Дискусии / Позиции

 • ТиД Инженеринг: „Имаме дългосрочен опит в изпълнението на различни проекти от областта на енергетиката“

  ТиД Инженеринг: „Имаме дългосрочен опит в изпълнението на различни проекти от областта на енергетиката“

  ТиД Инженеринг е българска компания, която повече от 10 години оперира успешно на българския пазар. „За този период се утвърдихме като коректен партньор при реализацията на редица проекти в областта на енергетиката, електротехниката и електрониката. Изпълнените от нас дейности обхващат различни сфери от проектирането, производството и услугите”, разказаха за Инженер.bg от дружеството. Енергетиката е един от основните сектори, в които фирмата работи.

 • СТeam търси подходящи кандидати за атрактивни работни позиции с видео-обръщение

  СТeam търси подходящи кандидати за атрактивни работни позиции с видео-обръщение

  Намирането на квалифицирани специалисти и кадри, готови да се развиват и учат всеотдайно, е все по-трудна задача за бизнеса. Разбирайки това, утвърдената компания в областта на човешките ресурси СТeam, подхожда по нестандартен начин, за да бъдe максимално ефективна за своите клиенти. В непринудено видео-обръщение г-н Георги К. Първанов, управител на HR-компанията, представя най-интересните свободни позиции, за които се набират кандидатури. А какви са те тази седмица? Да видим...

 • КуатроДжи: Понижете енергийните си разходи с охладителните инсталации Free Cooling Chiller Plant на Termogamma

  КуатроДжи: Понижете енергийните си разходи с охладителните инсталации Free Cooling Chiller Plant на Termogamma

  Компанията КуатроДжи, част от международната група Termogamma Energy Solutions, предлага високоефективни решения за отопление и охлаждане. Инсталацията Free Cooling Chiller Plant (FCCP) представлява промишлена охладителна система, чиято ефективност е няколко пъти по-висока в сравнение с други аналогични технологии на пазара. В сравнение с традиционните системи, FCCP гарантира по-висока ефективност и по-малко въздействие върху околната среда.

 • Гъвкавата политика на ЦЕРБ помага на служители и стажанти да намерят точното си място в компанията

  Гъвкавата политика на ЦЕРБ помага на служители и стажанти да намерят точното си място в компанията

  Централна енергоремонтна база (ЦЕРБ) е българска компания със 70 годишен опит в областта на енергетиката. В дружеството работят над 150 висококвалифицирани инженери и техници, а като стъпка в посока привличане на млади специалисти в екипа си, фирмата взе участие в едно от най-мащабните кариерни изложения у нас, при това насочено основно към технически кадри. „Дни на кариерата“ се проведе за 12-ти път на 17 и 18 октомври в Технически университет – София.

 • Индустриален сервиз: Внедряването на системи за енергиен мониторинг е основно направление в дейността ни

  Индустриален сервиз: Внедряването на системи за енергиен мониторинг е основно направление в дейността ни

  По-ниско потребление на енергия, повишаване на ефективността и ограничаване на вредното влияние върху околната среда са сред най-актуалните проблеми за индустрията в световен мащаб. „Внедряването на системи за енергиен мониторинг значително подпомага предприятията в стремежа им да намалят енергийните си разходи като подобрят своята енергийна ефективност и успешно да управляват своя въглероден отпечатък”, разказаха за Инженер.bg от фирма Индустриален сервиз.

 • Стипендиантската програма на АВВ открива нови хоризонти и осигурява спокойствие за бъдещите инженери

  Стипендиантската програма на АВВ открива нови хоризонти и осигурява спокойствие за бъдещите инженери

  „Много повече от финансова подкрепа!”, това е общото мнение на студентите от ТУ – София за ежегодните стипендии на ABB Group, които те получиха през 2016 г. Световният гигант поддържа своя стипендиантска програма за обучаващи се, които показват добри резултати, но имат нужда от помощ, за да продължат образованието си. „Менторство от професионалисти, нови умения и страхотна възможност за развитие – това получихме по време на програмата на АВВ”, споделят за Инженер.bg тримата участници.

 • Енерджи-Ка: Инвестицията във фотоволтаична система е решение в полза на бизнеса и околната среда

  Енерджи-Ка: Инвестицията във фотоволтаична система е решение в полза на бизнеса и околната среда

  Добрите климатичните условия в България благоприятстват изграждането на фотоволтаични паркове. „Да инвестираш във фотоволтаична инсталация, която да покрива част от енергийните нужди на производството е избор, направен в интерес на собствения бизнес и на околната среда. Реализирането на подобна система означава по-малко вредни емисии в атмосферата, използване на възобновяема енергия, както и възможност за минимизиране на енергийните разходи”, разказаха от Енерджи-Ка.

 • DTS – “Цифрови преносни системи“: Анализ на данните и подобряване на енергийната ефективност с DIRIS Q800 на Socomec

  DTS – “Цифрови преносни системи“: Анализ на данните и подобряване на енергийната ефективност с DIRIS Q800 на Socomec

  Производителността на работа в една компания е в пряка връзка с качеството и надеждността на нейната енергийна мрежа. Мултифункционалният мрежови анализатор DIRIS Q800 на Socomec осъществява мониторинг на качеството на електрическата мрежа с цел осигуряване на непрекъсната работа, оптимизиране на разходите и минимизиране на производствените загуби. Tози иновативен анализатор измерва и предоставя енергийни анализи за параметрите на електроенергията на съответната мрежа.

 • ЦЕРБ – утвърденият български лидер в обслужването и ремонта на съоръжения в енергетиката

  ЦЕРБ – утвърденият български лидер в обслужването и ремонта на съоръжения в енергетиката

  Една от най-големите български инженерингови компании, доказали се като надежден доставчик на ремонтни услуги на съоръженията в енергетиката, е Централна енергоремонтна база (ЦЕРБ) ЕАД. „Дружеството е създадено през 1948 г. като държавно предприятие, през 1994 г. е регистрирано като АД, през 2001 г. е приватизирано, а няколко години по-късно преминава под формата на еднолично акционерно дружество (ЕАД)“, обясниха за Инженер.bg от българската фирма.

 • DTS - „Цифрови преносни системи“: Нов мултифункционален измервателен уред DIRIS A14 от Socomec

  DTS - „Цифрови преносни системи“: Нов мултифункционален измервателен уред DIRIS A14 от Socomec

  Чрез интегрирането на интелигентни технологии в рамките на една електрическа инфраструктура става възможно получаването на изключително важна информация за различни обекти, сгради и процеси. Тази нова комуникационна връзка, в съчетание с универсалния поглед върху работните параметри, дава възможност за намаляване на потреблението на енергия, разходите и вредните емисии. Също така, прави разпределението на ресурсите по-ефективно.

Още от Енергетика (ВЕИ)