Безплатна регистрация за втората балканска конференция за 3D принтиране - Additive days 2020, 20 - 23 февруари, Sofia Tech Park!

Събития

С ЕПУ-Перник щe дискутираме съответства ли техническото образование на изискванията на бизнеса

15.11.2019 г.

Европейски политехнически университет (ЕПУ) – Перник е поредното висше техническо учебно заведение, което се присъединява към семейството ни от партньори в Академична борса на Борса.bg. Заедно с ЕПУ ще популяризираме иновациите в професионалното техническо обучение в областта на строителното и сеизмичното инженерство, водородните технологии, енергетиката, информатиката и информационната сигурност.


 

Европейски политехнически университет е частно висше учебно заведение. Университетът е създаден през 2010 г. по инициатива и с активното участие на група български учени, подкрепени с частни инвестиции от представители на бизнеса. Към днешна дата ЕПУ е собственост на италианската образователна група Pegaso International, притежаваща още три висши училища – две в Италия и едно в Малта. Академичният състав е интернационален и включва учени и преподаватели от чуждестранни университети, международни научни центрове, творчески организации и бизнес-структури.

 

Какви са възможностите за обучение в ЕПУ?

 

Студентите във техническия ВУЗ изучават модерни специалности, отговарящи на съвременните изисквания на пазара на труда и променящия се свят. Младежите имат възможността да се обучават в бакалавърска степен по специалностите: „Приложна информатика“, „Зелена енергетика“ и „Строително инженерство“.


 

Учебното заведение предлага атрактивни възможности и за специалистите, които искат да надградят своите знания и да придобият магистърска степен. Те могат да избират между специалностите: „Сеизмично инженерство“, „Обновяване на сгради и съоръжения“, „Биогорива“, „Водородни технологии“, „Слънчева енергетика“, „Вятърна енергетика“, „Информационна сигурност“, „Управление на сигурността на личните данни“ и „Управление на ИТ“.

 

ЕПУ участва в редица програми и проекти, сред които „Студентски практики“, Седма европейска рамкова програма – „Тетраком“, „Офис за технологичен трансфер Зелена енергетика – Перник“, програма „Еразъм“ и др. Университетът ежегодно провежда научна конференция „Образование, наука и иновации“.


 

През 2020 г. учебното заведение ще отбележи 10-годишнината от създаването си.

 

Екипът ни благодари на ръководството на университета за възможността да си сътрудничим!

 

Повече информация за Европейски политехнически университет (ЕПУ), както и за новите проекти и инициативи на учебното заведение, бихте могли да намерите в микросайта в Борса.bg.

 

Ако искате да изградим микросайт и на вашия университет/гимназия и да информираме бъдещите инженери и средни техници за вашите инициативи, нови специалности и програми за дуално обучение, ще се радваме да ни пишете на info.engineer.bg@gmail.com или да ни се обадите на 0886 12 65 20. Очакваме ви!

 

Източник на снимковия материал: ЕПУ-Перник

Още от Енергетика (ВЕИ)