Събития

 • Борса.bg: За бизнеса от изминалата седмица в 60 секунди

  Борса.bg: За бизнеса от изминалата седмица в 60 секунди

  Здравейте, колеги! В разгара на зимата проектите, инвестициите и събитията в сферата на индустрията в България и на Балканите въобще не „спят“ зимен сън, а продължават да се случват с присъщата за тях динамика. Инициативите в средното и висшето образование също продължават с пълна сила. А за да бъдете в крак с най-новото от предходната седмица, ви представяме традиционния ни новинарски обзор „Борса.bg: За бизнеса от изминалата седмица в 60 секунди“. За да се информирате за още актуални новини, посетете www.борса.bg.

 • Две дружества от групата на ЧЕЗ България бяха отличени с наградата True Leaders за успешните си бизнес практики

  Две дружества от групата на ЧЕЗ България бяха отличени с наградата True Leaders за успешните си бизнес практики

  В компаниите от групата на ЧЕЗ България определени бизнес практики се прилагат и с цел проектите да имат добавена стойност за средата и обществото. Затова е напълно логично те да получават признание от бизнеса под формата на различни отличия. В края на 2019 г. се проведе седмото издание на церемонията по връчване на наградите True Leaders на ICAP Bulgaria – част от водещата регионална група за бизнес услуги в Югоизточна Европа ICAP Group.

 • Кариера в строителството? Заедно с ПГСИ „Пеньо Пенев“ ще разказваме за професионални възможности

  Кариера в строителството? Заедно с ПГСИ „Пеньо Пенев“ ще разказваме за професионални възможности

  От години екипът на Инженер.БГ се стреми да информира строители, архитекти и проектанти за новите технологии и решения в областта на сградното строителство, чрез своите тематични бюлетини. Отскоро развиваме и дългосрочни партньорства с професионалните гимназии и висшите учебни заведения в тази професионална област, за да придадем допълнителна стойност на нашите информационни услуги и да подкрепим младите специалисти с желание за кариерно развитие в областта.

 • Борса.bg: За бизнеса от изминалата седмица в 60 секунди

  Борса.bg: За бизнеса от изминалата седмица в 60 секунди

  Здравейте, колеги! Изминалата седмица отново ни „заля“ с редица нови инвестиции в бизнеса у нас и на Балканите, както и с амбициозни проекти в сферата на образованието. Шест ВиК дружества у нас ще получат финансиране за прединвестиционни проучвания, Innovation Accelerator Bulgaria ще подкрепи нови стартъп компании и мн. др. За тези и още от новините на фокус можете да научите от традиционния ни седмичен обзор „Борса.bg: За бизнеса от изминалата седмица в 60 секунди“ или на www.борса.bg.

 • EVN България осигури креативна и вдъхновяваща образователна среда за ПГМЕЕ Бургас и ТУ-София, Филиал Пловдив

  EVN България осигури креативна и вдъхновяваща образователна среда за ПГМЕЕ Бургас и ТУ-София, Филиал Пловдив

  EVN България неведнъж е доказала със своите инициативи, че е компания, която държи много на младите хора. С последните си два реализирани проекта, които са в подкрепа на ПГМЕЕ Бургас и ТУ – София, Филиал Пловдив, тя неминуемо затвърждава позициите си на бизнес институция с отговорно отношение към бъдещите поколения и тяхната среда на развитие и образование. Вижте какво разказаха от дружеството за своите инициативи в подкрепа на образованието пред Инженер.bg.

 • ЧЕЗ България: Благодарим на младите хора за привилегията да бъдем инвеститор в тяхното обучение

  ЧЕЗ България: Благодарим на младите хора за привилегията да бъдем инвеститор в тяхното обучение

  В края на октомври 2019 г. се проведе инициативата Европейска седмица на професионалните умения, в която участие взе и ЧЕЗ България. „Организирани бяха срещи с учениците от професионалните гимназии, с които компанията си сътрудничи в София, Перник, Дупница и Плевен. Екипът ни се срещна с общо 86 ученици от 6-ти и 10-ти клас. Целта бе младежите да се запознаят с кариерните възможности и обучението, които предоставя компанията“, разказаха пред Инженер.bg от ЧЕЗ България.

 • Атлас Копко организира семинар на тема „Повишаване на ефективността на компресорната система“ в Шумен

  Атлас Копко организира семинар на тема „Повишаване на ефективността на компресорната система“ в Шумен

  На 10 декември 2019 г. ще се състои семинар на тема „Повишаване ефективността на компресорната система“, който се организира от Атлас Копко България. Той ще се проведе в конферентна зала „Тича“ на Гранд Хотел Шумен от 14:00 ч. „В рамките на събитието посетителите ще имат възможност да получат нови и ценни практически познания, с които да подобрят своята работа. Ще отговорим на техните въпроси, а те ще могат да обменят и опит помежду си“, споделиха пред Инженер.bg от екипа на Атлас Копко.

 • Борса.bg: За бизнеса от изминалата седмица в 60 секунди

  Борса.bg: За бизнеса от изминалата седмица в 60 секунди

  Здравейте, колеги! През изминалата седмица ви информирахме за редица интересни събития в сферата на бизнеса у нас и на Балканите, както и в академичния свят. Част от тях бяха представянето на академията за ръководители на полети на BULATSA, победата на студенти от ТУ-София на хакатонът JacobsHack в Германия, концепцията на Соф Кънект за развитие на Летище София и мн. др. За тези и още новини в областта на инвестициите, човешките ресурси и образованието можете да научите от традиционния ни седмичен обзор.

 • Стотици проектанти, инсталатори и енергетици уважиха „Ден на техниката“ на фирма DTS – „Цифрови преносни системи“

  Стотици проектанти, инсталатори и енергетици уважиха „Ден на техниката“ на фирма DTS – „Цифрови преносни системи“

  На 13 ноември 2019 г. доказаната българска търговска и инженерингова компания DTS – „Цифрови преносни системи“ за седма поредна година бе организатор и домакин на традиционния семинар „Ден на техниката“. Мащабното събитие бе организирано съвместно с френския производител и партньор на дружеството Socomec. Иновативни технологии за SCP&UPS на Socomec и комутационни устройства Terasaki, както и изключително полезни практически съвети представиха лекторите пред около 200 гости.

 • С ЕПУ-Перник щe дискутираме съответства ли техническото образование на изискванията на бизнеса

  С ЕПУ-Перник щe дискутираме съответства ли техническото образование на изискванията на бизнеса

  Европейски политехнически университет (ЕПУ) – Перник е поредното висше техническо учебно заведение, което се присъединява към семейството ни от партньори в Академична борса на Борса.bg. Заедно с ЕПУ ще популяризираме иновациите в професионалното техническо обучение в областта на строителното и сеизмичното инженерство, водородните технологии, енергетиката, информатиката и информационната сигурност. Екипът ни пожелава успешни съвместни инициативи!

Още от Енергетика (ВЕИ)