Да помогнем на българските болници с дооборудване, поддръжка и сервиз в борбата с COVID-19! Включете се в инициативата ТУК!

Анализи / Техн. решения

 • UPS устройства за IT приложения от серията ITYS на Socomec

  UPS устройства за IT приложения от серията ITYS на Socomec

  Непрекъсваемите токозахранващи устройства от серията ITYS на Socomec са сред най-новите продуктови предложения на утвърдената българска фирма DTS - “Цифрови Преносни Системи“. Сред възможните й приложения са: професионални работни станции, сървъри и корпоративни мрежи, складове за съхранение, индустриална автоматизация, системи за сигурност, телекомуникационни системи, критични индустриални приложения.

 • Първокласно инхибирано електроизолационно масло Diala S4 Zx-I от Shell

  Първокласно инхибирано електроизолационно масло Diala S4 Zx-I от Shell

  Съвременните условия на пренос и разпределение на електрическата енергия налагат все по-строги изисквания към едно от най-важните съоръжения – силовите трансформатори. Волтажът им се увеличава, размерът - намалява, а в същото време от тях се очаква да имат по-дълъг живот и да са по-надеждни при експлоатация. В отговор на нарастващите предизвикателства в сектора, водещият производител на масла Shell разработи електроизолационното масло Shell Diala S4 ZX-I.

 • Широка функционалност и дистанционен мониторинг със вибродиагностиката на Vibrocontrol 1500

  Широка функционалност и дистанционен мониторинг със вибродиагностиката на Vibrocontrol 1500

  Фирма Антем представя на българския пазар мощен 2/4 канален уред от последно поколение, предназначен за надежден мониторинг и вибродиагностика на състоянието на машини на водещия немски производител Brüel&Kjær Vibro. „Vibrocontrol 1500 осигурява точен, високоспециализиран анализ на вибрациите на лагери. Уредът е разработен за измервания в съответствие с международния стандарт ISO 10816”, коментират за Инженер.bg от фирма Антем.

 • Мрежови анализатори и софтуер за енергиен мениджмънт от Семо

  Мрежови анализатори и софтуер за енергиен мениджмънт от Семо

  Изграждането на интегриращ се европейски енергиен пазар наложи нови енергийни стратегии, които следват приоритетите на енергийната политика на Европейския съюз. "По този начин енергийната ефективност придобива все по-съществено значение. Възможността за контрол на електропотреблението от енергийните дружества, чрез внедряване на конкретни системи и решения за тарифиране на енергията и дистанционно отчитане, се явява основен инструмент на енергийната ефективност", коментират за Инженер.bg от фирма Семо.

 • Иновативен регулиращ вентил серия ZX на Neles разработи Metso

  Иновативен регулиращ вентил серия ZX на Neles разработи Metso

  Новата серия ZX от търговската гама Neles RotaryGlobe на водещия производител Metso Automation обхваща иновативни въртящи се регулиращи вентили, подходящи за използване в широка гама от приложения. „Използването им осигурява високи експлоатационни стандарти по отношение на регулирането на дебита, надеждността и сигурността на работа. Отличават се с ефективност, висока работоспособност, гарантирана последователност и сигурност на процесите, които регулират“, коментират за Инженер.bg от фирма Герион, която предлага Metso Automation на българския пазар.

 • Чиста работна среда - без пари и водна мъгла

  Чиста работна среда - без пари и водна мъгла

  Джеймс Стенсфийлд, директор на Filtermist International, коментира центробежната технология, използвана в системите на компанията, които са предназначени да отстраняват потенциално опасните и разрушителни пари и водна мъгла от работното помещение. В материала бихте могли да прочетете повече за принципа на работа на системите, за конструктивните им специфики, както и за широката им приложна област. На българския пазар доказаните в практиката технически решения на Filtermist International се предлагат от фирма Лазатек.

 • Иновативна технология на Viessmann оползотворява енергията на леда

  Иновативна технология на Viessmann оползотворява енергията на леда

  Тенденцията за повишаване на цената на първичните енергоизточници води до все по-висока актуалност на термопомпените системи. Те оползотворяват топлинната енергия от въздуха, земята и подпочвените води. Отчитайки огромния енергиен потенциал на природните процеси, водещата немска компания Viessmann инвестира в разработването на технология, оползотворяваща енергийно преминаването на водата от течно в твърдо агрегатно състояние.

 • Анализ на енергийната ефективност на помпени агрегати

  Анализ на енергийната ефективност на помпени агрегати

  Грундфос България предлага промоционално обследване на помпени съоръжения при подмяна на стари енергоемки системи с нови помпени системи на водещата датска компания. Компанията работи по собствено разработена програма и с апаратура, анализираща енергийната ефективност на съществуващи енергоемки помпени агрегати и замяната им с нови енергоспестяващи съоръжения. Целта на обследването е спазване на новото европейско законодателство в сектора, определящо нови строги изисквания относно енергийната ефективност.

 • Инфрачервените камери - надеждна технология за откриване на проблеми във всички сфери на индустрията, енергетиката и строителството

  Инфрачервените камери - надеждна технология за откриване на проблеми във всички сфери на индустрията, енергетиката и строителството

  Термографският анализ е сред най-надеждните и ефикасни технологии за превантивен мониторинг. Това е бърз, задълбочен и безопасен процес за активно откриване на термични проблеми, преди те да са предизвикали повреди и смущения. Изследването и наблюдението на енергийната ефективност е от изключително важно значение при установяване на изправността и надеждността на електрически или механични системи.

 • Нова каталитична инсталация за хидрокрекинг в Лукойл Нефтохим Бургас

  Нова каталитична инсталация за хидрокрекинг в Лукойл Нефтохим Бургас

  Дълбочинната преработка на нефта ще се повиши до над 90% вместо досегашните 75%. Инвестицията в каталитичната инсталация за хидрокрекинг се оценява на 910 млн. евро.

Още от Енергетика (ВЕИ)