Събития

Кариера в строителството? Заедно с ПГСИ „Пеньо Пенев“ ще разказваме за професионални възможности

10.01.2020 г.

От години екипът на Инженер.БГ се стреми да информира строители, архитекти и проектанти за новите технологии и решения в областта на сградното строителство, чрез своите тематични бюлетини. Отскоро развиваме и дългосрочни партньорства с професионалните гимназии и висшите учебни заведения в тази професионална област, за да придадем допълнителна стойност на нашите информационни услуги и да подкрепим младите специалисти с желание за кариерно развитие в областта на строителството и архитектурата. Радваме се, че още една утвърдена гимназия се присъедини към партньорите ни. За нас е удоволствие да приветстваме Професионална гимназия по сградостроителство и инсталации (ПГСИ) „Пеньо Пенев“ – гр. Бургас в Академична борса! Повече за учебното заведение, ще ви разкажем в следващите редове...


 

Училището е създадено през 1952 г. като Школа за фабрично заводско обучение по сградостроителство. От 1960 г. школата се легитимира като Професионално училище по сградостроителство. През 1996 г. учебното заведение е преобразувано в СПТУ по строителство. Оттогава до днес ПГСИ „Пеньо Пенев“ обучава висококвалифицирани строителни специалисти.

 

Какви възможности за обучение предлага учебното заведение?

 

В наши дни учениците в гимназията могат да се обучават по специалностите: „Електрически инсталации“, „Топлотехника – топлинна, климатична, вентилационна и хладилна“, „Газова техника“, както и „Вътрешни облицовки и настилки“.


 

ПГСИ „Пеньо Пенев“ притежава съвременна материална база, която постоянно се стреми да разширява и модернизира. За удобство на своите ученици, то разполага с добре оборудвана компютърна зала с локална мрежа и високоскоростен Интернет, която младежите могат да използват при провеждането на учебните занятия.

 

Учебното заведение ежегодно участва в различни извънкласни програми и проекти, сред които: „Успех“, „Ученически практики“, „Твоят час“, „Занимания по интереси“, както и състезанието „Най-добър млад строител“, в което училището се гордее с постиженията на своите възпитаници.


 

Екипът ни благодари на ръководството на учебното заведение за възможността да си сътрудничим и пожелава щастлива нова 2020 година и успешни съвместни инициативи в бъдеще!

 

Повече информация за Професионална гимназия по сградостроителство и инсталации (ПГСИ) „Пеньо Пенев“ – гр. Бургас, както и за новите проекти и инициативи на учебното заведение, бихте могли да намерите в микросайта в Борса.bg.

 

Ако искате да изградим микросайт и на вашия университет/гимназия и да информираме бъдещите инженери и средни техници за вашите инициативи, нови специалности и програми за дуално обучение, ще се радваме да ни пишете на info.engineer.bg@gmail.com или да ни се обадите на 0886 12 65 20. Очакваме ви!

 

Източник на снимковия материал: ПГСИ „Пеньо Пенев“

Още от Енергетика (ВЕИ)