Да помогнем на българските болници с дооборудване, поддръжка и сервиз в борбата с COVID-19! Включете се в инициативата ТУК!

Дискусии / Позиции

Ейч Ай Инженеринг: Шинопроводите – предпочитаното решение при изграждането на магистрални канали

19.09.2018 г.


Една от технологиите, предизвикала истинска революция в развитието на електротехниката и енергетиката, и по-специално при изграждането на магистрални канали, са шинопроводите – без съмнение доказано в практиката решение за опитните инженери и проектанти. Благодарение на тях проводниците и усилията при вкопаването и изграждането на значителни по обем кабелни трасета са оставени в миналото, като вече са заменени със съвременни модулни магистрали за пренос на напрежение.„Сериите шинопроводи предлагат огромно разнообразие от решения за пренос – по форма, капацитет, със и без защитно покритие и др. Тяхното приложение е практически неограничено – от най-големите индустриални обекти до малки сгради“, коментираха за Инженер.bg от фирма Ейч Ай Инженеринг, една от водещите у нас компании, предлагаща разнородни решения в областта на енергетиката.


Сред основните предимства на шинопроводите са бързината, лекотата и прецизността при тяхната инсталация. Те могат драстично да скъсят периода на реализация на един от най-трудоемките процеси при изграждането на ел. частта на даден обект. „Използването им категорично води до позиционирането на обекта в по-висок клас на изпълнение. Това се дължи на надеждността им при експлоатация – модулните трасета позволяват лесни ремонтни работи и корекции, без да е необходима интервенция по конструкцията или довършителните работи“, поясниха специалистите от българското дружество.Друго важно преимущество на шинопроводите е, че те са икономически изгодни, което ги прави предпочитан избор при изграждането на ел. инсталациите в сградите. „При добре изготвен проект шинопроводите могат да ви струват по-малко от кумулативните финанси, необходими за инсталацията, интервенцията по конструкцията и довършителните работи при класическо окабеляване. За спестеното време дори не отваряме дума“, подчертаха от Ейч Ай Инженеринг.


На българския пазар към настоящия момент са налични няколко марки шинопроводи със сходни конструктивни характеристики, но със съществени разлики в качеството на изпълнение, системите за монтаж и използваните материали за конструирането им. Ейч Ай Инженеринг е представител у нас на един от световните лидери в разработката на шини, шинопроводи и шинни системи Megabarre. В следващ редакционен материал ще ви разкажем за историята и продуктите на тази утвърдена международна компания.Повече информация за Ейч Ай Инженеринг ООД, марките, продуктите и услугите, които предлага у нас, реализации и актуални промоционални кампании, бихте могли да намерите в микросайта на фирмата в Борса.bg!


Разберете още кои са активните постоянни и стажантски позиции на компанията, както и подробности за технологичните възможности и бъдещите й планове за развитие от ТУК!


Източник на снимковия материал: Ейч Ай Инженеринг, Megabarre

Още от Енергетика (ВЕИ)