Да помогнем на българските болници с дооборудване, поддръжка и сервиз в борбата с COVID-19! Включете се в инициативата ТУК!

Дискусии / Позиции

 • Ейч Ай Инженеринг: Пожароустойчиви шинопроводи Impact на Megabarre – съвременна алтернатива на кабелите

  Ейч Ай Инженеринг: Пожароустойчиви шинопроводи Impact на Megabarre – съвременна алтернатива на кабелите

  Магистралните шинопроводи Impact на Megabarre са проектирани за пренос и разпределение на електроенергия в електроразпределителни съоръжения ниско напрежение. Типични примери са свързване на трансформатори към електроразпределителните табла или на отделни електроразпределителни панели един с друг, както и за пренос и разпределение на електрозахранване в промишлени, търговски и административни сгради.

 • Трейс Ипома: „Стремим се към енергийно ефективно и екологосъобразно производство на пластмасови изделия“

  Трейс Ипома: „Стремим се към енергийно ефективно и екологосъобразно производство на пластмасови изделия“

  Трейс Ипома е българска компания, част от семейството на Thrace Group, специализирана в два сегмента: шприцоване под налягане и производство на еднократни пластмасови опаковки за различни индустриални сектори. „Една от основните цели на фирмата е да трансформира производството си в съответствие с т.нар. „кръгова икономика“, която представлява модел на производство и потребление, ограничаващ отпадъците до минимум“, споделиха от компанията за Инженер.bg.

 • Управлявайте и оптимизирайте процесите по маркиране от разстояние – с принтери Linx 8900 и Linx PrinterNet от Бетелгиус

  Управлявайте и оптимизирайте процесите по маркиране от разстояние – с принтери Linx 8900 и Linx PrinterNet от Бетелгиус

  Обявеното извънредно положение и последвалите строги мерки, свързани с разпространението на COVID-19, в огромна степен промениха индустриалния живот в цял свят. „Ние от Бетелгиус правим всичко възможно, за да сме полезни и отговорни в тези предизвикателни времена и решихме да предоставим безплатно включване на услугата за отдалечено управление PrinterNet за период от 1 година с всеки закупен принтер Linx 8900“, съобщиха за Инженер.bg от доказаната българска компания.

 • Максимално използване на съхранената енергия – с Vacon® NXP с DC/DC конвертор на Danfoss Drives от Бандени

  Максимално използване на съхранената енергия – с Vacon® NXP с DC/DC конвертор на Danfoss Drives от Бандени

  Хибридните системи за захранване с енергия навлизат все повече в употреба. Vacon® NXP с DC/DC конвертор на Danfoss Drives е система за преобразуване на енергия, която предлага възможност за включване към различни източници на енергия, например батерии, кондензатори, соларни панели и др. Поради голямото разнообразие на напрежения от външни източници, системата Vacon® NXP с DC/DC конвертор предлага максимално използване на съхранената енергия.

 • Специалистите от фирма Елма-М-Груп съветват: Как да изберем правилния генератор за ток?

  Специалистите от фирма Елма-М-Груп съветват: Как да изберем правилния генератор за ток?

  Съществуват генератори с малки мощности, способни да захранят малки, индивидуални къщи, както и модели с големи мощности, необходими за мащабни енергийни обекти. Но как да разберем кой е най-подходящият вариант за специфичното предназначение, в което ще го използваме? Инженер.bg се допита до мнението на специалистите по този въпрос. Ето какво споделиха с нас от Елма-М-Груп, водеща компания, специализирана в търговията и дистрибуцията с електроапаратура и оборудване.

 • Какви практики прилага КонтурГлобал Марица Изток 3, за да покрие и най-строгите екологичните стандарти

  Какви практики прилага КонтурГлобал Марица Изток 3, за да покрие и най-строгите екологичните стандарти

  Замърсяването на околната среда предопредели създаването на своеобразна екологична етика, която промишлените компании трябва да прилагат, за да намалят неблагоприятните последствия за природата от тяхната дейност. Немалко са и компаниите, които се справят успешно с тази задача. За една от тях – електроцентралата КонтурГлобал Марица Изток 3, ще ви разкажем в днес. Ще разберете и защо тя е първата електроцентрала на Балканите, покриваща установените екологични стандарти.

 • Елма-М-Груп: „Разполагаме с богат опит в областта на резервното електрозахранване“

  Елма-М-Груп: „Разполагаме с богат опит в областта на резервното електрозахранване“

  Кое е най-ценното в съвременния свят? Разбира се, отговорът на този въпрос не е универсален, но безспорно на челните места по важност застава „Нейно Величество“ информацията. Съхранението ѝ все повече и повече се осъществява в центрове за данни, разпръснати по целия свят, които се нуждаят от елктрозахранване. Какво обаче, правим в случаите когато то прекъсне? Съвсем логично е тогава да мислим за защитата на така ценната информация и Елма-М-Груп е експерт в постигането й. Какво разказаха от фирмата за Инженер.bg, нека видим...

 • Ейч Ай Инженеринг: Кабели или шинопровод – кой вариант е по-добър и по-надежден?

  Ейч Ай Инженеринг: Кабели или шинопровод – кой вариант е по-добър и по-надежден?

  Потреблението на енергия в промишлените предприятия непрекъснато се увеличава. В същото време се налага различните части на съоръженията да се пускат в експлоатация за по-кратко време. Мястото, което остава за разпределителните мрежи и енергийното захранване намалява, кабелните канали и трасета стават все по-малки или се използват за няколко вида кабели. И така, как да преценим кое е оптималното решение – шинопровод или кабел? За да изберем, трябва да знаем предимствата и недостатъците на двата метода.

 • Консултирайте се с Индустриален сервиз за предлаганите от фирмата силови електронни модули

  Консултирайте се с Индустриален сервиз за предлаганите от фирмата силови електронни модули

  През последните години устройствата на силовата електроника направиха сериозен технологичен пробив в енергоспестяването. Благодарение на гъвкавото си управление, силовите полупроводникови устройства позволяват ефективно преобразуване на електроенергията. „Нашата компания предлага силови електронни модули, които са разработени за модернизация на силовата част на промишлено електронно оборудване със средна и голяма мощност“, съобщиха от Индустриален сервиз.

 • Ховал отговаря на най-често задаваните въпроси относно използването на соларна енергия

  Ховал отговаря на най-често задаваните въпроси относно използването на соларна енергия

  Слънчевите лъчи са достатъчни да превърнат миниатюрно семенце в красив розов храст или вековен дъб. Защо тогава да не се възползваме и ние от тях по най-добрия начин? Слънцето предоставя безплатна възобновяема енергия почти във всяка точка от земното кълбо. Каква по-добра причина от това да започнем да използваме соларни системи, които са икономични и екологични? Какво трябва да знаят потребителите, за да направят правилния избор, разказваха за читателите на Инженер.bg от Ховал.

Още от Енергетика (ВЕИ)