Дискусии / Позиции

 • DTS: Надеждно захранване за аварийни системи от 1.5 до 200 kVA с EMergency CPSS от Socomec

  DTS: Надеждно захранване за аварийни системи от 1.5 до 200 kVA с EMergency CPSS от Socomec

  Продуктовата гама от захранващи устройства EMergency CPSS на утвърдения френски производител Socomec е разработена за осигуряване захранването на системи за безопасност. „Всички продукти EMergency на Socomec отговарят на стандарта EN 50171. Оборудването от серията CPSS е предназначено за енергоснабдяване на осветлението на аварийните евакуационни изходи в случай на прекъсване на мрежовото захранване”, коментираха от DTS – „Цифрови преносни системи“.

 • Георги К. Първанов от СиТийм с прогноза за разрешаване на проблемите на пазара на инженерния труд у нас

  Георги К. Първанов от СиТийм с прогноза за разрешаване на проблемите на пазара на инженерния труд у нас

  „Пазарът на труда в България към момента е много различен от този преди 7 или 8 години“, заяви г-н Георги К. Първанов, управител на СиТийм – една от доказаните родни компании, опериращи в областта на човешките ресурси. СиТийм специализира в предлагането на палитра от услуги, свързани с инженерните специалисти. В интервю за Инженер.bg експертът коментира настоящото състояние в този пазарен сегмент, проблемите и възможните решения.

 • Гарантирайте ефективността на вашето оборудването с новата услуга по бластиране със сух лед на ЦЕРБ

  Гарантирайте ефективността на вашето оборудването с новата услуга по бластиране със сух лед на ЦЕРБ

  Фирма ЦЕРБ, с утвърдени пазарни позиции у нас в сферата на енергетиката, включи нова услуга към богатата палитра от продукти, услуги и решения, които предлага на българския пазар – бластиране, или почистване, със сух лед. Струйното почистване със сух лед e непроводим, природосъобразен процес, даващ възможност всички замърсявания и отлагания по повърхността на оборудването да бъдат отстранени – на място, без предварително охлаждане и демонтаж.

 • КуатроДжи: Системите на Termogamma намаляват енергийната консумация и спестяват десетки хиляди евро

  КуатроДжи: Системите на Termogamma намаляват енергийната консумация и спестяват десетки хиляди евро

  „КуатроДжи е част от международната група на Termogamma. Ние предоставяме високоефективни електрически, отоплителни и охладителни системи в диапазона 20 kW – 2 MW, както и комбинации от тях в зависимост отенергийните нужди на крайния потребител. Индивидуално проектираните системи на Termogamma се доставят готови за монтаж в транспортни контейнери директно от двете ни производствени бази в Италия”, информираха за Инженер.bg от българския офис на фирмата.

 • ТиД Инженеринг: „Имаме дългосрочен опит в изпълнението на различни проекти от областта на енергетиката“

  ТиД Инженеринг: „Имаме дългосрочен опит в изпълнението на различни проекти от областта на енергетиката“

  ТиД Инженеринг е българска компания, която повече от 10 години оперира успешно на българския пазар. „За този период се утвърдихме като коректен партньор при реализацията на редица проекти в областта на енергетиката, електротехниката и електрониката. Изпълнените от нас дейности обхващат различни сфери от проектирането, производството и услугите”, разказаха за Инженер.bg от дружеството. Енергетиката е един от основните сектори, в които фирмата работи.

 • СТeam търси подходящи кандидати за атрактивни работни позиции с видео-обръщение

  СТeam търси подходящи кандидати за атрактивни работни позиции с видео-обръщение

  Намирането на квалифицирани специалисти и кадри, готови да се развиват и учат всеотдайно, е все по-трудна задача за бизнеса. Разбирайки това, утвърдената компания в областта на човешките ресурси СТeam, подхожда по нестандартен начин, за да бъдe максимално ефективна за своите клиенти. В непринудено видео-обръщение г-н Георги К. Първанов, управител на HR-компанията, представя най-интересните свободни позиции, за които се набират кандидатури. А какви са те тази седмица? Да видим...

 • КуатроДжи: Понижете енергийните си разходи с охладителните инсталации Free Cooling Chiller Plant на Termogamma

  КуатроДжи: Понижете енергийните си разходи с охладителните инсталации Free Cooling Chiller Plant на Termogamma

  Компанията КуатроДжи, част от международната група Termogamma Energy Solutions, предлага високоефективни решения за отопление и охлаждане. Инсталацията Free Cooling Chiller Plant (FCCP) представлява промишлена охладителна система, чиято ефективност е няколко пъти по-висока в сравнение с други аналогични технологии на пазара. В сравнение с традиционните системи, FCCP гарантира по-висока ефективност и по-малко въздействие върху околната среда.

 • Гъвкавата политика на ЦЕРБ помага на служители и стажанти да намерят точното си място в компанията

  Гъвкавата политика на ЦЕРБ помага на служители и стажанти да намерят точното си място в компанията

  Централна енергоремонтна база (ЦЕРБ) е българска компания със 70 годишен опит в областта на енергетиката. В дружеството работят над 150 висококвалифицирани инженери и техници, а като стъпка в посока привличане на млади специалисти в екипа си, фирмата взе участие в едно от най-мащабните кариерни изложения у нас, при това насочено основно към технически кадри. „Дни на кариерата“ се проведе за 12-ти път на 17 и 18 октомври в Технически университет – София.

 • Индустриален сервиз: Внедряването на системи за енергиен мониторинг е основно направление в дейността ни

  Индустриален сервиз: Внедряването на системи за енергиен мониторинг е основно направление в дейността ни

  По-ниско потребление на енергия, повишаване на ефективността и ограничаване на вредното влияние върху околната среда са сред най-актуалните проблеми за индустрията в световен мащаб. „Внедряването на системи за енергиен мониторинг значително подпомага предприятията в стремежа им да намалят енергийните си разходи като подобрят своята енергийна ефективност и успешно да управляват своя въглероден отпечатък”, разказаха за Инженер.bg от фирма Индустриален сервиз.

 • Стипендиантската програма на АВВ открива нови хоризонти и осигурява спокойствие за бъдещите инженери

  Стипендиантската програма на АВВ открива нови хоризонти и осигурява спокойствие за бъдещите инженери

  „Много повече от финансова подкрепа!”, това е общото мнение на студентите от ТУ – София за ежегодните стипендии на ABB Group, които те получиха през 2016 г. Световният гигант поддържа своя стипендиантска програма за обучаващи се, които показват добри резултати, но имат нужда от помощ, за да продължат образованието си. „Менторство от професионалисти, нови умения и страхотна възможност за развитие – това получихме по време на програмата на АВВ”, споделят за Инженер.bg тримата участници.

Още от Енергетика (ВЕИ)