Да помогнем на българските болници с дооборудване, поддръжка и сервиз в борбата с COVID-19! Включете се в инициативата ТУК!

Събития

 • „Един HR попитал един инженер…“ Не, това не е виц, а новата полезна и забавна рубрика на Инженер.bg!

  „Един HR попитал един инженер…“ Не, това не е виц, а новата полезна и забавна рубрика на Инженер.bg!

  Кой е най-смешният виц за HR-и, който сте чували? Това е един от въпросите, на които ще отговарят HR специалистите от най-големите технологични и производствени компании у нас. Защото Инженер.bg стартира нова рубрика, с която ще надникнем дълбоко, дълбоко в дебрите на всяко интервю за работа, както и в личния опит на тези, на чиито рамене лежи тежката отговорност да създават, променят и обгрижват екипите, които пък от своя страна движат инженерния бранш напред.

 • Борса.bg: За бизнеса от изминалата седмица в 60 секунди

  Борса.bg: За бизнеса от изминалата седмица в 60 секунди

  Здравейте, колеги! И тази седмица екипът на Инженер.bg ще Ви информира за най-интересното от света на индустрията и техническото средно и висше образование. Но както повелява понеделнишката ни традиция, нека да отправим поглед към най-любопитните новини от последните седем дни, които обобщихме в нашата обзорна рубрика „Борса.bg: За бизнеса от изминалата седмица в 60 секунди“. Не пропускайте да посетите и www.борса.bg, където ще откриете още много водещи заглавия от България и Балканите. Приятно четене!

 • ЧЕЗ България: Поощряваме таланти от професионални технически гимназии, за да им дадем „размах на крилете“

  ЧЕЗ България: Поощряваме таланти от професионални технически гимназии, за да им дадем „размах на крилете“

  Да бъде своеобразен медиатор между учениците и образованието, енергийното дружество ЧЕЗ България е превърнало в своя мисия, която изпълнява чрез разнообразни инициативи, стимулиращи таланта на младежите и поощряващи последващото им академично и професионално развитие. Една от тях през 2020 г. компанията организира за осма поредна година. Конкурсът „Стани стипендиант на ЧЕЗ" отличи финалистите от няколко професионални технически гимназии на територията на Западна България.

 • Честит Ден на храбростта и Българската армия! Честит имен ден на всички празнуващи!

  Честит Ден на храбростта и Българската армия! Честит имен ден на всички празнуващи!

  Ден, в който се обръщаме с преклонение и гордост към подвига на войните, благодарение на които днес имаме собствена държава.

  Желаем здраве на Вас и Вашите близки и храброст в мислите и делата! Защото „свободата е на върха на копието“, тя не се дава, а „сам трябва да си я вземеш“, за което са нужни смелост, доблест, кураж..!
  Честит празник!

 • БулЕлектрик Груп, съвместно с IME – A Group brand Legrand, ще ни потопи в света на измерването с поредица безплатни уебинари

  БулЕлектрик Груп, съвместно с IME – A Group brand Legrand, ще ни потопи в света на измерването с поредица безплатни уебинари

  Като ексклузивен дистрибутор за България, БулЕлектрик Груп Ви кани на поредица от семинари на еталона в производството на електроизмервателна апаратура, а именно италианската IME, бранд притежаван от концерна Legrand. „Първата сесия започва в четвъртък, 30 април от 12 ч. местно време и ще представи новите електромери Conto с пълна техническа и практическа обосновка и възможност за дискусия, въпроси и отговори”, обясниха от БулЕлектрик Груп.

 • Шнайдер Електрик: Светът се променя и дигиталните технологии стават все по-нужна част от нашето ежедневие

  Шнайдер Електрик: Светът се променя и дигиталните технологии стават все по-нужна част от нашето ежедневие

  На 15 април екипът на Шнайдер Електрик България бе домакин на семинар, който бе посветен на т.нар. „умна фабрика“. „Светът се променя и дигиталните технологии стават все по-нужна част от нашето ежедневие. Горди сме, че имаме възможност до помогнем в усилията на Schneider Electric да създава проекти и кампании за технологично развитие – както в завода ни в Пловдив, който има вече 20-годишна история, така и в продуктите и решенията, които предлагаме“, с тези думи организаторите откриха уебинара.

 • Борса.bg: За бизнеса от изминалата седмица в 60 секунди

  Борса.bg: За бизнеса от изминалата седмица в 60 секунди

  Здравейте, колеги! Изпратихме празничната великденска седмица с разнообразни и интригуващи новини за събития и проекти от света на индустрията и образователната система. И, разбира се, стартираме новата работна седмица с обзора на тези заглавия, който представяме в нашата традиционна новинарска рубрика „Борса.bg: За бизнеса от изминалата седмица в 60 секунди“. Посетете и www.борса.bg, за да се информирате за още много любопитни акценти от България и Балканите. Желаем Ви приятно четене!

 • Борса.bg: За бизнеса от изминалата седмица в 60 секунди

  Борса.bg: За бизнеса от изминалата седмица в 60 секунди

  Зимният пейзаж, с който ни посрещна новата седмица, не замъглява оптимистичните ни мисли за пролетното слънце, а прогнозата за територията на технологичния свят обещава много интригуващи бъдещи проекти и събития. Доказателство за това са любопитните акценти от предходната седмица, които събрахме за Вас в днешния ни новинарски обзор „Борса.bg: За бизнеса от изминалата седмица в 60 секунди“. За да бъдете информирани за водещите новини от България и страните на Балканите, посетете www.борса.bg. Приятно четене!

 • Фирма Текра осигурява дистанционно обслужване на своите клиенти във връзка с мерките за ограничаване на коронавируса

  Фирма Текра осигурява дистанционно обслужване на своите клиенти във връзка с мерките за ограничаване на коронавируса

  „Във връзка с обявеното извънредно положение, екипът на Текра поема своята част от споделената отговорност в мерките за овладяване на ситуацията в страната. Наш приоритет в следващите дни е да поддържаме високи санитарни норми и да ограничим в максимална степен контактите на територията на работните ни обекти, с цел да предпазим здравето както на колегите ни, така и Вас – нашите клиенти“, информираха за Инженер.bg от фирма Текра.

 • Конкурсът „Стани стипендиант на ЧЕЗ“ – в търсене на талантливи и амбициозни бъдещи електротехници

  Конкурсът „Стани стипендиант на ЧЕЗ“ – в търсене на талантливи и амбициозни бъдещи електротехници

  Инициативите на ЧЕЗ България, насочени към професионалното образование у нас, продължават с пълна сила през цялата година. А растящият брой на изданията им затвърждава тяхната важна роля за младите и добавената стойност за академичното им образование и последващото кариерно ориентиране. Вторият кръг на „Стани стипендиант на ЧЕЗ“ през февруари т.г. изправи дванадесетокласници от 11 професионални гимназии в истинско „познавателно съревнование“.

Още от Енергетика (ВЕИ)