Да помогнем на българските болници с дооборудване, поддръжка и сервиз в борбата с COVID-19! Включете се в инициативата ТУК!

Дискусии / Позиции

 • CTeam: Хибридните позиции и функции за инженерни кадри са изключително перспективни на пазара на труда

  CTeam: Хибридните позиции и функции за инженерни кадри са изключително перспективни на пазара на труда

  В последно време, с динамичното развитие на бизнеса във всички области, се откриват нови перспективи пред инженерните кадри. В комбинация с традиционните изисквания за техническата област с различни и разнообразни отговорности от други сфери, възникват още по-привлекателни възможности за кариерно развитие, коментира за Инженер.bg г-н Георги К. Първанов от фирма CTeam, утвърдена в областта на управлението и развитието на човешките ресурси.

 • Видео: Революционната система DIRIS Digiware на Socomec наблюдава ел. инсталациите

  Видео: Революционната система DIRIS Digiware на Socomec наблюдава ел. инсталациите

  DIRIS Digiware на френската компания Socomec е система за измерване на консумираната енергия и наблюдение на електрическите инсталации, която се основава на революционни технологични иновации. Системата осигурява надежден мониторинг на мрежата, което й позволява да предвижда неизправностите, които могат да възникнат в нея, да определя критичното натоварване и да оптимизира енергийните разходи.

 • Parker Hannifin представи новият хидравличен маркуч R50TC/R56TC от серията ParLock Multispiral

  Parker Hannifin представи новият хидравличен маркуч R50TC/R56TC от серията ParLock Multispiral

  Основната цел при проектиране на нов продукт е да се постигне максимална ефективност, гъвкавост и дълъг експлоатационен живот. Воден от този принцип, Parker Hannifin, световен лидер в областта на технологиите за задвижване и управление на процеси, допълни своята серия многоспирални хидравлични маркучи за високо налягане ParLock, с новите модели R50TC/R56TC, които се предлагат с 4 или 6 спирали.

 • АС-ДС: Оптимален горивен процес с анализаторите за кислород и продукти на горенето AZ40 на АВВ

  АС-ДС: Оптимален горивен процес с анализаторите за кислород и продукти на горенето AZ40 на АВВ

  ABB Automation Products, глобален лидер в разработването на решения за автоматизация, разработи нов модел анализатор за кислород и продукти на горенето - AZ40, съобщиха за Инженер.bg от фирма АС-ДС. „Оборудван с множество функции, новият модел анализатори позволява лесно и точно да се направи фина настройка на процесите на горене с оглед подобряване на ефективността, понижаване на разхода на гориво и намаляване образуването на азотни окиси (NOx)”, поясниха от АС-ДС.

 • ВИДЕО: Нов таблет STYLISTIC V535 индустриално изпълнение за тежки експлоатационни условия от Fujitsu

  ВИДЕО: Нов таблет STYLISTIC V535 индустриално изпълнение за тежки експлоатационни условия от Fujitsu

  Новият таблет Fujitsu STYLISTIC V535 разкрива сериозни възможности за повишаване персоналната производителност на специалистите, работещи в областта на индустрията. „Таблетът се отличава с редица предимства за работа в тежки експлоатационни условия. Той е с водонепроницаем и прахозащитен корпус, има малко тегло и 8,3-инчов екран със закалено стъкло. Комуникационните му възможности се осъществяват от модулите 4G/LTE, NFC, GPS и GLONASS”, съобщиха от Fujitsu.

 • Оптимална защита с отказоустойчивите задвижки на Schiebel Antriebstechnik

  Оптимална защита с отказоустойчивите задвижки на Schiebel Antriebstechnik

  Отказоустойчиви задвижки на водещия австрийски производител на електрически задвижвания Schiebel Antriebstechnik предлага на българския пазар фирма Аква Джет 2011. „Отказоустойчивите задвижки на Schiebel Antriebstechnik са в два варианта - задвижване с изтласкване със защитна функция (Failsafe) и накланящо се на 90° задвижване, със защитна функция (Failsafe)”, коментираха за Инженер.bg от Аква Джет 2011.

 • Висока ефективност и ергономичност с осветителните тела Ultralux от Ритбул

  Висока ефективност и ергономичност с осветителните тела Ultralux от Ритбул

  Едва ли днес някой би могъл да си представи света без изкуствено осветление. Осветителните тела са навсякъде около нас – на работното ни място, у дома и на улицата. Където и да се намираме, изкуственото осветление е неизменна част от нашето ежедневие. Масовото му използване, обаче, налага редица изисквания към използваните осветителни тела, към тяхното качество, енергийната им ефективност, експлоатационните им характеристики и т.н.

 • Системата DIRIS Digiware на Socomec - революция в света на измерванията

  Системата DIRIS Digiware на Socomec - революция в света на измерванията

  Разработена от водещия френски производител Socomec, системата DIRIS Digiwarе създава нови стандарти за измерване на консумацията и наблюдение на качеството на електрическата енергия. „DIRIS Digiwarе е концентратор на технологични иновации, които са революционни в света на измерванията. Системата осигурява гъвкавост на инсталациите и прави свързаността и конфигурирането изключително лесно”, поясниха от DTS.

 • Биогаз в природата: как се образува метанът?

  Биогаз в природата: как се образува метанът?

  Една от технологиите за получаване на зелена енергия от биомаса е посредством анаеробна ферментация на животински и селскостопански отпадни продукти и други органични отпадъци, в резултат на която се получава биогаз. Биогаз се образува и в природата по естествен път, в Биогаз инсталациите просто се повтарят тези процеси. Процесът на анаеробна ферментация протича контролирано в затворени съоръжения в специално изградени Биогаз инсталации.

 • Биогаз инсталация FarmPower. Част 2

  Биогаз инсталация FarmPower. Част 2

  Компактната биогаз инсталация FarmPower на водещата австрийска компания AGRINZ Technologies GmbH предлага цялостно, надеждно решение за фермерите. С нея успешно се оползотворяват оборският тор и растителните отпадъци. Постига се покриване на нормативните изисквания по нитратната директива и се произвежда електрическа и топлинна енергия и биотор, категорични са от фирма Биогаз Енерджи, представител на AGRINZ Technologies у нас.

Още от Енергетика (ВЕИ)