Събития

Райхле и Де-Масари: На 4 октомври бе първият работен ден на ученици от проекта за дуално обучение ДОМИНО

23.10.2018 г.

Четирима ученици от Професионална гимназия по механоелектротехника „Н. Й. Вапцаров“ получиха уникален шанс за кариерно развитие благодарение на Райхле и Де-Масари България Пръдакшън. От 2016 г. българското дружество, част от швейцарската група Reichle & De-Massari (R&M), е участник в проекта за дуално обучение ДОМИНО, а на 4 октомври 2018 г. бе първият работен ден в реална работна среда на новите възпитаници, включени в програмата, информираха за Инженер.bg от компанията.Пилотният проект ДОМИНО цели да подобри качеството на професионалното образование, като засили практическото обучение и даде възможност на учениците да се докоснат до реалните задачи и предизвикателства, характерни за избраната от тях професия. Инициативата се осъществява съгласно българо-швейцарската програма за сътрудничество, съвместно с Министерството на образованието и науката и с подкрепата на Министерството на труда и социалната политика и Министерството на икономиката.

 

ДОМИНО е възможност бизнесът активно да се включи в разработването на програми за теоретично и практическо обучение и по този начин да подпомогне професионалното и кариерно развитие на младите специалисти. Ние, в Райхле и Де-Масари България Пръдакшън, считаме това не само за проект с изключителна важност, а и за дълг, с който да допринесем за устойчивостта на бизнеса и индустрията в България“, коментираха от дружеството.

 


Сред очакваните резултати от въвеждането на дуална форма на образование е да се отговори на потребностите на променящия се пазар на труда, както и да се улесни преходът от училищната скамейка към висше образование или директно към работна среда.


„Първите ученици, които се включиха в програмата, са от софийската гимназия по механоелектротехника „Н. Й. Вапцаров“ и вече са 11 клас, което им даде право да постъпят на работа при нас“, посочиха от Райхле и Де-Масари България Пръдакшън и уточниха: „Нашите четирима участници са на практика в отдел Производствен инженеринг, звено Електромеханици, и работят съвместно с професионално обучен ментор. Вярваме, че ще успеем да им предадем фирмените ни ценности и принципи на работа на истински бъдещи професионалисти“.

 

R&M е глобалeнразработчик и доставчик на кабелни системи за висококачествени комуникационни мрежи. Заводът на компанията в България отвори врати през 2012 г. и оттогава производствените обеми, както и екипът на дружеството се увеличават с трайна и устойчива тенденция.


 

В България има още една фирма от групата. Търговското дружество „Р и М България“ ЕООД е фирма, която е основана през 2007 г., със седалище и адрес на управление град София. Тя предлага портфолио от висококачествени продукти и системи за комуникационни мрежи и мрежи за данни. Компанията оперира на 13 пазара в Югоизточна Европа, ръководени от офиса в София, и разполага с висококвалифицирани експерти в областта на мрежовото оборудване.


Повече информация за Райхле и Де-Масари България Пръдакшън ЕООД, марките, продуктите и услугите, които предлага у нас, реализации и актуални промоционални кампании, бихте могли да намерите в микросайта на фирмата в Борса.bg!


Разберете още кои са активните постоянни и стажантски позиции на компанията, както и подробности за технологичните възможности и бъдещите ѝ планове за развитие от ТУК!Източник на снимковия материал: Райхле и Де-Масари България Пръдакшън

Още от Енергетика (ВЕИ)