Да помогнем на българските болници с дооборудване, поддръжка и сервиз в борбата с COVID-19! Включете се в инициативата ТУК!

Дискусии / Позиции

Максимално използване на съхранената енергия – с Vacon® NXP с DC/DC конвертор на Danfoss Drives от Бандени

30.03.2020 г.


Хибридните системи за захранване с енергия навлизат все повече в употреба. Познати са много методи за съхранение на енергия, но широко приложение намират батериите, основно поради достъпната им цена. Vacon® NXP с DC/DC конвертор на Danfoss Drives е система за преобразуване на енергия, която предлага възможност за включване към различни източници на енергия, например батерии, кондензатори, соларни панели и др. „Поради голямото разнообразие на напрежения от външни източници, системата Vacon® NXP с DC/DC конвертор предлага максимално използване на съхранената енергия, като произвежда необходимото DC напрежение с високо качество и стабилност, така че да се гарантира надеждната работа на машините, които ползват хибридна система за захранване“, коментираха за Инженер.bg от утвърдената инженерингова и търговска фирма Бандени – основен партньор и oторизиран сервиз на Danfoss Drives за територията на България Danfoss Drives.


 

Vacon® NXP с DC/DC преобразувател може да бъде инсталиран и да работи в два варианта – с водно и с въздушно охлаждане на модулите. Захранващите напрежения и обхват на мощностите са както следва:

 

При въздушно охлаждане на модулите

 

 - 3 x 380-500 V...180-1100 kW с напрежение от батериите от 100 Vdc до 800 Vdc;

 - 3 x 525-690 V...200-1200 kW с напрежение от батериите от 100 Vdc до 1100 Vdc;

 

При водно охлаждане на модулите

 

 - 3 x 380-500 V...160-1800 kW с напрежение от батериите от 100 Vdc до 800 Vdc;

 - 3 x 525-690 V...210-1800 kW с напрежение от батериите от 100 Vdc до 1100 Vdc.

 

Минималното напрежение зависи от конкретния случай, а максималното – от DC напрежението на системата. Източникът (батериите) трябва винаги да има напрежение, по-ниско от DC напрежението на системата.


 

Характеристики и предимства

 

„Използвайки една и съща хардуерна и контролна платформа, конверторът Vacon® NXP DC/DC запазва своята гъвкавост с много малка допълнителна инвестиция. Конверторната система представлява модулно решение, което може лесно да се интегрира към съществуващи DC системи с цел разширение, и е съвместима с голямо разнообразие от източници на постоянно напрежение или други източници на енергия“, поясниха от фирма Бандени.

 

Вече обученият екип за работа със системата Vacon® NXP се нуждае от малко допълнително обучение, за да може да интегрира DC/DC конвертора.

 

„Широкият диапазон на напрежението позволява лесно добавяне на допълнителни батерии към съществуващата система, а лесната подмяна на вече изтощените – осигурява кратковременно прекъсване на процеса“, допълниха в заключение от фирма Бандени.

 

 

Повече информация за Бандени ООД, марките, продуктите и услугите, които предлага у нас, реализации и актуални промоционални кампании, бихте могли да намерите в микросайта на фирмата в Борса.bg! Разберете още кои са активните постоянни и стажантски позиции на компанията, както и подробности за технологичните възможности и бъдещите ѝ планове за развитие от ТУК!

 

Източник на снимковия материал: Бандени, Danfoss

Още от Енергетика (ВЕИ)