Дискусии / Позиции

 • КуатроДжи: Ко/тригенерационна система REC+ на Termogamma повишава ефективността с до 50%

  КуатроДжи: Ко/тригенерационна система REC+ на Termogamma повишава ефективността с до 50%

  КуатроДжи предлага на вниманието на българските специалисти иновативната система REC+, генерираща едновременно ток и топлина/хлад. Тя е производство на утвърдения италиански производител Termogamma. „REC+ представлява съвременна и високоефективна система за когенерация и тригенерация, която може да произвежда едновременно електрическа и топлинна и/или охладителна енергия от 20 до 2000 kW“, съобщиха за Инженер.bg от компанията.

 • Тита-Консулт за новото си партньорство с Berthold в отговор на засиленото търсене на радиационни сензори

  Тита-Консулт за новото си партньорство с Berthold в отговор на засиленото търсене на радиационни сензори

  Изискванията за надеждност и качество към индустриалните производствени процеси непрекъснато се повишават. Технологичният прогрес не чака никого, затова интелигентният производител трябва да се движи в крачка с него и да умее да предвижда тенденциите по отношение изискванията за качество. Когато става въпрос за надежден технологичен контрол, радиоизотопните измервателни технологии са високоефективно решение за всяко промишлено предприятие.

 • CТeam: Ще ви помогнем да изберете най-добрите кандидати за вашия екип с инструмента за анализ Extended DISC

  CТeam: Ще ви помогнем да изберете най-добрите кандидати за вашия екип с инструмента за анализ Extended DISC

  В днешно време, за да сме успешни, не е достатъчно само да имаме солидни знания и опит. Все повече компании въвеждат в процеса си на подбор, в стратегията си за мотивация, задържане и развитие на хората, оценка на личностните характеристики и поведение на служителите, коментира за Инженер.bg Десислава Панова от водещата фирма CTeam, развиваща дейност в областта на управлението на човешките ресурси, с акцент в развитието и специализацията в пазара на труда на инженерни специалисти.

 • По-ниски разходи за електроенергия със системата OpCoEMS от Ем Джи Про

  По-ниски разходи за електроенергия със системата OpCoEMS от Ем Джи Про

  Когато се цели постигането на по-висока енергийна ефективност, един от основните подходи е ограничаване на потреблението на електроенергия. „Преди да се планират и предприемат конкретни мерки обаче, е необходима точна информация за потреблението, разпределено по функционални зони, дни и часове от деня”, коментираха за Инженер.bg от Ем Джи Про ООД. Едно от основните направления в дейността на фирмата е израждане на системи за енергиен мениджмънт, базирани на софтуера OpCoEMS.

 • CTeam: Хибридните позиции и функции за инженерни кадри са изключително перспективни на пазара на труда

  CTeam: Хибридните позиции и функции за инженерни кадри са изключително перспективни на пазара на труда

  В последно време, с динамичното развитие на бизнеса във всички области, се откриват нови перспективи пред инженерните кадри. В комбинация с традиционните изисквания за техническата област с различни и разнообразни отговорности от други сфери, възникват още по-привлекателни възможности за кариерно развитие, коментира за Инженер.bg г-н Георги К. Първанов от фирма CTeam, утвърдена в областта на управлението и развитието на човешките ресурси.

 • Видео: Революционната система DIRIS Digiware на Socomec наблюдава ел. инсталациите

  Видео: Революционната система DIRIS Digiware на Socomec наблюдава ел. инсталациите

  DIRIS Digiware на френската компания Socomec е система за измерване на консумираната енергия и наблюдение на електрическите инсталации, която се основава на революционни технологични иновации. Системата осигурява надежден мониторинг на мрежата, което й позволява да предвижда неизправностите, които могат да възникнат в нея, да определя критичното натоварване и да оптимизира енергийните разходи.

 • Parker Hannifin представи новият хидравличен маркуч R50TC/R56TC от серията ParLock Multispiral

  Parker Hannifin представи новият хидравличен маркуч R50TC/R56TC от серията ParLock Multispiral

  Основната цел при проектиране на нов продукт е да се постигне максимална ефективност, гъвкавост и дълъг експлоатационен живот. Воден от този принцип, Parker Hannifin, световен лидер в областта на технологиите за задвижване и управление на процеси, допълни своята серия многоспирални хидравлични маркучи за високо налягане ParLock, с новите модели R50TC/R56TC, които се предлагат с 4 или 6 спирали.

 • АС-ДС: Оптимален горивен процес с анализаторите за кислород и продукти на горенето AZ40 на АВВ

  АС-ДС: Оптимален горивен процес с анализаторите за кислород и продукти на горенето AZ40 на АВВ

  ABB Automation Products, глобален лидер в разработването на решения за автоматизация, разработи нов модел анализатор за кислород и продукти на горенето - AZ40, съобщиха за Инженер.bg от фирма АС-ДС. „Оборудван с множество функции, новият модел анализатори позволява лесно и точно да се направи фина настройка на процесите на горене с оглед подобряване на ефективността, понижаване на разхода на гориво и намаляване образуването на азотни окиси (NOx)”, поясниха от АС-ДС.

 • ВИДЕО: Нов таблет STYLISTIC V535 индустриално изпълнение за тежки експлоатационни условия от Fujitsu

  ВИДЕО: Нов таблет STYLISTIC V535 индустриално изпълнение за тежки експлоатационни условия от Fujitsu

  Новият таблет Fujitsu STYLISTIC V535 разкрива сериозни възможности за повишаване персоналната производителност на специалистите, работещи в областта на индустрията. „Таблетът се отличава с редица предимства за работа в тежки експлоатационни условия. Той е с водонепроницаем и прахозащитен корпус, има малко тегло и 8,3-инчов екран със закалено стъкло. Комуникационните му възможности се осъществяват от модулите 4G/LTE, NFC, GPS и GLONASS”, съобщиха от Fujitsu.

 • Оптимална защита с отказоустойчивите задвижки на Schiebel Antriebstechnik

  Оптимална защита с отказоустойчивите задвижки на Schiebel Antriebstechnik

  Отказоустойчиви задвижки на водещия австрийски производител на електрически задвижвания Schiebel Antriebstechnik предлага на българския пазар фирма Аква Джет 2011. „Отказоустойчивите задвижки на Schiebel Antriebstechnik са в два варианта - задвижване с изтласкване със защитна функция (Failsafe) и накланящо се на 90° задвижване, със защитна функция (Failsafe)”, коментираха за Инженер.bg от Аква Джет 2011.

Още от Енергетика (ВЕИ)