Анализи / Техн. решения

 • Иновативен регулиращ вентил серия ZX на Neles разработи Metso

  Иновативен регулиращ вентил серия ZX на Neles разработи Metso

  Новата серия ZX от търговската гама Neles RotaryGlobe на водещия производител Metso Automation обхваща иновативни въртящи се регулиращи вентили, подходящи за използване в широка гама от приложения. „Използването им осигурява високи експлоатационни стандарти по отношение на регулирането на дебита, надеждността и сигурността на работа. Отличават се с ефективност, висока работоспособност, гарантирана последователност и сигурност на процесите, които регулират“, коментират за Инженер.bg от фирма Герион, която предлага Metso Automation на българския пазар.

 • Чиста работна среда - без пари и водна мъгла

  Чиста работна среда - без пари и водна мъгла

  Джеймс Стенсфийлд, директор на Filtermist International, коментира центробежната технология, използвана в системите на компанията, които са предназначени да отстраняват потенциално опасните и разрушителни пари и водна мъгла от работното помещение. В материала бихте могли да прочетете повече за принципа на работа на системите, за конструктивните им специфики, както и за широката им приложна област. На българския пазар доказаните в практиката технически решения на Filtermist International се предлагат от фирма Лазатек.

 • Иновативна технология на Viessmann оползотворява енергията на леда

  Иновативна технология на Viessmann оползотворява енергията на леда

  Тенденцията за повишаване на цената на първичните енергоизточници води до все по-висока актуалност на термопомпените системи. Те оползотворяват топлинната енергия от въздуха, земята и подпочвените води. Отчитайки огромния енергиен потенциал на природните процеси, водещата немска компания Viessmann инвестира в разработването на технология, оползотворяваща енергийно преминаването на водата от течно в твърдо агрегатно състояние.

 • Анализ на енергийната ефективност на помпени агрегати

  Анализ на енергийната ефективност на помпени агрегати

  Грундфос България предлага промоционално обследване на помпени съоръжения при подмяна на стари енергоемки системи с нови помпени системи на водещата датска компания. Компанията работи по собствено разработена програма и с апаратура, анализираща енергийната ефективност на съществуващи енергоемки помпени агрегати и замяната им с нови енергоспестяващи съоръжения. Целта на обследването е спазване на новото европейско законодателство в сектора, определящо нови строги изисквания относно енергийната ефективност.

 • Инфрачервените камери - надеждна технология за откриване на проблеми във всички сфери на индустрията, енергетиката и строителството

  Инфрачервените камери - надеждна технология за откриване на проблеми във всички сфери на индустрията, енергетиката и строителството

  Термографският анализ е сред най-надеждните и ефикасни технологии за превантивен мониторинг. Това е бърз, задълбочен и безопасен процес за активно откриване на термични проблеми, преди те да са предизвикали повреди и смущения. Изследването и наблюдението на енергийната ефективност е от изключително важно значение при установяване на изправността и надеждността на електрически или механични системи.

 • Нова каталитична инсталация за хидрокрекинг в Лукойл Нефтохим Бургас

  Нова каталитична инсталация за хидрокрекинг в Лукойл Нефтохим Бургас

  Дълбочинната преработка на нефта ще се повиши до над 90% вместо досегашните 75%. Инвестицията в каталитичната инсталация за хидрокрекинг се оценява на 910 млн. евро.

Още от Енергетика (ВЕИ)