Да помогнем на българските болници с дооборудване, поддръжка и сервиз в борбата с COVID-19! Включете се в инициативата ТУК!

Дискусии / Позиции

 • Стомана Индъстри: „За всеки студент, започнал работа при нас, отговаря опитен ментор в продължение на половин година“

  Стомана Индъстри: „За всеки студент, започнал работа при нас, отговаря опитен ментор в продължение на половин година“

  Седмото издание на кариерното изложение „Стажове“ събра десетки работодатели и стотици студенти на 17 април 2018 г. в ТУ-София. Отново доказани компании се срещнаха с бъдещи инженери, за да им представят възможности за професионална реализация. Сред участниците бе и Стомана Индъстри, предприятие с дълбоки традиции в производството на стомана и стоманени изделия у нас, понастоящем част от водещия европейски холдинг Сиденор Груп.

 • HR-специалистите от Холанд Хайърс: Мотивационното писмо трябва да разкрива ентусиазирани и мотивирани личности

  HR-специалистите от Холанд Хайърс: Мотивационното писмо трябва да разкрива ентусиазирани и мотивирани личности

  Българо-холандското дружество Холанд Хайърс продължава да помага на специалистите от инженерния свят да открият своя професионален път. В специален коментар пред читателите на Инженер.bg от компанията обръщат внимание на важните моменти при съставянето на мотивационно писмо като част от необходимите документи при кандидатстване за дадена позиция. Вижте и конкретните съвети, които HR-специалистите формулират...

 • DTS: Надеждно захранване за аварийни системи от 1.5 до 200 kVA с EMergency CPSS от Socomec

  DTS: Надеждно захранване за аварийни системи от 1.5 до 200 kVA с EMergency CPSS от Socomec

  Продуктовата гама от захранващи устройства EMergency CPSS на утвърдения френски производител Socomec е разработена за осигуряване захранването на системи за безопасност. „Всички продукти EMergency на Socomec отговарят на стандарта EN 50171. Оборудването от серията CPSS е предназначено за енергоснабдяване на осветлението на аварийните евакуационни изходи в случай на прекъсване на мрежовото захранване”, коментираха от DTS – „Цифрови преносни системи“.

 • Георги К. Първанов от СиТийм с прогноза за разрешаване на проблемите на пазара на инженерния труд у нас

  Георги К. Първанов от СиТийм с прогноза за разрешаване на проблемите на пазара на инженерния труд у нас

  „Пазарът на труда в България към момента е много различен от този преди 7 или 8 години“, заяви г-н Георги К. Първанов, управител на СиТийм – една от доказаните родни компании, опериращи в областта на човешките ресурси. СиТийм специализира в предлагането на палитра от услуги, свързани с инженерните специалисти. В интервю за Инженер.bg експертът коментира настоящото състояние в този пазарен сегмент, проблемите и възможните решения.

 • Гарантирайте ефективността на вашето оборудването с новата услуга по бластиране със сух лед на ЦЕРБ

  Гарантирайте ефективността на вашето оборудването с новата услуга по бластиране със сух лед на ЦЕРБ

  Фирма ЦЕРБ, с утвърдени пазарни позиции у нас в сферата на енергетиката, включи нова услуга към богатата палитра от продукти, услуги и решения, които предлага на българския пазар – бластиране, или почистване, със сух лед. Струйното почистване със сух лед e непроводим, природосъобразен процес, даващ възможност всички замърсявания и отлагания по повърхността на оборудването да бъдат отстранени – на място, без предварително охлаждане и демонтаж.

 • КуатроДжи: Системите на Termogamma намаляват енергийната консумация и спестяват десетки хиляди евро

  КуатроДжи: Системите на Termogamma намаляват енергийната консумация и спестяват десетки хиляди евро

  „КуатроДжи е част от международната група на Termogamma. Ние предоставяме високоефективни електрически, отоплителни и охладителни системи в диапазона 20 kW – 2 MW, както и комбинации от тях в зависимост отенергийните нужди на крайния потребител. Индивидуално проектираните системи на Termogamma се доставят готови за монтаж в транспортни контейнери директно от двете ни производствени бази в Италия”, информираха за Инженер.bg от българския офис на фирмата.

 • ТиД Инженеринг: „Имаме дългосрочен опит в изпълнението на различни проекти от областта на енергетиката“

  ТиД Инженеринг: „Имаме дългосрочен опит в изпълнението на различни проекти от областта на енергетиката“

  ТиД Инженеринг е българска компания, която повече от 10 години оперира успешно на българския пазар. „За този период се утвърдихме като коректен партньор при реализацията на редица проекти в областта на енергетиката, електротехниката и електрониката. Изпълнените от нас дейности обхващат различни сфери от проектирането, производството и услугите”, разказаха за Инженер.bg от дружеството. Енергетиката е един от основните сектори, в които фирмата работи.

 • СТeam търси подходящи кандидати за атрактивни работни позиции с видео-обръщение

  СТeam търси подходящи кандидати за атрактивни работни позиции с видео-обръщение

  Намирането на квалифицирани специалисти и кадри, готови да се развиват и учат всеотдайно, е все по-трудна задача за бизнеса. Разбирайки това, утвърдената компания в областта на човешките ресурси СТeam, подхожда по нестандартен начин, за да бъдe максимално ефективна за своите клиенти. В непринудено видео-обръщение г-н Георги К. Първанов, управител на HR-компанията, представя най-интересните свободни позиции, за които се набират кандидатури. А какви са те тази седмица? Да видим...

 • КуатроДжи: Понижете енергийните си разходи с охладителните инсталации Free Cooling Chiller Plant на Termogamma

  КуатроДжи: Понижете енергийните си разходи с охладителните инсталации Free Cooling Chiller Plant на Termogamma

  Компанията КуатроДжи, част от международната група Termogamma Energy Solutions, предлага високоефективни решения за отопление и охлаждане. Инсталацията Free Cooling Chiller Plant (FCCP) представлява промишлена охладителна система, чиято ефективност е няколко пъти по-висока в сравнение с други аналогични технологии на пазара. В сравнение с традиционните системи, FCCP гарантира по-висока ефективност и по-малко въздействие върху околната среда.

 • Гъвкавата политика на ЦЕРБ помага на служители и стажанти да намерят точното си място в компанията

  Гъвкавата политика на ЦЕРБ помага на служители и стажанти да намерят точното си място в компанията

  Централна енергоремонтна база (ЦЕРБ) е българска компания със 70 годишен опит в областта на енергетиката. В дружеството работят над 150 висококвалифицирани инженери и техници, а като стъпка в посока привличане на млади специалисти в екипа си, фирмата взе участие в едно от най-мащабните кариерни изложения у нас, при това насочено основно към технически кадри. „Дни на кариерата“ се проведе за 12-ти път на 17 и 18 октомври в Технически университет – София.

Още от Енергетика (ВЕИ)