Да помогнем на българските болници с дооборудване, поддръжка и сервиз в борбата с COVID-19! Включете се в инициативата ТУК!

Събития

АББ откри нова производствена база за продукти за електроснабдяване и електрообзавеждане в Петрич

19.09.2019 г.


Новият, пети в страната и втори в град Петрич завод на АBB е факт след по-малко от година строителство и бе официално открит от министър-председателя на Република България г-н Бойко Борисов. „Заводът е построен върху обща площ от 7 400 m2 и ще създаде още 420 работни места в областта на производството на продукти за електроснабдяване и електрообзавеждане, информираха за Инженер.bg от АББ България – част от международния гигант ABB Group.


 

Новата база разполага с производствено пространство с площ от 3 500 m2, административна част от 1 500 m2 и логистични зони. Инвестицията в завода е в размер на 7 милиона лева, а той е изграден до първата производствена база на АББ в Петрич. Производството предлага модерни работни места за заваряване, предварителен монтаж, окончателен монтаж и изпитване на модулна апаратура за монтаж на DIN-шина, разделени на ръчни и полуавтоматизирани операции.

 

„Новото производство е важна стъпка към бъдещето на АББ и създава мост между класическите продукти ниско напрежение и нарастващия брой дигитални решения, които АBB доставя на своите клиенти по целия свят. Освен всичко това си партнираме с училища и университети, за да подкрепяме образованието около нашите заводи”, заяви г-жа Десислава Михтарска, управител на новия завод в Петрич.

 

През последните 25 години АBB е инвестирала над 230 милиона лева в България и новата база е поредното доказателство за последователния ход на развитие на компания в страната. Първата производствена база на АББ в Петрич е построена през 1996 г. върху обща площ от 5 000 m2. Клонът на компанията в града произвежда продукти за управление на ниско напрежение и монтиране върху DIN шина.


 

Разширяването на производството в Петрич с втори завод е възможно само благодарение на отличната работа на местния екип, своевременната доставка и изключителното качество на продукцията тук. Прекрасно е да видим, че бизнес направлението за електроснабдяване и електрообзавеждане разширява своите производствени мощности, за да предоставя по-безопасни, по-устойчиви и по-интелигентни продукти, които ще носят стойност за нашите клиенти по целия свят”, посочи г-н Оливър Илтисбергер, глобален директор за бизнес направление „Интелигентни сгради” на ABB.

 

Централният офис на АББ в България се намира в София, като дружеството осигурява работни места за над 2 800 служители в страната. Освен двете си производствени бази в Петрич, АББ България разполага и с два завода за продукти ниско и средно напрежение в Раковски, както и производствена база за продукти високо напрежение в Севлиево. Във Варна компанията има и модерна сервизна станция за турбокомпресори, която обслужва клиенти както от българското, така и румънското крайбрежие на Черно море.


 

Повече информация за АББ България ЕООД, марките, продуктите и услугите, които предлага у нас, реализации и актуални промоционални кампании, бихте могли да намерите в микросайта на фирмата в Борса.bg! Разберете още кои са активните постоянни и стажантски позиции на компанията, както и подробности за технологичните възможности и бъдещите ѝ планове за развитие от ТУК!Източник на снимковия материал: АББ България

Още от Енергетика (ВЕИ)