Събития

АББ отново предоставя стипендия „Юрген Дорман“. Научи повече за компанията, като посетиш „Стажове“

15.04.2019 г.

АББ България, част от от мултинационалния гигант ABB Group, и тази година продължава със силната си подкрепа към студентите и младите специалисти чрез своята фондация „Юрген Дорман“. Компанията, световен лидер в дигиталните технологии за промишлеността, предоставя стипендии на студенти, показали високи академични постижения, които се нуждаят от финансова подкрепа, за да продължат обучението си, съобщиха за Инженер.bg от офиса на ABB у нас.


 

Програмата за подпомагане на образованието е предназначена за студенти по целия свят, които изучават инженерни науки. Стойността на стипендията, която отпускат от АББ България, е 5 860 лв. годишно и еднократна парична помощ през първата година в размер на 900 лв. за закупуване на компютър. Продължителността на финансовата подкрепа е с максимален срок от 5 учебни години, като всяка следваща година се продължава на база академичен успех, доход и представяне на стипендианта.

 

Освен финансовата помощ, всеки стипендиант получава и други привилегии – за него ще отговаря личен ментор от компанията, ще има възможност за летен стаж в АББ България, опция за участие в Международната среща на стипендиантите на АBB в Швейцария, която се провежда на всеки две години, както и безплатен онлайн курс по английски.


 

Фондацията е кръстена на Юрген Дорман като признание за приноса му към ABB. Между 2001 г. и 2007 г. г-н Дорман работи като Председател на борда на директорите, а между септември 2002 г. и декември 2004 г. заема длъжността Главен изпълнителен директор на ABB. „Ние вярваме, че технологиите и инженерните науки са сфери на бъдещето и човешкия потенциал, на оптимизма за един по-добър свят, в който ще живеем. В тази визия образованието и подкрепата в професията имат ключово значение за младите хора”, коментираха от компанията.

 

У нас АББ България си партнира с Технически университет – София, както и с филиала му в Пловдив. Изискванията, нужни за кандидатстване, са да сте студент в редовна форма на обучение в определени факултети на техническите университети, да сте с общ успех от зимен семестър 2018/2019, равен или по-висок от много добър (4.50), и общият брутен доход на вашите родители да е по-нисък или равен на 2 720 лв. месечно.


 

Всеки студент, който отговаря на условията и желае да стане част от стипендиантската програма на компанията, може да изпрати своите документи до 12 април 2019 г.

 

За да се убедите в ценностите на АББ България и да прецените дали това е вашето „професионално семейство“, посетете изложението „Стажове” на 16-ти и 17-ти април в Технически университет – София и в ТУ-София, филиал Пловдив. Запознайте се отблизо с екипа на компанията, стипендиантската програма и целия работен процес на щанда на дружеството.

 

Повече информация за стипендиантската програма бихте могли да намерите ТУК.

 

Повече информация за АББ България ЕООД, марките, продуктите и услугите, които предлага у нас, реализации и актуални промоционални кампании, бихте могли да намерите в микросайта на фирмата в Борса.bg!

 

Разберете още кои са активните постоянни и стажантски позиции на компанията, както и подробности за технологичните възможности и бъдещите ѝ планове за развитие от ТУК!


 

Източник на снимковия материал: Инженер.bg

Още от Енергетика (ВЕИ)