Дискусии / Позиции

EVN България предлага възможности за кариерно израстване в компания с международни стандарти в енергетиката

13.03.2019 г.


През 2005 г. международната компания EVN, имаща утвърдени позиции в енергийния сектор, установи стабилни позиции и на българския енергиен пазар. Днес, след повече от 13 години, EVN България е един от един от най-големите инвеститори в страната с над 1.5 млрд. лева, вложени в изграждане и подобряване на енергийната инфраструктура. „Ние доставяме електрическа енергия на над 1.5 млн. клиенти в Югоизточна България, а домакинствата, ползващи топлинна енергия в гр. Пловдив надвишават 30 000. Компанията ни се стреми да достигне и задържи световно утвърдени стандарти в сферата на устойчивото развитие, енергийната ефективност и използването на възобновяеми енергийни източници“, коментираха пред Инженер.bg от EVN България.EVN България е създадена след приватизация на енергийните дружества в Пловдив и Стара Загора. Първоначално предмет на дейността на компанията е разпределението и продажбата на електрическа енергия в Югоизточна България. През декември 2007 г. EVN България разшири своите бизнес проекти у нас чрез две нови компании − EVN Трейдинг Саут Ийст Юръп, която притежава лицензии за търговия с електрическа енергия, и EVN България Топлофикация, която е активна в областта на топлоснабдяването в Пловдив. От 2009 г. EVN България стартира реализацията на проекти в областта на възобновяемите енергийни източници. „Черпим от дългогодишния опит и традициите на концерна EVN в качеството му на надежден партньор в развитието и осъществяването на международни проекти. Следвайки тези принципи, ние сме активни и в търговията с електроенергия и квоти за CO2 емисии“ коментираха от EVN България.


 

В структурата на EVN България влизат дружествата:

 •  - EVN България Електроснабдяване;

 •  - EVN България Топлофикация;

 •  - EVN България Електроразпределение Юг;

 •  - EVN Трейдинг Саут Ийст Юръп AG;

 •  - Каварна – дъщерно дружество на концерна EVN, развиващо дейност в областта на възобновяемите енергийни източници в България.

 •  

„Като част от концерна EVN, групата EVN България си поставя високи изисквания за качество и търси най-ефективния начин за постигането им. За следването на тези цели допринасят висококвалифицираните сътрудници на компанията. 


Професионалното им развитие е важна задача за групата, тъй като целта на EVN България е да обслужва своите клиенти с мотивация и компетентност и да постигне най-високо ниво на сигурност и качество на снабдяване с енергия“, категорични са от компанията.


EVN е дружество, в което електроинженери, електромонтьори, техници и проектанти могат да намерят поле за изява на своите професионални качества. „Ние следваме стриктно инвестиционните ни намерения, осъществяваме мащабни проекти и спазваме изключително високи стандарти на работа, за да можем да обезпечим доставките на електроенергия до клиентите си във всеки един момент“, допълниха от фирмата.


EVN България е един от най-големите работодатели в страната.


Като такъв тя залага както на квалифицирани и високо мотивирани сътрудници, така и на съвременни и новаторски методи на работа. Компанията предлага на своите служители:

 •  - Професионално развитие в компания с международни стандарти;

 •  - Сътрудничество с едни от най-добрите специалисти в енергийния бизнес;

 •  - Достъп до най-нови технологии в енергетиката;

 •  - Конкурентно възнаграждение и богат пакет от допълнителни придобивки;

 •  - Участие в местни и международни проекти;

 •  - Интересни и предизвикателни задачи;

 •  - Възможност за позитивно въздействие върху бизнеса и обществото;

 •  - Постоянно обучение и развитие;

 •  - Индивидуален подход за развитие на личностния и творческия потенциал;

 •  - Баланс между работа и личен живот.Стажантска програма „Младежи с бъдеще“


Вече 13 години в компанията се провежда стажантската програма „Младежи с бъдеще“, която е част от философията на EVN да създава нови възможности за младите хора в Българи. „Чрез нея компанията ни осигурява заетост в една динамична и иновативна среда и подкрепя трудолюбието, амбицията и таланта. Програмата се радва на голям интерес – от стартирането ѝ до края на 2018 г. в EVN България са провели стаж 450 студенти, а общият брой на кандидатурите надхвърля 6000“, разказаха от HR отдела на компанията.


„Младежи с бъдеще“ позволява на студенти от технически и икономически специалности да работят в дружествата от групата ЕVN през летните месеци, да се запознаят с бизнеса отблизо, да участват във всички процеси и да придобият опит, който би бил незаменим за тяхната бъдеща професионална реализация.Стаж се провежда във всички дружества на EVN България – както в центровете на територията на цяла Югоизточна България, така и в отделите в централата в Пловдив.


Повече за програмата и възможностите, които компанията предлага, можете да намерите на www.evn.bg, секция Кариери.


Повече информация за EVN България, марките, продуктите и услугите, които предлага у нас, реализации и актуални промоционални кампании, бихте могли да намерите в микросайта на фирмата в Борса.bg! Разберете още кои са активните постоянни и стажантски позиции на компанията, както и подробности за технологичните възможности и бъдещите ѝ планове за развитие от ТУК!


Източник на снимковия материал: EVN България

Още от Енергетика (ВЕИ)