Да помогнем на българските болници с дооборудване, поддръжка и сервиз в борбата с COVID-19! Включете се в инициативата ТУК!

Дискусии / Позиции

Иновативно уеб приложение ABB Renewable за наблюдение на фотоволтаични паркове разработи АBB

29.03.2013 г.

Иновативно уеб приложение ABB Renewable за наблюдение на фотоволтаични паркове предлага водещата международна компания АBB, съобщиха за Инженер.bg от българския офис на АВВ.  „Предоставяме на клиентите ни най-новите тенденции в областта на възможностите за дистанционно обслужване на електроцентрали. Контролният ни център по експлоатация и поддръжка (O&M) в София следи работата на всички присъединени към него фотоволтаични централи, като контролира и осигурява производителността на основното оборудване“, поясняват от АББ България.

Уеб приложението ABB Renewable

 

събира информацията от всички наблюдавани паркове в база данни

която посредством разработен уеб интерфейс е достъпна от всяка част на света, предоставяйки достъп до отчети за състоянието на конкретния парк. „Наред с други процедури, новото приложение осигурява прогнозни резултати за работата на централата за следващия ден. Също така поддържа функционалност за оптимизация на работата на централите, както и за анализ, диагностика и аварийно отстраняване на неизправности и телефонна поддръжка. Местният персонал ще получава дистанционна помощ при локализиране на проблеми от операторите в контролния център, като се планира разработването и на автоматично уведомление чрез SMS“, поясняват от АББ България. В допълнение, АББ

 

извършва планирани превантивни проверки – системни изпитвания и измервания

с цел осигуряване на оптимални условия на работа, максимална експлоатационна готовност на оборудването и системите, както и с оглед предотвратяване на неизправности, които биха могли да възникнат вследствие на износване.
“Чрез своя непрестанен

 

фокус върху възобновяемата енергия

АББ България успешно извърши свързването към електропреносната мрежа на редица обществени соларни паркове и големи вятърни паркове в България. Предлагаме на клиентите ни персонализирани технически решения и електрически системи, максимизиращи производителността, експлоатационната готовност и надеждността на централите”, коментира за Инженер.bg Петер Симон, регионален мениджър на АББ за България.

 

Източник на снимковия материал: АББ България

Още от Енергетика (ВЕИ)