Дискусии / Позиции

 • Висока ефективност и ергономичност с осветителните тела Ultralux от Ритбул

  Висока ефективност и ергономичност с осветителните тела Ultralux от Ритбул

  Едва ли днес някой би могъл да си представи света без изкуствено осветление. Осветителните тела са навсякъде около нас – на работното ни място, у дома и на улицата. Където и да се намираме, изкуственото осветление е неизменна част от нашето ежедневие. Масовото му използване, обаче, налага редица изисквания към използваните осветителни тела, към тяхното качество, енергийната им ефективност, експлоатационните им характеристики и т.н.

 • Системата DIRIS Digiware на Socomec - революция в света на измерванията

  Системата DIRIS Digiware на Socomec - революция в света на измерванията

  Разработена от водещия френски производител Socomec, системата DIRIS Digiwarе създава нови стандарти за измерване на консумацията и наблюдение на качеството на електрическата енергия. „DIRIS Digiwarе е концентратор на технологични иновации, които са революционни в света на измерванията. Системата осигурява гъвкавост на инсталациите и прави свързаността и конфигурирането изключително лесно”, поясниха от DTS.

 • Биогаз в природата: как се образува метанът?

  Биогаз в природата: как се образува метанът?

  Една от технологиите за получаване на зелена енергия от биомаса е посредством анаеробна ферментация на животински и селскостопански отпадни продукти и други органични отпадъци, в резултат на която се получава биогаз. Биогаз се образува и в природата по естествен път, в Биогаз инсталациите просто се повтарят тези процеси. Процесът на анаеробна ферментация протича контролирано в затворени съоръжения в специално изградени Биогаз инсталации.

 • Биогаз инсталация FarmPower. Част 2

  Биогаз инсталация FarmPower. Част 2

  Компактната биогаз инсталация FarmPower на водещата австрийска компания AGRINZ Technologies GmbH предлага цялостно, надеждно решение за фермерите. С нея успешно се оползотворяват оборският тор и растителните отпадъци. Постига се покриване на нормативните изисквания по нитратната директива и се произвежда електрическа и топлинна енергия и биотор, категорични са от фирма Биогаз Енерджи, представител на AGRINZ Technologies у нас.

 • ВИДЕО: 100% безмаслен сгъстен въздух с новия въздушен компресор C800 на Ingersoll Rand

  ВИДЕО: 100% безмаслен сгъстен въздух с новия въздушен компресор C800 на Ingersoll Rand

  Новият центробежен въздушен компресор Centac C800 на компанията Ingersoll Rand е разработен на базата на интегрираната и опростена конструкция, характерна за центробежните компресори от последно поколение. „C800 се отличава с по-висока ефективност, благодарение на оптимизираните елементи и възли, и високопроизводителната охладителна система. Той може да осигури производство на 100% безмаслен сгъстен въздух“, съобщиха за Инженер.bg от фирма Киров Компресори.

 • Управление на активите в индустрията - значение, необходимост и решения

  Управление на активите в индустрията - значение, необходимост и решения

  В решенията за управление на активи успешно се използват някои от технологиите за маркиране и комуникация. Сред намиращите широко приложение са маркирането с баркод етикети, RFID технологията, Wi-Fi и GPRS комуникациите. В първата част на статията бе представено управлението на активите като процес, неговото ключово значение за индустрията и бизнеса като цяло, както и неразривната му връзка с качествената поддръжка на оборудването и машините. В настоящият материал ще бъдат разгледани подходящите технологии за маркиране и комуникация.

 • Технотерм Инженеринг извършва специализирани проверки на газопроводни мрежи

  Технотерм Инженеринг извършва специализирани проверки на газопроводни мрежи

  Сред услугите, изпълнявани от фирма Технотерм Инженеринг, е извършването на специализирани проверки на газопроводни мрежи, съобщиха за Инженер.bg от Технотерм Инженеринг. За целта от фирмата разполагат със специализиран автомобил за проверка на газови трасета. Автомобилът засича всички налични течове по улиците, като отбелязва чрез GPS техните координати и алармира отдела по отстраняване на аварии.

 • Тестерите на напрежение на Testboy във фокуса на търговските активности на Ритбул

  Тестерите на напрежение на Testboy във фокуса на търговските активности на Ритбул

  Сред пазарните акценти в дейността на Ритбул в началото на 2014 г. са тестерите на напрежение на водещия немски производител Testboy. "Бихме искали да насочим вниманието на клиентите ни от цялата страна върху един от продуктите от обширната гама от продукти и услуги от утвърдени международни производители, които предлагаме, а именно - тестерите на напрежение", поясниха от Ритбул. От компанията съобщиха също, че стартират промоционална кампания на уредите Testboy Profi LCD Plus и Testboy Profi LED.

 • Пазарен дебют за разходомери от сериите OME Compact и ОМР на KRAL

  Пазарен дебют за разходомери от сериите OME Compact и ОМР на KRAL

  От фирма Икома обявиха пазарния дебют на два нови продукта на водещия австрийски производител у нас – разходомери от сериите OME Compact и ОМР. „Водени от стремежа да предложим на специалистите от всички сфери на българската индустрия най-новите технически решения от водещите марки, които представляваме на българския пазар като обогатим широката ни гама от продукти със сериите разходомери OME Compact и ОМР на KRAL“, съобщи за Инженер.bg инж. Валентин Велков, управител на фирма Икома.

 • Нов регламент за енергийно етикетиране на светлинни източници и осветителни тела

  Нов регламент за енергийно етикетиране на светлинни източници и осветителни тела

  Инж. Димитър Беров от фирма ЕМЕКС България, съобщи за Инженер.bg, че от първи септември т.г. е влязъл в сила нов регламент (ЕС) № 874/2012 за т.нар. енергийно етикетиране, отнасящ се и до светлинните източници и осветителните тела. Новият регламент замества стария 98/11/ЕО. Европейската комисия вече е публикувала промените. Настъпилата законодателна промяна в европейските регулации е въведена и в нашата страна като част от общия европейски пазар.

Още от Енергетика (ВЕИ)