Събития

КонтурГлобал обособи STEM кът в библиотеката в Стара Загора. Разберете още за компанията на „Дни на кариерата“

14.10.2019 г.

 


В регионалната библиотека „Захарий Княжески“ в гр. Стара Загора официално отвори врати специализиран клуб „Създателите“, реализиран с помощта на КонтурГлобал Марица Изток 3Подкрепата е част от програмата ни за социални инвестиции“, разказаха за Инженер.bg от енергийната компания. В рамките на клуба ученици от областта ще имат възможност да усъвършенстват своите инженерни способности и техники по програмиране и конструиране, както и познанията си в сферата на точните и природните науки. Също така младите хора ще изследват физичните закони и роботизираните механизми. А какви възможности предоставя КонтурГлобал на младите инженери ще научим по време на работодателския форум „Дни на кариерата“.


 

В новосъздадената „Тийн зона“ в старозагорската библиотека бе обособен STEM кът, в който подрастващите ще имат достъп до специално оборудвани маси и повече от 50 конструктора от различни сфери на науката – дарение от КонтурГлобал Марица Изток 3. Дейностите в клуба ще бъдат ръководени от експерти в съответните направления.

 

Началото на клуба по STEM конструиране бе дадено с демонстрационен урок, в който се включиха ученици от 9-и клас на Гимназията с преподаване на чужди езици „Ромен Ролан“ – гр. Стара Загора. На събитието присъства г-жа Иванка Сотирова, зам.-кмет „Хуманитарни дейности“ на община Стара Загора, г-жа Михаела Митева от отдел „Култура“ на общината, преподаватели и съмишленици на съвременното образование. Първата среща на клуб „Създателите“ ще се проведе на 16 октомври 2019 г. в рамките на Европейската седмица на програмирането.

 

Денят на един инженер е изпълнен с различни професионални приключения. Подобно на децата, и ние – възрастните, опознаваме света през играта. Затова е добре да сме отворени към новаторските идеи и концепции“, заяви инж. Тодор Колев, ръководител Електрическа и КИП поддръжка на КонтурГлобал Марица Изток 3.


 

За нас е чест, че успяхме да допринесем за това младите хора от област Стара Загора да вземат участие в тази иновативна програма. STEM концепцията е утвърден прийом, в който умело се комбинират точните науки и изкуството. Той дава шанс на учащите да преминат извън границите на конвенционалното обучение“, допълни още г-жа Надя Синигерска – Бохорова, мениджър КСО на КонтурГлобал Марица Изток 3.

 

Специализираната „Тийн зона“ бе открита през 2019 г., аоборудването и реновирането на пространството бяха обезпечени също от енергийното дружество по неговия социален проект „Енергия за библиотеката“. Бяха закупени книги, електронни четци, комикси, настолни игри, компютри и мултимедия, които са на разположение на младежите от града. В новата „Тийн зона“ има и отлична интернет връзка.

 

КонтурГлобал Марица Изток 3 вече 3 години подпомага регионалната библиотека в гр. Стара Загора чрез обогатяване на нейния фонд и база, предоставяйки нова българска и световна литература, компютърна техника, както и абонаменти за специализирани издания.


Политиката за социална отговорност на енергийната компания е ориентирана и към нейните служители. КонтурГлобал Марица Изток 3 предлага оптимални условия на труд и отваря вратите си за млади специалисти с разнообразни работни и стажантски позиции. Ако сте любопитни какви са те, посетете предстоящото изложение „Дни на кариерата“. Екипът на дружеството ще ви очаква на 15 и 16 октомври 2019 г. в 12-и учебен блок на Технически университет – София, а на 17 октомври – във филиала на университета в гр. Пловдив и в Колеж – Сливен.


Повече информация за КонтурГлобал Марица Изток 3 АД, марките, продуктите и услугите, които предлага у нас, реализации и актуални промоционални кампании, бихте могли да намерите в микросайта на фирмата в Борса.bg!

 

Разберете още кои са активните постоянни и стажантски позиции на компанията, както и подробности за технологичните възможности и бъдещите ѝ планове за развитие от ТУК!


 

Източник на снимковия материал: КонтурГлобал Марица Изток 3, pixabay.com, Инженер.bg

Още от Енергетика (ВЕИ)