Събития

 • С ЕПУ-Перник щe дискутираме съответства ли техническото образование на изискванията на бизнеса

  С ЕПУ-Перник щe дискутираме съответства ли техническото образование на изискванията на бизнеса

  Европейски политехнически университет (ЕПУ) – Перник е поредното висше техническо учебно заведение, което се присъединява към семейството ни от партньори в Академична борса на Борса.bg. Заедно с ЕПУ ще популяризираме иновациите в професионалното техническо обучение в областта на строителното и сеизмичното инженерство, водородните технологии, енергетиката, информатиката и информационната сигурност. Екипът ни пожелава успешни съвместни инициативи!

 • Атлас Копко: Включете се в семинара за ефективност на компресорната техника на 20 ноември в Русе и на 21 – във Варна

  Атлас Копко: Включете се в семинара за ефективност на компресорната техника на 20 ноември в Русе и на 21 – във Варна

  Ясни са датите за предстоящия семинар на тема „Повишаване на ефективността на компресорната система“. На 20 ноември в Русе (, „Бизнес Парк Русе“) и на 21 ноември във Варна („Голдън Тюлип Варна“), от 14.00 ч., всички специалисти от областта на индустриалната компресорна техника ще могат да „сверят часовници“ с най-новите технологии в сектора. Събитието се организира от Атлас Копко България – дъщерно дружество на производствения и технологичен лидер в сектора Atlas Copco.

 • DTS – „Цифрови преносни системи“ с покана за традиционния си мащабен годишен семинар „Ден на техниката“

  DTS – „Цифрови преносни системи“ с покана за традиционния си мащабен годишен семинар „Ден на техниката“

  DTS – „Цифрови преносни системи“, ексклузивен дистрибутор и сервизен център на Socomec за България, ще проведе своя превърнал се в традиционен семинар на тема: „Ден на техниката“ на 13 ноември 2019 г. По време на събитието с партньори и клиенти от цялата страна ще се дискутират иновативните UPS системи и технологии за мониторинг, превключване и защита ниско напрежение (НН) на Socomec, както и устройствата за превключване на Terasaki.

 • Борса.bg: За бизнеса от изминалата седмица в 60 секунди

  Борса.bg: За бизнеса от изминалата седмица в 60 секунди

  Здравейте, колеги! През изминалата седмица ви информирахме за провеждането на традиционното изложение за работодатели „Дни на кариерата“. В тази връзка разбрахте ли как премина то през погледа на нашия екип? Съобщихме ви и за възможността за участие в „Bosch Future Mobility Challenge 2020“, както и за редица инвестиционни проекти у нас и на Балканите. Още новини в областта на инвестициите, човешките ресурси и образованието можете да научите от традиционния ни седмичен обзор „Борса.bg: За бизнеса от изминалата седмица в 60 секунди“.

 • Академията на ЧЕЗ България създава уникални перспективи за кариера! Включете се до края на октомври

  Академията на ЧЕЗ България създава уникални перспективи за кариера! Включете се до края на октомври

  С представяне на кариерни инициативи, насочени към студентите, и високотехнологични проекти премина участието на ЧЕЗ България в изложението „Дни на кариерата“ на 15 и 16 октомври т.г. „Приветстваме студентите да се присъединят към ежегодната ни ЧЕЗ Академия, която ще стартира в края на ноември. Тя има за цел да срещне студенти с мениджъри на дружеството и колеги, които ще представят дейностите и направленията в компаниите от Групата на ЧЕЗ“, съобщиха пред Инженер.bg от ЧЕЗ България.

 • КонтурГлобал обособи STEM кът в библиотеката в Стара Загора. Разберете още за компанията на „Дни на кариерата“

  КонтурГлобал обособи STEM кът в библиотеката в Стара Загора. Разберете още за компанията на „Дни на кариерата“

  „В регионалната библиотека „Захарий Княжески“ в гр. Стара Загора официално отвори врати специализиран клуб „Създателите“, реализиран с помощта на КонтурГлобал Марица Изток 3. Подкрепата е част от програмата ни за социални инвестиции“, разказаха за Инженер.bg от енергийната компания. В рамките на клуба ученици от областта ще могат да усъвършенстват своите инженерни способности и техники по програмиране и конструиране, както и познанията си в сферата на точните и природните науки.

 • Реализация в съвременни технологични направления ще предложи АББ България по време на „Дни на кариерата“ 2019

  Реализация в съвременни технологични направления ще предложи АББ България по време на „Дни на кариерата“ 2019

  Роботика, задвижвания, енергийни мрежи... Това са някои от направленията, в които технологичният лидер АББ България, част от гиганта ABB Group, ще представи възможности за професионално развитие, подходящи за бъдещи инженери. „И през 2019 г. ще станем част от форума „Дни на кариерата“ в гр. София и гр. Пловдив, за да представим най-новите ни предложения за кариерно израстване на младите специалисти“, коментираха за Инженер.bg от българското дружество.

 • ЧЕЗ България с разнообразни кариерни възможности. Какви са те ще разберете на изложението „Дни на кариерата“

  ЧЕЗ България с разнообразни кариерни възможности. Какви са те ще разберете на изложението „Дни на кариерата“

  ЧЕЗ България е сред компаниите, активно подкрепящи професионалното развитие на младите хора, предоставяйки им редица възможности за старт на тяхната кариера. С всички тях екипът на фирмата ще запознае студентите, които посетят предстоящото събитие „Дни на кариерата“ на 15 и 16 октомври в Технически университет – София. „Вярваме, че професионалният път на бъдещите инженери трябва да бъде белязан с уверено начало“, заявиха за Инженер.bg от компанията.

 • Твоите възможности в EVN България те очакват на „Дни на кариерата“! Ела на 15 и 16 октомври в София, а на 17 – в Пловдив

  Твоите възможности в EVN България те очакват на „Дни на кариерата“! Ела на 15 и 16 октомври в София, а на 17 – в Пловдив

  На 15 и 16 октомври 2019 г. в Технически университет – София, и на 17 октомври в ТУ-София, филиал Пловдив, както и във Факултет и колеж — Сливен за поредна година ще се проведе водещото изложение за работодатели „Дни на кариерата“ 2019. Участие в него ще вземе EVN България, част от международния концерн EVN. „Очакваме да се срещнем с амбициозни и любознателни студенти, които да присъединим към нашето семейство“, заявиха от компанията за Инженер.bg.

 • АББ откри нова производствена база за продукти за електроснабдяване и електрообзавеждане в Петрич

  АББ откри нова производствена база за продукти за електроснабдяване и електрообзавеждане в Петрич

  Новият, пети в страната и втори в град Петрич завод на АBB е факт след по-малко от година строителство и бе официално открит от министър-председателя на Република България г-н Бойко Борисов. „Заводът е построен върху обща площ от 7 400 m2 и ще създаде още 420 работни места в областта на производството на продукти за електроснабдяване и електрообзавеждане”, информираха за Инженер.bg от АББ България – част от международния гигант ABB Group.

Още от Енергетика (ВЕИ)