Да помогнем на българските болници с дооборудване, поддръжка и сервиз в борбата с COVID-19! Включете се в инициативата ТУК!

Дискусии / Позиции

Стомана Индъстри: „За всеки студент, започнал работа при нас, отговаря опитен ментор в продължение на половин година“

24.04.2018 г.

Седмото издание на кариерното изложение „Стажове“ събра десетки работодатели и стотици студенти на 17 април 2018 г. в ТУ-София, а на следващия ден, 18 април, във филиала на университета в Пловдив и във факултета и колеж към него в Сливен. Отново доказани компании се срещнаха с бъдещи инженери, за да им представят възможности за професионална реализация. Сред участниците бе и Стомана Индъстри, предприятие с дълбоки традиции в производството на стомана и стоманени изделия у нас, понастоящем част от водещия европейски холдинг Сиденор Груп. „Тук сме, за да предложим на студентите постоянни работни позиции“, заявиха за Инженер.bg от компанията.Производствената дейност на Стомана Индъстри е 24 часа в денонощието, организирана е в трисменен режим. „Работата на смени позволява на студентите да я съчетават с обучението си. Ето защо е подходящо тези от тях, които искат да се развиват в сектора на тежката промишленост първоначално да започнат на по-ниска позиция, така че работата да не вреди на успешното им дипломиране“, коментираха от Стомана Индъстри.


Компанията е отворила широко вратите си както за все още учащи студенти, така и за вече завършили млади специалисти, които тепърва стартират своя професионален път.


Във връзка с наемането на нови служители Стомана Индъстри е разработила специална менторска програма, която цели по-лесното и по-бързото адаптиране на новите попълнения към работните процеси. „При стандартните трудови договори първите 6 месеца са изпитателен срок за служителя. При нас този период съвпада и с встъпително обучение, по време на което новите кадри могат да разчитат на опитен ментор, експерт от съответния отдел на компанията“, разказаха от българското дружество и допълниха: „През тези първи месеци младите колеги ще получат ценни инструкции и съвети и ще усвоят нужните знания и умения, с които да се превърнат в пълноценна част от екипа ни. Освен това половин година е достатъчна, за да се преценим взаимно – от наша страна, дали човекът е подходящ за позицията, но и от негова – дали му допада дейността и професионалната атмосфера в Стомана Индъстри“.


Освен първоначалното менторство, компанията се грижи и за по-нататъшното развитие на своите кадри. „Ежегодно се изготвя индивидуален план за обучение, според който всеки служител да развива своите знания и способности“, посочиха от Стомана Индъстри.Повече информация за Стомана Индъстри АД, марките, продуктите и услугите, които предлага у нас, реализации и актуални промоционални кампании, бихте могли да намерите в микросайта на фирмата в Борса.bg!


Разберете още кои са активните постоянни и стажантски позиции на компанията, както и подробности за технологичните възможности и бъдещите ѝ планове за развитие от ТУК!Източник на снимковия материал: Инженер.bg

Още от Енергетика (ВЕИ)