Да помогнем на българските болници с дооборудване, поддръжка и сервиз в борбата с COVID-19! Включете се в инициативата ТУК!

Дискусии / Позиции

ЧЕЗ България с коментар пред Инженер.bg за пътя към успеха чрез доказаните политики за развитие на човешките ресурси

28.05.2018 г.


На българския индустриален пазар са все повече социално отговорните компании, които инвестират както в кариерното, така и в личностното усъвършенстване и в здравето на своите служители. А корпоративните ценности осъзнато са мощен двигател за развитие на компанията. Такава компания е и ЧЕЗ България, в чиито HR отдел работят упорито всеки ден, за да внедряват модерни, съвременни политики по отношение на човешките ресурси. „От момента, в който стъпи у нас, ЧЕЗ не спира да развива дейността си и да влага в човешкия капитал“, заявиха за Инженер.bg от фирмата.ЧЕЗ е чешко акционерно дружество с водещо присъствие на енергийните пазари в Централна и Източна Европа. Групата стартира дейността си в България през 2004 г., когато придобива мажоритарен дял (67%) от електроразпределителните дружества в Западна България. „Електроразпределение Столично” АД, „Електроразпределение София Област” АД и „Електроразпределение Плевен” АД се сливат в едно предприятие – ЧЕЗ Разпределение България ЕАД. Разширявайки обхвата на присъствието си, чешката индустриална група диферсифицира дейностите си в още две дружества – ЧЕЗ Електро България и ЧЕЗ Трейд България.


„Въпреки разнородната си структура, визията и целите на всички дружества на ЧЕЗ са еднопосочни. Инвестиционните програми са насочени към модернизиране на електроразпределителната мрежа и съоръженията, както и в посока повишаване на качеството на предлаганите на клиентите услуги“, подчертаха от българската компания. В концепцията ѝ e включенo и развитието на проекти, свързани с възобновяемите енергийни източници.


„От изключителна важност за нашия успех е поддържането на мотивиран, удовлетворен и конкурентоспособен екип. Полагаме всички възможни усилия, за да инвестираме в нашите служители“, коментираха още от компанията. ЧЕЗ България изпълнява успешни и доказани политики за обучения и кариерно израстване на персонала, като същевременно полага грижи за здравето и личностното развитие на хората, избрали да работят в компанията.


„Поддържаме и редица инициативи в подкрепа на образованието. Високото качество на средните и висшите училища е път към една стабилна индустрия с много потенциал“, изтъкнаха от ЧЕЗ. Дружеството предлага на младите специалисти стипендиантска и стажантска програма, както и обучения в ЧЕЗ Академия, разработена специално за студенти от Технически университет – София.


Усилията в областта на човешките ресурси донасят на международния енергиен холдинг редица отличия, сред които сертификат „Investors in people“ Bronze, два бронзови приза в категориите „ЧР“ и „Ефективна работа в екип“ от Бизнес Награди Стиви за 2014 г., Национален златен приз „Човешки ресурси 2014“ в категория „Мениджър Човешки ресурси“ и в категория „Млад мениджър” и мн. др.„Да бъдем лидер на пазара на електроенергия в Централна и Югоизточна Европа! Това е визията на групата ЧЕЗ, една от малкото европейски енергийни компании, които успяха да задържат стабилен своя рейтинг (А-) по Standard&Poor‘s“, коментираха от дружеството.


ЧЕЗ Груп днес притежава активи в Чехия, България, Румъния, Полша, Словакия, Унгария, Холандия, Германия и Турция.


Повече информация за ЧЕЗ България ЕАД, марките, продуктите и услугите, които предлага у нас, реализации и актуални промоционални кампании, бихте могли да намерите в микросайта на фирмата в Борса.bg!


Разберете още кои са активните постоянни и стажантски позиции на компанията, както и подробности за технологичните възможности и бъдещите й планове за развитие от ТУК!


Източник на снимковия материал: ЧЕЗ България

Още от Енергетика (ВЕИ)