Дискусии / Позиции

ТЕЦ Варна: „САТ са надежден партньор, на който можем да разчитаме и в бъдеще“

30.10.2018 г.

In SerbianБългарската инженерингова компания Системи Автоматика Технологии – САТ е утвърден партньор на десетки производствени компании в областта на процесната автоматизация. Дружеството има многобройни успешно завършени проекти, сред които е и проектиране, изработка и въвеждане в експлоатация на системи за автоматизация в цех Въглеподаване на ТЕЦ Варна. „От управата на топлоелектрическата централа оцениха положително изпълнението на автоматизираните системи в цеха, които са на съвременно техническо равнище, с осигурена висока надеждност и комфорт при работа с тях”,  заявиха за Инженер.bg от САТ.В цех Въглеподаване на ТЕЦ Варна САТ извършва пълна реконструкция на електрическата част, която включва подмяна на управлението на електродвигателите, на задвижващи механизми на въртенето и изменението в радиуса на стрелата на четири пристанищни портални крана Атлант. Едновременно с това от САТ реконструират управлението на грайферен и подемен механизъм, както и механизмите за придвижване на релсозахватните устройства на крановете.


„Друга важна техническа задача, която решихме успешно, включваше проектиране, доставка, монтаж и въвеждане в експлоатация на управлението на два крана-претоварачи, единият 25-тонен, а другият 30-тонен”, допълниха от САТ. От фирмата са извършили също и реконструкция на управлението на механизма за придвижване и на механизма на релсозахватните устройства на 30-тонния кран.


В рамките на изпълнението на проекта, от САТ доставят и монтират също лентови везни за въглищния тракт, както и разпределителна уредба 0.4 kV на ОСЩ 1 (щит на общостанционни съоръжения) за цех Въглеподаване.


„При изпълнението на автоматизираните системи за ТЕЦ Варна сме използвали съвременни решения за управление на механизмите, базирани на програмно-технически средства на фирма Siemens, като контролери Simatic S7-400, S7-300, S7-200, STEP7 и PROTOOL PRO”, поясниха от САТ.В допълнение от САТ осигуряват денонощен гаранционен и следгаранционен сервиз на системите 365 дни в годината, като гарантират реакция на сигнали до 10 часа.


„Оценяваме много високо резултатите, постигнати вследствие от внедрените от Системи Автоматика Технологии – САТ системи за управление. Компанията ни  доказа, че е надежден и коректен партньор, на който може да се разчита и за в бъдеще”, коментираха от ТЕЦ Варна.


Повече информация за САТ ЕООД, марките, продуктите и услугите, които предлага у нас, реализации и актуални промоционални кампании, бихте могли да намерите в микросайта на фирмата в Борса.bg! Разберете още кои са активните постоянни и стажантски позиции на компанията, както и подробности за технологичните възможности и бъдещите й планове за развитие от ТУК!


Източник на снимковия материал: САТ ЕООД, Siemens

Още от Енергетика (ВЕИ)