Да помогнем на българските болници с дооборудване, поддръжка и сервиз в борбата с COVID-19! Включете се в инициативата ТУК!

Дискусии / Позиции

Гарантирайте ефективността на вашето оборудването с новата услуга по бластиране със сух лед на ЦЕРБ

05.01.2018 г.


Фирма Централна енергоремонтна база (ЦЕРБ), с утвърдени пазарни позиции у нас в сферата на енергетиката, включи нова услуга към богатата палитра от продукти, услуги и решения, които предлага на българския пазар – бластиране, или почистване, със сух лед. „Струйното почистване със сух лед e непроводим, природосъобразен процес, даващ възможност всички замърсявания и отлагания по повърхността на оборудването да бъдат отстранени – на място, без предварително охлаждане и демонтаж. В допълнение, времето на престой, необходимо за почистване, може да бъде редуцирано до 65%“, информираха за Инженер.bg от компанията.Бластирането със сух лед е изключително подходящо и напълно приложимо при различни видове машини, агрегати и системи, като турбини, генератори, двигатели, ротори, статори, трансформатори, прекъсвачи, разединители, изводи и др.

 

„С течение на времето, вентилационните канали на статорния магнитопровод се замърсяват, а това ограничава въздушния поток, който преминава през магнитопровода и съответно намалява охлаждането му“, обясниха от ЦЕРБ. „Бластирането със сух лед напълно почиства както вентилационните канали, така и останалата част от магнитопровода“, категорични са от дружеството.

 

Когато не е необходима подмяна на статорната намотка, но тя е силно замърсена, се препоръчва да бъде почистена, тъй като наличието на замърсяване върху намотките води до влошаване на изолационните качества на материалите. В повечето случаи се прилага почистване с различни видове химикали, които освен, че са много вредни за здравето на хората, работещи с тях, застрашават от повреда изолацията на статорната намотка. „Почистването със сух лед позволява много фино да бъдат премахнати замърсяванията в челните части на статорната намотка, без да има опасност от повреждането ѝ. Предимство е, че процесът може да се осъществява на място, без да е необходимо да се демонтира цялото оборудване. След почистване на силно замърсена статорна намотка се гарантира повишаване на изолационното съпротивление“, заявиха от българската фирма.

 

Основни предимства на бластирането със сух лед:

 - Намалява риска от фатални повреди;
 - Повишава индекса на поляризация;
 - Подобрява топлинното разсейване;
 - Намалява времето на престой за почистване с до 65%;
 - Чистене на място без охлаждане и разглобяване;
 - Непроводим процес;
 - Неабразивен процес;
 - Природосъобразна манипулация.

 

Повече информация за Централна енергоремонтна база ЕАД, марките, продуктите и услугите, които предлага у нас, реализации и активни промоционални кампании, бихте могли да намерите в микросайта на фирмата в Борса.bg ТУК!


Източник на снимковия материал: ЦЕРБ

Още от Енергетика (ВЕИ)