Да помогнем на българските болници с дооборудване, поддръжка и сервиз в борбата с COVID-19! Включете се в инициативата ТУК!

Събития

Приветстваме с „Добре дошли“ в Академична борса ПГМЕТ „Ген. Иван Бъчваров“ – Севлиево

07.08.2019 г.

През последните години Севлиево се утвърди като един от най-развиващите се в икономически аспект градове у нас. Просперитетът се дължи на големите чуждестранни инвестиции, които редица утвърдени компании направиха в града и региона. Затова екипът ни е наистина щастлив да приветства с „Добре дошли“ в Академична борса Професионална гимназия по механоелектротехника (ПГМЕТ) „Ген. Иван Бъчваров“. Заедно с ПГМЕТ ще информираме младите специалисти за различни възможности за обучение и квалификация в учебното заведение.


 

Гимназията е основана през 1962 г., а през годините училището е подготвило многобройни специалисти, много от които продължават образованието си във висши учебни заведения и се реализират като висококвалифицирани инженерно-технически кадри.

 

В ПГМЕТ „Ген. Иван Бъчваров“ учениците имат възможност да се обучават в специалностите „Компютърна техника и технологии“; „Машини и системи с ЦПУ“; „Промишлена електроника“; „Електрически инсталации“; „Технология на машиностроенето“ и „Машини и съоръжения за обработка на металите“.

 

Учебното заведение предлага съвременна учебна база, разполагаща с добре оборудвани кабинети, компютърни зали, модерни лаборатории и работилници за професионално обучение, обновен физкултурен салон, спортни площадки и фитнес зала.


 

Гимназията си партнира с редица утвърдени компании от региона, в които учениците имат възможността да развият професионалните си умения чрез провеждане на производствена практика в реална работна среда. Дългогодишни партньори на гимназията са АББ България, Идеал Стандарт България, Идеал Стандарт – Видима, ЕМКА, ППМЕО и др.

 

Училището е участник и в швейцарския проект „ДОМИНО“ за въвеждане на дуалното обучение в българските училища.

 

Екипът ни благодари на ръководството на гимназията за чудесното сътрудничество и пожелава успешни съвместни инициативи!

 

Повече информация за ПГМЕТ „Ген. Иван Бъчваров“ – Севлиево, както и за новите проекти и инициативи на гимназията, бихте могли да намерите в микросайта на учебното заведение в Борса.bg.

 

Ако искате да изградим микросайт и на вашия университет/гимназия и да информираме бъдещите инженери и средни техници за вашите инициативи, нови специалности и програми за дуално обучение, ще се радваме да ни пишете на info.engineer.bg@gmail.com или да ни се обадите на 0886 12 65 20. Очакваме ви!

 

Източник на снимковия материал: ПГМЕТ „Ген. Иван Бъчваров“

 

Още от Енергетика (ВЕИ)