум, особено в градските райони, е един непрекъснато задълбочаващ се проблем, оказващ негативно влияние върху здравето на хората. „Предприемането на мерки за ограничаване на шумовите нива е скъпо начинание, поради което се налага предварително определяне на зоните с най-високи нива на шум”, коментираха за Инженер.bg от фирма Спектри, която предлага система за наблюдение на околния шум (ENM) тип 7843 на Brüel&Kjær.

 • Styronit – екологичен изолационен материал, който се полага без закрепващи елементи

  Styronit – екологичен изолационен материал, който се полага без закрепващи елементи

  Стандартно, изолационните материали се предлагат под формата на рола или плоскости с определен размер. Полагането им върху фасадата или от вътрешната страна на сградата изисква използването на допълнителни закрепващи елементи. „Styronit e изолационен материал, които се предлага под формата на готова мазилка, която се нанася лесно и която покрива изцяло основната повърхност”, коментираха от фирма Ем Би Ти Ай Груп, която предлага изолационните продукти с марка Styronit у нас.

 • Усилвателен и регулиращ модул за задвижване на вентили от Wandfluh

  Усилвателен и регулиращ модул за задвижване на вентили от Wandfluh

  Цифровият усилвателен и регулиращ модул MD2 на утвърдения швейцарски производител на хидравлично оборудване Wandfluh е разработен специално за задвижване на хидравлични вентили в тежки експлоатационни условия. „Устройството е предназначено за използване в места с високи стойности на влага, температура, вибрациии или колебания в захранващото напрежение”, съобщиха от фирма Хидротех.

Още от Енергетика (ВЕИ)