Да помогнем на българските болници с дооборудване, поддръжка и сервиз в борбата с COVID-19! Включете се в инициативата ТУК!

Дискусии / Позиции

Ейч Ай Инженеринг: „Не трябва да се прави компромис с качеството при избора на UPS устройство“

02.08.2018 г.


UPS-ите, или непрекъсваемите източници на захранване, са устройства, които осигуряват електроенергия в случаите, когато възникне неизправност в централната електрозахранваща мрежа. Тяхната роля е от ключово значение, особено в приложения, при които дори кратко прекъсване на електрозахранването може да има сериозни последствия, като например в болници, производствени предприятия или в областта на енергетиката. „Точно поради тази причина при избора на подобна система не следва да се прави компромис с качеството“, коментираха за Инженер.bg експертите от фирма Ейч Ай Инженеринг, утвърдена българска компания, оперираща в индустрията и енергетиката.Основният показател за качество при UPS устройствата е тяхната надеждност, която е в основата на разликата между добре изработените устройства от производители с опит, потенциал и традиции и някои по-масови серии. „Батериите са по-скоро въпрос на икономическо решение. Тук обичайно по-качествените се отличават с по-дълъг живот, така че изборът на по-висок клас батерия повишава периода на ползването ѝ и почти винаги е по-изгоден икономически в дългосрочен план“, заявиха от Ейч Ай Инженеринг. „Въпреки това всички батерии имат определен живот, който обичайно е по-къс от периода на експлоатация на UPS устройството. Затова те са обект на периодични профилактични замервания и диагностика на състоянието им, позволяващи навременната им подмяна, когато това е необходимо“, посочиха още от компанията.


 

При UPS системите, освен по-широко разпространените и познати като приложение устройства, гарантиращи работата на малки консуматори, са налични и модели, които могат да поддържат значителна мощност. „Сериите, които предлагаме ние, достигат до 800 kVA. Те са истински мощен съюзник, когато непрекъсваемостта на електричеството е без алтернатива“, подчертаха специалистите от българското дружество.


На българския пазар фирма Ейч Ай Инженеринг предлага изделията на световно утвърдения италиански производител на силови електронни системи и решения за тежки промишлени, търговски и ИКТ (информационни и комуникационни технологии) приложения Borri. Налични са модели за индустриални приложения с мощност от 30 до 800 kVA, за IT сектора – от 10 до 20 kVA.


   Мощности
   от  до  
 Индустриални  30  800  kVA
 IT сектор (online)  10  20  kVA

 Монофазни

 Линейни интерактивни (Line interactive)  600  2 000  VA
 Онлайн с двойно преобразуване (Online double conversion)  1  60  VA
 Токоизправители (RMB)  25  100  A
 Токоизправители
 RCB  50  100  A
 RTB  50  1 000  A

 

„Изборът на UPS устройство изисква внимание и експертиза относно някои специфики, така че най-добрият съвет, който можем да ви дадем, е да се свържете с нас“, заявиха в заключение от фирмата.


 

Повече информация за Ейч Ай Инженеринг ООД, марките, продуктите и услугите, които предлага у нас, реализации и актуални промоционални кампании, бихте могли да намерите в микросайта на фирмата в Борса.bg! 


Разберете още кои са активните постоянни и стажантски позиции на компанията, както и подробности за технологичните възможности и бъдещите й планове за развитие от ТУК!


Източник на снимковия материал: Ейч Ай Инженеринг, Borri Group

Още от Енергетика (ВЕИ)