Събития

АББ България: „Нашата стипендиантска програма е кауза, на която всеки от компанията ни е отдаден безусловно“

03.12.2018 г.

Да срещнеш бранда ABB е неизменна част от ежедневието. Свикнали сме да виждаме логото на международния технологичен гигант както върху болидите от Формула Е, така и върху контактите и ключовете за осветление в дома или офиса. Съвсем скоро АББ България даде старт на изграждането на петата си производствена база у нас. А как се поддържа мотивацията на служителите в компания-лидер в дигиталните технологии за промишлеността и какво правят от фирмата, за да помогнат на студентите и младите специалисти, Инженер.bg научи по време на „Дни на краиерата“ в Технически университет – София.Изложението за работодатели се провежда традиционно в края на октомври всяка година. Само седмица по-рано се проведе пилотното издание на Аутомотив Експо София – форум за авточасти, аксесоари, обслужване, консумативи и технологии за автомобилната промишленост. Феновете на високите скорости и гостите на събитието успяха да се насладят на присъствието и на истински болид – този на ABB от Формула Е. „Организирахме посещение на всички наши колеги от страната, за да могат да видят докъде всъщност стигат продуктите и технологиите, които разработват и произвеждат. Това бе начин за всички нас да се почувстваме въвлечени в новаторския дух на ABB”, коментираха от компанията.


Освен споделената страст към високите технологии в автомобилната промишленост, в АББ България имат още една кауза, която подкрепят безусловно – да са максимално полезни за всички бъдещи инженери и млади специалисти. С тази цел българското дружество поддържа и своя стипендиантска програма, разработена специално за студенти от 1-ви и 2-ри курс в ТУ-София и филиала му в Пловдив.


„За да изберем нашите стипендианти, те трябва да отговарят на определени условия. Търсим най-добрите, затова имаме и изискване за академичния успех на кандидатите. Могат да кандидатстват студенти с успех над „Много добър“ (4.50), като роля играе и семейният доход“, разясниха от АББ България.


Да си стипендиант на АББ означава много повече от това да получаваш определена парична сума всеки месец. Можеш да преминеш стаж през летните месеци и да се възползваш от безценния опит на висококвалифицираните специалисти, които ще бъдат твои наставници. След завършване на образованието си можеш и да продължиш да работиш в международната компания.


Така че, ако проявяваш интерес, потърси веднага кога е следващият прозорец за прием на документи!


Повече информация за АББ България ЕООД, марките, продуктите и услугите, които предлага у нас, реализации и актуални промоционални кампании, бихте могли да намерите в микросайта на фирмата в Борса.bg! Разберете още кои са активните постоянни и стажантски позиции на компанията, както и подробности за технологичните възможности и бъдещите ѝ планове за развитие от ТУК!

 

 

Източник на снимковия материал: Инженер.bg

Още от Енергетика (ВЕИ)