Да помогнем на българските болници с дооборудване, поддръжка и сервиз в борбата с COVID-19! Включете се в инициативата ТУК!

Събития

Стотици проектанти, инсталатори и енергетици уважиха „Ден на техниката“ на фирма DTS – „Цифрови преносни системи“

19.11.2019 г.


На 13 ноември 2019 г. доказаната българска търговска и инженерингова компания DTS – „Цифрови преносни системи“ за седма поредна година бе организатор и домакин на традиционния семинар „Ден на техниката“. Мащабното събитие бе организирано съвместно с френския производител и партньор на дружеството Socomec. Иновативни технологии за SCP&UPS на Socomec и комутационни устройства Terasaki, както и изключително полезни практически съвети представиха лекторите пред около 200 гости, сред които проектанти, инсталатори, търговски мениджъри, главни енергетици и други технически специалисти, отговорни за електроизграждането на различни обекти.


 

Специализираната конференция „Ден на техниката“ се проведе в две части, като първата от тях бе под формата на лекции, а във втората бяха застъпени практически обучения по конкретни актуални теми.

 

Socomec променя „правилата на играта“ в областта на UPS системите

 

Инж. Иван Попов, управител на DTS, откри семинара и приветства присъстващите гости с добре дошли, като представи гост-лекторите и дискутираните теми. След това продължи накратко с дейността на дружеството, проектите, продуктовата гама и дългогодишното му партньорство с фирма Socomec. „За нас е голяма чест да представляваме тази възходящо развиваща се, иновативна компания, превърнала се в еталон за качество на произвежданите от нея продукти, много добре организирана, изключително финансово стабилна и печелила многобройни награди и отличия в сектора на непрекъсваемите токозахранващи системи“, заяви г-н Попов.Господин Стефан Корницки, регионален „Маркетинг“ мениджър на Socomec, на свой ред подробно представи дейността и развитието на компанията. „Ние сме семейно дружество с 97-годишна история, основано във Франция. Към момента имаме 3600 служители и 12 производствени звена, а в качеството ни на независим производител се стремим към постоянни иновации за подобряване на енергийното представяне на електрически инсталации в инфраструктурни, промишлени и търговски обекти“, коментира г-н Корницки.За да осигури иновативни и висококачествени продукти, фирма Socomec инвестира 10% от годишния си оборот за развойна дейност. За целта компанията разполага със собствена лаборатория, чиято дейност гарантира надеждността и съответствието на продуктите и решенията, които предлага, със световните стандарти.

 

Събитието продължи с представянето на г-н Винко Божич, мениджър бизнес развитие в Socomec, който представи решения, променящи „правилата на играта“ в сегментирането на UPS системи и продукти, които се изправят пред нови предизвикателства при непрекъсваемото захранване.

 

 

Иновации в електрическата комутация идващи от Terasaki

 

След него, г-н Греъм Инглиш, регионален продуктов мениджър, представи своята компания Terasaki и иновациите в технологиите за електрическа комутация, които предлага. Сред акцентите, които той изтъкна по време на презентацията си, бяха ретрофит решенията, услугите, проектите и продуктовите категории на дружеството, както и различните промишлени направления, като корабостроене, фармация, медицина и индустриални производства, в които компанията оперира.

 

Terasaki е доказан японски производител с дългогодишни производствени традиции. „Въпреки, че малък дял от компанията е листван на Японската фондова борса, мажоритарният пакет се държи от семейство Терасаки. И днес компанията продължава да се ръководи в духа на фамилните компании, в които е важна не само и не толкова печалбата, а стремежът за развитие и грижата за служителите като част от семейството“, разказа г-н Инглиш.

 

 

Webinar, практически резултати и многобройни въпроси във втората част от семинара

 

Семинарът продължи с една от най-новите форми на презентиране, а именно Webinar с г-н Джереми Плеинет, мениджър „Сегментиране и развитие“ в Socomec, който даде актуална информация за изпитани и работещи решения с нагледни примери за предотвратяване на рискови ситуации при фотоволтаични инсталации.

 

Лекционната част приключи с презентацията на г-н Лука Грахек, мениджър „Енергийна ефективност“ в Socomec, който запозна публиката с ефективни начини за мониторинг на електроинсталациите, анализ на качеството на електрозахранването и постигане на енергийна ефективност.

 

Във втората част на конференцията, г-н Алеш Йенко, регионален продуктов мениджър на Socomec, проведе обучение на тема „Как правилно да конфигурираме UPS системите“, а след него г-н Винко Божич показа реални резултати от висококачествени UPS конфигурации на центрове за данни на Socomec.

 

Семинарът приключи с отговори на лекторите на въпроси от посетителите, лотария с награди и нетуъркинг коктейл.

 

Предвид актуалността на дискутираните от събитието теми, Инженер.bg ще представи техническите решения на Socomec и Terasaki в отделни статии! Очаквайте скоро на виртуалните ни страници!

 

Повече информация за DTS – Цифрови Преносни Системи ООД, марките, продуктите и услугите, които предлага у нас, реализации и активни промоционални кампании, бихте могли да намерите в микросайта на фирмата в Борса.bg! Разберете още кои са активните постоянни и стажантски позиции на компанията, както и подробности за технологичните възможности и бъдещите ѝ планове за развитие от ТУК!Източник на снимковия материал: Инженер.bg

 

Още от Енергетика (ВЕИ)